Ранени души (Heridas de amor)

Миранда Сан Йоренте е модерна, енергична млада жена, която както изглежда има всичко: красота, здраве и любещо сърце. Нейният баща, милионерът Гонсало Сан Йоренте, е възложил своите надежди на нея като негов приемник, защото тя много прилича на него по темперамент и характер. Флоренсия, най-голямата, страда от проблеми със сърцето, които я водят направо към гроба, а Рената е безотговорна тинейджърка. Мислите на Миранда са заети с предстоящата й сватбата. Нейният годеник, Фабрисио Белтран, се очаква скоро да се завърне от Германия, където е защитил докторска степен. Това, което Миранда не подозира е, че Фабрисио ще се върне, не за да се ожени за нея, а за нейната сестра Флоренсия.

Берта де Арагон, нейната леля (сестра на майка й), замисля да събере младите влюбени от чиста злоба, за да нарани Миранда, която никога не е успявала да манипулира, защото момичето никога не е приемала престореното внимание от страна на леля си. Миранда напомня на Берта много жената, която най-много мрази – собствената й сестра Фернанда де Арагон.

Фабрисио пристига с приятеля си Алехандро Луке, който вярва, че Гонсало е убил баща й и настоява да намери възмездие. Но мислите му се объркват, когато среща Миранда. Влюбва се в нея от пръв поглед и за първи път в живота си. Неговите чувства са в противоречие с неговото желание за отмъщение. Миранда, също се сблъсква с това привличане, което не може да разбере и в техните отношения, които се лутат между любовта и омразата, те ще се наранят един друг и ще научат значението на сладката болка.

Бизнесът на Гонсало върви към фалит, заради управлението на Сесар, който е брат на Фабрисио и съучастник на Берта. Гонсало влиза в затвора и Миранда трябва да намери начин да изгради отново не само семейното бъдеще, но нейното собствено. Тя иска да върне майка си Фернанда, която преди години е заминала заради клюките и измамите на Берта.

Освен това, Миранда и Алехандро ще премахнат бариерите между тях, вдигнати от Сесар, който е влюбен в нея и Берта, която се влюбва в Алехандро от пръв поглед.

В тази борба на чувства и страсти, сила и гордост, Миранда и Алехандро ще открият, че само този, който ги е причинил, може да излекува любовните рани.

Персонажите:

Миранда Сан Йоренте де Арагон

На 22 години. Страда много, защото сестра й Флоренсия й е отнела любовта на Фабрисио. Миранда не казва нищо за това, че сестра й умира, но след като се запознава с Алехандро и се влюбва в него, тя се отказва от идеята да го направи. Компанията на Гонсало, бащата на Миранда, се руши по вина на Сесар. По тази причина, Миранда трябва да върне изгубеното. Прави всичко възможно, за да накара сестрите й да простят на майка им. Изкарва баща си от затвора. Освобождава се от Сесар и се изправя срещу Берта, за да постигне своето щастие заедно с Алехандро.

Алехандро Луке Буенавентура

На 35 години. Алехандро се завръща в Мексико с една единствена цел – да отмъсти на Гонсало Сан Йоренте за това, както мисли той, че е застрелял баща му. Но неговите планове се променят след като се запознава с Миранда. Заради нея той е готов да забрави плана си, но след интригите на Берта и Сесар, той познава ревността и научава, че не всичко в живота се решава с чек.

Берта де Арагон

Берта ненавижда сестра си Фернанда, защото, според нея, тя й е откраднала любовта на Алфредо Луке, мъжът, когото е убила, за да не обича повече Фернанда. След години се запознава с Алехандро, синът на Алфредо и става съперница на племенницата си Миранда. Двете се изправят една срещу друга като жени, които се борят за любовта на Алехандро. За да постигне това, което иска, използва Сесар, когото прави свой любовник и съучастник.

Сесар Белтран Кампусано

На 35 години. Сесар е груб мъжкар. Завижда на брат си Фабрисио. Влюбен в Миранда, но тази любов е възпрепятствана от Гонсало, когото ненавижда, защото е натрупал богатство, което баща му не е успял. Мрази и Ребека, защото тя винаги е предпочитала брат му. Способен, той се възползва от любовта на Нурия, за да разруши компанията на Гонсало. След като измамата се разкрива, той започва да шантажира Гонсало, заплашвайки да разкрие тъмната страна на живота му.

Гонсало Сан Йоренте

На 55 години. Той живее, за да преследва Фернанда, защото продължава да мисли, че преди 18 години тя го е измамила с Алфредо, бащата на Алехандро, но чието име така и не е научил. Поради тази причина той приема да стане съдружник на Алехандро, без да подозира, че е синът на мъжа. Неговата слабост е Миранда, защото много прилича на него. Гонсало изгубва всичко по вина на Сесар и Берта и се много гордее с Миранда, която успява да избута семейството напред. Той се сдобрява с Фернанда, която не е преставал да обича нито за миг.

Фернанда де Арагон

На 45 години. В продължение на 18 години тя се пази от гнева на Гонсало. Но това не я кара да изгуби желанието за живот, защото я крепи надеждата, че някой ден ще успее да си върне обичта на дъщерите си. Въпреки болката, която й е причинил Гонсало, тя продължава да го обича, защото знае, че Гонсало е станал жертва на грешка. Фернанда подозира сестра си Берта за това, но няма доказателства срещу нея.

Флоренсия Сан Йоренте де Арагон

На 24 години. Влюбва се и се омъжва за Фабрисио, знаейки че Миранда продължава да го обича. Тя живее в постоянно объркване на чувствата и емоциите й. Тя не знае, че страда от болест на сърцето и може да умре скоро. Голямата й изненада – разбира от майка си Фернанда, че не е дъщеря на Гонсало, а е полу-сестра на Алехандро. Тя вярва безпрекословно в Берта, без да подозира, че по нейна вина е осъдена на смърт.

Рената Сан Йоренте де Арагон

На 18 години. Рената е съучастничка на Берта. Двете правят живота на Миранда невъзможен. Най-голямото й страдание е, че се чувства бедна и крадла, тъй като Берта я принуждава да вярва, че е клептоманка. Ще отхвърли Фернанда, когато тя й разкрива, че й е майка, защото Берта умее да я манипулира и я е накарала да вярва, че тя е нейна дъщеря. Накрая ще намери истинската любов с Хуан.

Фабрисио Белтран Кампусано

На 30 години. Сгоден за Миранда. Той е завършил магистърска и докторска степен в специалност Разрушения и екологични реставрации в Германия. Влюбен във Флоренсия, която обиква искрено и забравя за презрението на Гонсало. Той се лута между различни чувства – от чистата любов към Флоренсия, лъжливата любов към Миранда и ревността, която предизвиква връзката на Миранда с Алехандро, когото той смята за най-добрия си приятел.

Хуан Хименес

На 24 години. Винаги е бил добър ученик и студент. На крачка е от завършване със специалност медицина, на която се е посветил тялом и духом. Той иска да спечели достатъчно пари, за да си купи къща в близост до тази на родителите си. Животът му се обърква, когато се влюбва в Рената, богато и глезено момиче, което го презира.

Франсиско Хименес

На 50 години. Франсиско е работил много години, но фалита на компанията го принуждава да смени работата. Чувства се като неудачник, защото усеща, че бедността поставя в риск безопасността на децата му. Той обича много децата си, но допуска, че и те могат да правят грешки.

Джоел Хименес

На 25 години. От много малък Джоел се е научил да работи с баща си. Признава, че не обича училището, защото го влече работата. Като най-големия син в семейството, той се чувства отговорен за семейството и игнорира възможността да се ожени и да сформира собствено семейство. Готов е даде живота си за братята си.

Раул Хименес

На 22 години. Той е най-малкия син на Франсиско. Учи Маркетинг и Реклама и помага на родителите си. Притиснат от обстоятелствата, той става част от бандата на Самсон и участва в нападенията им. Животът му се изпълва с радост, когато познава любовта с Лисания – с нея Раул се чувства щастлив. Самсон не му позволява да напусне бандата и това, което му помага финансово, го тласка към пропастта, заради която ще страда семейството му.

Източник: www.serials.ru , www.esmas.com