Игри на власт (Juegos de Poder)

Когато скриването на истината е единственият избор!

Когато бъдещето на политическата кариера се сблъсква с бъдещето на семейството... какво си способен да направиш?
 
Мариано Белтран е новият кандидат за президент на Републиката. По време на политическата си кампания, бизнесменът подчертава, че при неговото управление ще сложи край на привилегиите за чилийци, които смятат, че могат да правят каквото си искат и да не бъдат наказвани.
 
Белтран, обаче, трябва да преглътне своите собствени думи, когато една трагедия в семейството се превръща в голяма пречка, с която трябва да се справи и като политик, и като баща: по време на един среднощен купон, в компанията на братовчед си Бенхамин и годеницата си Антония, Камило – неговият син, шофира напълно пиян и блъска братята Салгадо и предизвиква смъртта на единия от тях, а другият остава тежко ранен.
 
Тримата младежи избягват от местопроизшествието и в началото крият какво ужасно нещо са извършили от близките си най-вече заради безотговорността си. Но чувството за вина е много силно и принуждава Камило да признае пред баща си какво е направил.
 
Ядосан и отчаян, Мариано осъзнава как тази катастрофа може да му коства политическата кариера и да провали президентската кампания. За това, той се свързва с хора от света на политиката и закона, за да изтрие всяко доказателство, че Камило е замесен в катастрофата.
 
Това, което никой не предполага е, че прокурорът Анибал Рамос, който се заема с разследването на убийството и раняването на братята на Салгадо, не след дълго тръгва по следите на Камило и баща му. Рамос се заклева пред себе си, че няма да спре, докато не открие виновникът за катастрофата, в която жертви са двама братя студенти.
 
Анибал и Мариано, най-силните противници в тази история, се сблъскват както директно, така и косвено, като търсят различни начини в едно общество, в което всичко и всички си имат цена за мълчанието, според това, което им е изгодно...
 
Кой ще победи и кой ще изгуби в тези Игри на властта?!

Източник: https://www.fandom.com/explore-es?uselang=es , https://es.wikipedia.org/wiki/Juegos_de_poder_(telenovela_chilena) , https://www.mega.cl/