Ева от Рая (Eva del Eden)

Тази епична новела, „Eva del Eden“, пресъздава един исторически период, по време на който хилядолетната империя на индианците се смесва с европейската култура и в този процес, любовта се появява като космическо предзнаменование, което обединява съдбите на главните герои.

Една необикновена любовна история, която провокира сърцето и разума на зрителите, когато персонажите и историческите сцени пробуждат размисли; давайки форма на любовта, страстта, идеализма и непокорността, които са движели цяла Латинска Америка по време на колонизаторите.

Заснета в едни от най-красивите природни сцени на американския континент, историята показва незабравим поглед не само върху епохата, но и невероятната интерпретация на актьорите.

Историята:

1556 година, Ернандо де Паломино, испански капитан, кръстил земята „Рай“, която получава като награда. Той смята, че тази земя ще помогне на колонизаторите по-лесно да се разберат с индианците. Ернандо се жени за принцеса-инка и живее щастлив с нея, докато тя не умира по време на раждането на Ева.

А 18 години, Ева се превръща в наследница на „Рая“, след като баща й е убит от емисарите на вицекраля, а Маркус, виден испанец, използва всички законови мерки, за да получи земите. Той се жени насилствено за Ева.

Ева е отведена в града на Краля и там тя започва да се бори, за да си върне своето. Животът й се променя напълно, когато се запознава с Ролдон де Асторга, испански свещеник, който проповядва правата вяра. Между тях се заражда една бурна страст и не само това – тази любов е не само забранена, но и невъзможна, защото, както Ева разкрива, Ролдон е син на убиеца на баща й.

Маркиза Елена и писателят и актьор Габриел се обединяват, за да разрушат живота и на двамата, когато усещат, че са привлечени от тях.

Персонажите:

Ева

Една от първите и най-красиви метиси, които се ражда в Америка. Тя се бори до край да върне това, което е наследила от баща си и се противопоставя на всички условности заради любовта към Ролдан.

Ролдан

Испански свещеник, който има мисията да поддържа правата вярва в колониите. Той изпитва бурна страст към Ева и се опитва да се пребори с тази ситуация.

Маркус

Млад и виден испанец. Не спазва религиозните норми и почитател на чашката. Участва в заговор срещу Ева за получаване на „Рая“.

Маркиза Елена

Жена, която преследва интересите си, най-вече – желанието да има много пари. Готова е на всичко за пари, но също така иска да изпита страстта, също като Ева.

Габриел

Най-добрият актьор, драматург и кукловод в Лима. Опитва се да завладее сърцето на Ева със своето изящество и чувствителността си.

Източник: www.tvnovelasperu.com