Клюкарката: Акапулко (Gossip Girl Acapulco)

Всички знаят името ѝ, но никой не знае кой се крие зад псевдонима „Клюкарката“ в Twitter. Тя разказва за любовта, предателствата и невероятните преживявания на група младежи от богати семейства като по този начин влияе и върху живота на всички. И това започва след завръщането на София Лопес-Аро в Акапулко след едногодишно отсъствие.

Завръщането на София в красивия пристанищен град Акапулко не е прието добре от всички, тъй като завистта, омразата и лицемерието са обхванали тези младежи, всеки от които държи на всяка цена да блести и да бъде нещо повече от другите.

Най-зле появата на София е приета от най-добрата ѝ приятелка – Барбара Фуенмайор, която след нейното ненадейно изчезване е станала най-популярната девойка в Акапулко и лидер на колефжа „Харолд“, най-елитното училище в страната.

Персонажите:

София Лопес-Аро

Произхожда от едно от най-престижните семейства в Мексико и живее сред блясък и скандали, а всички в Акапулко искат да бъдат близки с нея. Голяма тайна я е принудила да избяга от пристанищния град, което от своя страна предизвиква много клюки около нея. Сега се завръща и преобръща живота на връстниците си.

Барбара Фуенмайор

Дъщеря на Леонора Фуенмайор, най-популярната модна дизайнерка в страната. Барбара е почитателка на социалния живот и постоянно планира събития, където да се събира висшето общество на Мексико. Живее с една постоянна тъга, тъй като баща ѝ е напуснал, за да живее в столицата. Въпреки че е най-добрата приятелка на София Лопес-Аро, никога не ѝ е допадало да бъде в нейна сянка.

Даниел Пара

Неговата страст е сърфа и обожава приключенията. Живял е в Арженитна с майка си. Пристига в Акапулко много по-зрял. Семейството му не е в добро финансово положение, защото баща му – Марсело Пара, популярен мексикански рок-музикант от 80-те години, е инвестирал всичко, което има, в малък хотел в пристанището на Акапулко. От деня на пристигането ѝ, Даниел така и не успява да свали поглед от София Лопес-Аро.

Макс Сага

Син на магната хотелиер Емилиано Сага и следователно, наследник на верига хотели, които са най-големите и бляскавите в света и най-луксозния в Акапулко. Най-добрият му приятел е Нико де ла Вега, единственият човек, в когото има доверие. Свикнал е с лукса, жените и удоволствията на живота.

Нико де ла Вега

Внук на Дон Сесар де ла Вега, бивп губернатор на Гереро. Баща му, познат като „Капитана“, голям кариерист, чийто най-голям успех е женитбата му с дъщерята на губернатора – Ана де ла Вега. Фамилното му име е същото като на дядо му, защото така е решил баща му. Неуверен и лесен за манипулиране. Въпреки че винаги е бил влюбен в София Лопес-Аро, семейството му го принуждава да се сгоди с Барбара Фуенмайор.

Ванеса Гарсия

Бивша годеница на Даниел Пара, Ванеса е обикновено и работливо момиче, което винаги е критикувало вкусовете и навиците на София Лопес-Аро и приятелките ѝ. Споделя много общи неща с Даниел, поради което така и не е престанала да го обича. И това е причината да се върне в Акапулко – да си го върне.

Джени Пара

Сестра на Даниел Пара и главоболие за родителите си, Джени притежава силен характер и приключенски дух. Става „новата в училище“ и в това малко затворено общество предизвика много конфликти. Всъщност, тя се опитва да си намери местенце, в което да се впише. Възхищава се на Барбара Фуенмайор, винаги е искала да бъде като нея и да има всичко, което има. 

Източник: www.televisa.com