Ева Луна (Eva Luna)

„Ева Луна“ е съвременна любовна история, изпълнена с романтика, страст и напрежение.

Ева Гонсалес отива в Калифорния заедно със сестра си и баща си. Един шофьор предизвиква катастрофа на пътя и убива Исмаел, бащата на момичетата.

Наранена, Ева се заклева да си отмъсти на непознатия.

След време, Ева се запознава с Даниел и Леонардо. Леонардо се хващан на бас с приятеля си, че може да съблазни Ева.

Даниел завежда Ева в дома си и ѝ дава работа – да се грижи за болния му баща.

Ева не подозира, че автомобилът, който е убил баща ѝ, принадлежи на Даниел, въпреки е шофирал Леонардо.

Въпреки намесата на много хора, които не искат да ги виждат заедно, Даниел и Ева се влюбват и решават да се оженят. Но Леонардо научава, че е убил бащата на Ева и казва на девойката, че шофьорът, на когото иска да си отмъсти, е нейния годеник...

Персонажите:

Ева Гонсалес

Работлива девойка, свикнала да се бори в живота като много други латиноамериканци в САЩ. Берачка на ябълки в Калифорния, тя е прекалено интелигентна за тази работа. Дори успява да измисли мото за една рекламна компания, от което се възползват „Publicidad Arismendi“. Любовно разочарование в миналото са я направили жена, която не се доверява в мъжете. Горда и донякъде лекомислена, което я вкарва в много проблеми. Въпреки че не е амбициозна, на нея ѝ харесват хубавите неща и дори се опитва да ги има. Живее с баща си и леля си, която обожава, но отказва да си спомня майка си, за която мисли, че ги е изоставила – нея и сестра ѝ. Без да бъде кокетка като сестра си Алисия, Ева е красива и желана от мнозина, но е прекалено сериозна. Принудена от баща си, Ева отива в Лос Анджелис, където я преследва мизерията. Изгубва две работи по вина на един и същи мъж. По-късно, баща ѝ е блъснат от един шофьор, който избягва, без да направи опит да помогне. Бащата умира и Ева се заклева да си отмъсти. Ева започва работа в имението на семейство Арисменди и там става обект на съперничество между Леонардо – синът на собствениците, и Даниел Виянуева – годеникът на Виктория Арисменди и мъжът, виновен за уволненията на Ева. Независимо от това, Ева започва да се увлича по Даниел.

Даниел Виянуева

Благороден и справедлив, но малко сляп при избора си на годеница мъж. Директор в „Publicidad Arismendi“. Въпреки приятелството му с Хулио – собственикът, когото приема като баща, Даниел е спечелил уважението на служителите и клиентите благодарение на собствените си постижения. Това предизвиква завистта на Леонрадо, доведен син на Хулио. Даниел е вдовец и има дъщеря на 10-годишна възраст. Само заради момичето приема да бъде годеник на Виктория Арисменди, която не обича. Въпреки усилията ѝ, Даниел не приема да се ожени за нея. Допуска грешката да даде назаем колата си на Леонардо без да подозира, че той ще удари фатално един мъж. Дъщерята на този мъж е Ева. Даниел се запознава с нея при много неприятни обстоятелства. Ева му прави масаж, при който без малко да му счупи кост. По-късно му удря шамар, при който без малко да му избие зъб. Включително, когато стават приятели, тя го хвърля в басейна. Въпреки всичко това, Даниел започва да се влюбва в нея.

Виктория Арисменди

Професионален модел и официална годеница на Даниел Виянуева. Много суетна, фриволна и добра в преструвките жена. Но в същото време е много неуверена. Виктория не обича Лаурита, която ѝ отвръща по същия начин. Манекенката планира да изпрати доведената си дъщеря в интернат след като се омъжи за Даниел. Много ревнива и може да действа много агресивно спрямо всяка жена, която се доближи до Даниел. В действителност, Виктория не обича Даниел, но е подтиквана към връзка с него от майка си – Марсела. Марсела я устройва дъщеря ѝ да се омъжи за един от най-популярните мъже в областта на рекламата. Въпреки че Виктория е дъщеря на Хулио Арисменди, има една тайна за раждането ѝ, която може да промени напълно живота на тази разглезена жена.

Леонардо Арисменди

Злодеят в тази история. Син от първия брак на Марсела, сега той живее като истински цар за сметка на пастрока си – Хулио Арисменди. Арогантен, безотговорен и женкар. Леонардо е неспасяем комарджия. За да плати дълговете си, той е откраднал от пастрока си и е бил разкрит. Ядосан, Хулио го замества с Даниел Виянуева, който заема най-важния пост. Леонардо не е простил това. Изпитва болезнена завист към Даниел. Въпреки неуспехите си, Леонардо продължава да играе и попада в ръцете на Гайо, престъпник, който настоява да му плаща, за да продължи да мами, включително и майка си. Един ден моли Даниел да му даде колата си назаем и с пълна скорост блъска Исмаел – бащата на Ева. Леонардо избягва, но съвестта му го измъчва и предизвиква кошмари, които не го оставят да спи спокойно. Годеник е на Клаудия, приятелка на сестра му, но не иска обвързване. Харесват му лесните връзки и вярва, че Ева също е лесна. Дори се обзалага с Даниел кой ще преспи с нея. За това я завежда да работи в дома му без да подозира, че е дъщеря на жертвата, която е оставил в безпомощно състояние след катастрофата.

Доня Марсела Арисменди

Голямата злодейка в историята. Омъжена за Хулио Арисменди, който е осиновил Леонардо – синът ѝ от първия брак. С Хулио имат Виктория, или поне всички вярват в това. Арогантна и много амбициозна жена, тя свикнала да командва. Напоследък, съпругът ѝ започва да я опознава, но не знае на какво е способна Марисела. Г-жа Арисменди притежава огромна власт в компанията и доминира в дома си. Обича дъщеря си, докато Виктория прави всичко, което я помоли, включително и да омае Даниел. Изпълнява всички желания на Леонардо и дори му позволява да вкара в дома им Ева, знаейки че той просто иска да се възползва от нея. Марсела притежава едно минало, което е почти толкова потайно като настоящето ѝ, за което никой не подозира. Разчита на много съучастници, които са престъпници. Това ѝ позволява да се отървава от неприятелите си и онези, които ѝ пречат. Като съпруга си и дори един път Ева. Единственият, който я познава добре е Макс, ротвайлера ѝ, а също така и един мъж – Бруно Ломбарди, на когото може да даде да опита собствената ѝ отрова.

Клаудия

Професионален модел, голяма приятелка на Виктория Арисменди, въпреки че не е толкова популярна като Виктория. Благодарение на Виктория, Клаудия се запознава с брат ѝ Леонардо. В началото тя смята просто да се позабавлява с него за кратко, но след това се влюбва в него, без да обръща внимание на недостатъците на Леонардо. През една нощ, докато той има кошмари, Клаудия чува любовника си да казва няколко думи, което я навежда на мисълта, че Леонардо е блъснал някого. Въпреки че Клаудия е благодарна на Ева за това, че ѝ помага с една рокля, в която не влиза, за едно ревю, тя не одобрява факта, че Леонардо се интересува от нея.

Алисия Гонсалес

По-малката сестра на Ева. Тя е кокетка, харесват ѝ хубавите неща в живота, до някъде е безотговорен, но въпреки всичко, тя е добра. Връзката ѝ с Ева има върхове и спадове. Би искала сестра ѝ да прилича малко повече на нея и не ѝ харесва това, че Ева иска да управлява живота ѝ. Това, обаче, не им пречи да се обичат много. По пътя към Лос Анджелис, Алисия се запознава с Тони в автобуса и го харесва. Отказва да повярва, че този толкова симпатичен младеж ѝ е откраднал парите и мечтае да го срещне отново. Тази среща се осъществява в пансиона на Доня Хуста, когато той я изненадва в банята. Въпреки притесненията на Ева, Алисия продължава приятелството си с Тони. След като организира вечеря за двамата, той започва да се държи с нея много студено. Дори и след всичко това, Алисия признава на сестра си, че се е влюбила в престъпника. По настояване на сестра си, Алисия се записва в университета. Там среща Карлос, но все още влюбена в Тони, тя не забелязва преимуществата на студента. Въпреки съветите на Ева, Алисия продължава да придружава Тони на доста съмнителни и непрепоръчителни места, като казиното на Гайо, където се подвизава Леонардо, който я заслепява.

Дон Хулио Арисменди

Патриарх на семейството и основател на компаниите Арисменди. Благороден, честен и трудолюбив. Женен за Марсела, с която има една дъщеря. Освен това осиновява доведения си син Леонардо, но той го разочарова. Когато Хулио открива, че Леонардо го е обрал, решава да направи свой заместник Даниел, когото приема като син. Зарадва се като научава, че е годеник на Виктория, която почти не вижда, тъй като Марсела се е заела да ги държи на разстояние. При една катастрофа остава инвалид. От тогава получава гърчове, които може да са в резултат на някои от лекарствата, които взема. Дон Хулио не си е дал сметка, но започва да усеща, че съпругата му не е добра жена и за това настоява на развод. Малко след това претърпява още една атака, която го оставя прикован към леглото. Точно в този момент, Ева е наета, за да се грижи за него. Тя и Макс, вярното куче, са единствените, на които може да се довери Дон Хулио.

Хуста Валдес

Благородна жена, свикнала да се бори сама, справедлива, но която много е страдала през живота си. Притежава къща, която отдава под наема (пансион), в която се настаняват Ева и Алисия. Двете се отнасят към нея като към майка, както и останалите наематели, въпреки че са кабаретни танцьорки като Марисол или престъпници като Тони. Животът на Хуста е белязан от една трагедия – изгубила е единствената си дъщеря. Често си спомня бащата на дъщеря си – Хулио Арисменди. Заради този спомен, Хуста е способна да приеме любовта на боксьора Рикардо. Едно утешение за Хуста е религията, но нейният изповедник я съветва да предприеме стъпка, която тя не е готова да направи. Среща се отново със сестра си, която е причина за нейното нещастие.

Рената

Рената е малко зловещ персонаж. Икономка, която много прилича на Ребека на Хичкок. Много организирана, тя управлява дома на семейство Арисменди с твърда ръка. Много е умна и знае много добре кой командва. Напълно предана на своята господарка. Без да знае за тъмните сделки на Марсела, е готова да я следва във всичко. В миналото, Рената е извършила тежко престъпление, което я свързва с Дон Хулио и с произхода на Виктория Арисменди. Това я свързва и с Марсела. Според Леонардо, Рената винаги е била влюбена в Хулио. Не ѝ допада Ева и прави всичко възможно, за да я уволнят. Дори се опитва да насъска кучето Макс да нападне новата асистентка на Хулио.

Лаурита Виянуева

Дъщерята на Даниел Виянуева. На 10 години. Сладка, симпатична, весела. Превъзмогнала е смъртта на майка си благодарение на обичта на Даниел, на гувернантката Джаки и на Франсиско, шофьорът. Приема ги като част от семейството, но не престава да мечтае да си има друга майка. Интуитивно, момичето усеща, че бъдещата ѝ майка не може да бъде като фриволната Виктория, годеницата на Даниел. А Лаурита дори не подозира, че обичта на Виктория е просто преструвка, а плановете ѝ за нея са да я прати далеч, в някой интернат след като се омъжи за Даниел. В училище, Лаурита рисува своето бъдещо семейство. На рисунката присъства бъдещата ѝ майка, но уточнява пред Даниел, че това не е Виктория. Лаурита разпознава своята бъдеща майка, въпреки че става дума за напълно непозната жена.

Франсиско Конти

Шофьор и асистент на Даниел Виянуева. Верен е на шефа си и на Лаурита, дъщеря му. Те му отвръщат със същата обич. Франсиско е работлив, способен и всеотдаен, но му харесват много жените, което се оказва неговата Ахилесова пета, причинявайки му много проблеми, като и разочарованието на Даниел. Въпреки това, неговите способности като съблазнител стават причина да се промени малко и да се превърне в довереник на Даниел. Франсиско е първият, който забелязва, че шефът му се влюбва в Ева и му дава няколко съвета, за да я покори.

Марисол

Живее в къщата на Доня Хуста и става приятелка с Ева и Алисия Гонсалес, въпреки че не обича да говори с тях за работата си. Марисол казва, че пее в нощен клуб. Изглежда печели много пари, тъй като винаги си купува разни неща. В много случаи, това са „подаръчета“ от клиенти. Наивната Алисия иска да работи с нея, но Марисол прави всичко възможно, за да ѝ попречи. В действителност, тя работи като танцьорка в едно долнопробно кабаре, което се ръководи от бандита Дамян, който я принуждава да проституира и ѝ взема парите, които изкара. На моменти, Дамян се превръща в опасност за живота на своята „служителка“, към която се отнася много зле. Въпреки своята работа, Марисол е добра и смела. Тя заслужава много по-добър живот.

Тони Сантана

Симпатичен престъпник, обикновен крадец, който използва своята външност, за да подтиква жените да му помагат в „работата“. Харесва му да живее, печелейки доверието и обичта на жени като Доня Хуста, която вярва, че той е добро момче, която не подозира, че работи за опасния Гайо – един от най-опасните престъпници в района, който върти тайно казино. Тъмната страна на Тони се проявява с млади и красиви жени, които той съблазнява с цел да обере. Това се случва и с Алисия, сестрата на Ева, с която се запознават, докато пътуват заедно с автобус до Лос Анджелис. Въпреки че Тони ѝ открадва парите, Алисия продължава да се интересува от него, а той я използва за своите незаконни сделки.

Източник: novelasyseries.univision.com