Примадона (La diva)

Виктория Домингес, известна актриса от теленовелите и много успешна певица на балади, се завръща в родината си след унизително турне в САЩ, където не е успяла да свърши нищо допълнително. Завръщането на Виктория е истинско бедствие. Тя установява, че няма работа, тъй като вече не я смятат за подходяща и за да се влошат още повече нещата, властите й отнемат всичко, което има. Но тя има възвишен план - да си върне Абел Моралес, бившият си съпруг и любовта на живота й, да заживее отново семеен живот с него и синовете си, близнаци.

Но мечтите й бързо повяхват, когато открива, че Абел планира да се ожени за Наталия Дулсе, великолепна жена, перфектна във всяко едно отношение, която е по-млада от нея 15 години и дори успява да отдалечи близнаците от нея, които се срамят от нея заради провала в кариерата.

Като капак на всичко, Виктория разбира, че публиката е забравила за нея и са я заменили с Никол, 18-годишна певица, която се радва на славата от нейния хит „Заех мястото ти" - фразата, която точно описва какво се е случило с Виктория Домингес.

Въпреки всичко, Вики не се предава. Тя трябва да си върне бившия съпруг и да накара децата си да й простят, за да може да заеме отново мястото си в семейството, което обожава от все сърце и душа. Освен това, трябва да предприеме нещо, за да изгради кариерата си наново, заради което трябва да детронира Никол, която се превръща в неин основен враг.

Това е много труден път, но Виктория Домингес е решена, че една жена над петдесетте може да има всичко - може да има семейство, мъж, който да я обича и в допълнение, да продължи да заема мястото си като единствената Примадона.

Персонажите:

Примадоната - "La Diva"

Виктория Домингес, позната повече като „Любимката на Америка", е 46-годишна жена, горда, уверена, тщеславна и се приема като най-добрата актриса и певица в страната. Тя живее в свой собствен свят и не забелязва как минават годините. Виктория живее зад фалшива маска, но в личния си живот е много крехка и много неуверена жена, която търси одобрението на другите. Имала е тежко детство, израснала е в сиропиталище и никога не са я осиновили. Никога не е разбрала коя е била майка й, нито защо я е изоставила. Още от съвсем малка се е интересувала от изкуство. Омъжила се е за Абел прекалено млада и все още неизвестна, но бързо е станала известна и се е отегчила от него, защото той винаги се е опитвал да я „приземява". След като изоставя Абел, който винаги я е обичал заради това, което е, а не заради славата, на която се радва, любовният й живот е пълен провал. Имала е връзки с различни хора от бизнес-средите. Дори отмъква съпруга на мениджъра си, Сусана Дуран, която се превръща в неин враг. Виктория и Армандо дел Мар избягват в САЩ, вярвайки че нейната слава в Латинска Америка ще й отвори вратите в Холивуд. Това не се случва. След пет години и след няколко незначителни роли във второстепенни американски филми, Виктория е готова да се върне в дома. Тя си мисли, че все още е обичана и уважавана артистка, но никой не си спомня за нея, въпреки че в нейното въображение, тя е голяма Примадона. Не й предлагат договори и все повече пропада. Влиза в затвора заради подозрения, че е убила Армандо дел Мар - престъпление, което не е извършила. Точно в затвора, тя се „пробужда" окончателно и обръща внимание на своя живот. Тя осъзнава, че славата и да бъде Примадона, не е всичко и че има много по-важни неща, като Абел и децата. Когато Виктория открива, че Абел е сгоден за Наталия, тя опитва да се сближи с нея, но всъщност цели да саботира брака им.

Абел Моралес

Бившият съпруг на Виктория и нейната истинска любов. На 47 години, той пише нощни истории, които имат много общо с него и живота му. Много интелигентен и добър мъж. Големият му дефект е, че е много разсеян и забравя. Абел е непретенциозен и никога не се е интересувал от славата или състоянието. Когато Виктория го изоставя, той се посвещава изцяло на децата си и на това да им даде най-доброто, на което е способен. Предвижва се с велосипед и няма нито кола, нито мобилен телефон. Живее в скромна къща и притежава книжарница с кафе „Кафе Виктория", от което едва изкарва пари, с които да преживява. Той е доволен от живота си, но дълбоко в себе си усеща, че не може да прости на Виктория, неговата истинска любов. Когато тя се завръща, разтърсва из основи живота му, но отказва да го приеме, защото не може да разочарова годеницата си, перфектната Наталия, или да й разбие сърцето. Абел не смята, че е подходящ за Наталия и едва след сватбата ще успее да я опознае наистина.

Наталия Рико Ринкон

25-годишна. Тя е перфектна във всичко, което прави. Фантастична жена, която е не само красива, но и с много изявена личност. Накратко, жена-мечта за всеки мъж - нежна, разбираща, привлекателна, отдадена, елегантна... секси, когато трябва да бъде секси, сладка и приятна, когато положението го изисква. Тя е детски психиатър и има собствен кабинет, а също така помага на Абел в кафенето му. Тя анализира хората и себе си, но в някои случаи, диагнозите й са грешни и в много често обижда хората по своя характерен маниер. Има добри отношения с децата на Абел. Наталия винаги се е възхищавала на Абел, който я обожава и обича дълбоко. Накратко, тя е без никакви дефекти, което я кара да изглежда нереална за Абел, който не знае как да се справи с нейната перфектност.

Брандо Мария Рамирес Аяла

40-годишен. Винаги е бил телохранител на Виктория, но освен това върши какво ли не за нея - грижи се за градината й, готви й, влиза в ролята на неин шофьор, дори маникюрист. Той винаги я е обичал и винаги е бил неин Фен номер 1. Брандо е този, който я предпазва от всичко и въпреки че е нисък, той има силата на булдозер. Независимо каква работа има тя, той подготвя гардероба й. Той е неин довереник и най-добър приятел. Има романтични мечти с нея и винаги я спасява от проблеми, за които тя дори не подозира. Лоялният Брандо се надява някой ден да има нещо с Виктория, но дълбоко в себе си знае, че тя никога не би го погледнала (или пък ще?)

Юрхейми Чота

Позната като Никол, тя е едва 20 годишна и нова звезда в момента. Тя е актриса и певица, съперница на Виктория. Тя е дъщеря на Ясмин, прислужницата на Суси Д, а самата Суси Д е неин мениджър. Тя е много упорита жена с големи амбиции, но без маниери и скрупули. Тя спечелва в реалити-шоу, което я превръща в звезда, преструвайки се на добра приятелка на другите участници, докато се старае да ги отстрани от пътя си. Успява да създаде един успешен хит, който се слуша навсякъде и наистина я превръща в изгряваща звезда. Тя е арогантна, твърдоглава, интересчийка и сноб. Почитателите й са убедени, че тя е принцеса, докато истината е, че тя е истинска вещица. Много сладострастна, сексуална и крайно груба. Мисли си, че е най-добрата, докато в действителност е нищо, освен „въздух под налягане", защото ако някой я опознае по-отблизо, тя е човек без никаква идея как да пее. Тя е истинско фиаско и може само да се преструва, че пее на записана песен, но никога на живо пред публика.

Сусана Дуран

Суси Д е 38 годишна, много зла жена. Престорена и лицемерна пред света. Манипулативна, хладнокръвна, пресметлива, почитателка на елита и много завистлива. Тайно ламти за това, което имат другите. Била е представител на Виктория, но след като Виктория й отмъква съпруга, те преустановяват всякакви връзки. От този момент, тя е обявила война на Виктория. Тя е най-добрият мениджър в момента и се радва на добра репутация в бизнес-средите. Представя Никол, защото тя има талант и може да изкара добри пари с нея, въпреки че едва я понася. Сусана контролира живота й и пречи на момичето да прави това, което нейните връстници правят. Тя все още е влюбена в Армандо дел Мар, който след завръщането си в страната, има връзка с еня, защото е в негов интерес и двамата се забавляват да крадат парите на Никол. В момента, в който разбира, че тя го мами, тя го убива. Накрая завършва в затвора заедно с Виктория, която прави живота й невъзможен. Тя е пусната, но след това отново заловена за убийството на Армандо дел Мар и Педро Ибара.

Отоно Моралес Домингес

19-годишен. Син на Виктория и Абел. Той мрази името, което родителите му са избрали - били са хипита и са били подвластни на настроенията си. Следва агрономия - професия, от която е очарован. Той е пълна противоположност на майка си, скромен, честен и никога не се е занимавал с момичета. Природно привлекателен, но се грижи много за себе си и е много чувствителен млад мъж. След като е неспособен да си хване гадже, баща му и след това майка му го убеждават, че той е скрит гей. Отоно негодува срещу това, че всичко, включително и семейството му, го смятат за такъв, след като той въобще не е гей. Той е влюбен в Ема, негова колежка от университета, която също го смята за гей. Отоно има скрит талант - танцува божествено, но никой не знае за това. Не се разбира с майка си, защото се чувства изоставен и изместен от мечтите, които тя преследва. Мрази артистичния живот и славата и е превъзходен готвач.

Източник: www.caracolinternacional.com