Доня Сандовал (La Doña (2016))

„La Doña“ е история за отмъщение, съблазняване, амбиция и предателство... но също така за изкупление, справедливост и любов.

Историята разказва за живота на Алтаграсия – жена с невероятна красота, но животът ѝ я е лишил от любовта на родителите, когато ги изгубва при инцидент. Не стига това, но и много млада е станала жертва на изнасилване от група богати и перверзни младежи, които са се възползвали от своето високо положение в обществото, за да излеят своята жестокост върху нейната невинност.

След случилото се, Алтаграсия се превръща в една безпощадна и амбициозна жена, майка без никакви чувства, която използва своите предимства, за да изгради една империя, което ѝ позволява да налага свои закони и да раздава справедливост със собствената си ръка. Тя не подозира, че съвсем случайно ще срещне отново своята изоставена дъщеря Моника и ще изложи на изпитание чувствата, които се събуждат тогава: майчината любов и любовта към един мъж.

Персонажите:

Алтаграсия Сандовал
 
Алтаграсия Садовал е красива жена, успяла, позната в обществото и собственица на голяма строителна компания. Занимава се със своя бизнес, с този на сестра си Рехина и племенницата си Исабела. Много малка, тя преживява убийството на родителите си и изнасилване, след което остава бременна с Моника – дъщеря, която е дала без дори да види. Алтаграсия крие огромна болка в сърцето си и изпитва раздразнение, че така и не е познала истинската любов. Но се влюбва в Саул Агире – адвокат, чийто път по желание на съдбата се пресича с този на Моника. И същата тази съдба се погрижва да разреши този любовен триъгълник, когато Алтаграсия открива, че съперницата ѝ е не друга, а собствената ѝ дъщеря.

Саул Агире

Саул Агире е борбен адвокат, честен и неподкупен, който е преживял тежка лична трагедия. Воден от убийството на сестра си, която е умряла от ударите на собствения си съпруг, Саул се бори срещу  малтретирането на жените и не позволява нищо да го отклони от целта.  Запознава се с Алтаграсия, докато се опитва да намери справедливост за баща си, и нейната красота и личност го привличат неизбежно. Когато се запознава с Моника усеща нежност след като научава за нейната история за борба и се превръща в неин защитник, без да подозира че ще стане част от любовен триъгълник с майка и дъщеря.

Моника Ернандес

Моника е дъщеря на Алтаграсия. Млада, красива, оптимистка. Израснала е само с баща си Ласаро в скромна къща и винаги са водили номадски живот, за да бъдат далеч от Алтаграсия. Тъй като е израснала с отговорността да се грижи за баща си инвалид, Моника се е превърнала в много щедра, находчива и борбена жена. Пътят ѝ се пресича с този на Алтаграсия и без да знае, че е нейна майка, малко по малко започва да се идентифицира с нея. Моника също така се запознава със Саул и независимо че в началото го гледа с очи, изпълнени с обич, малко по малко тази обич се превръща в дълбока любов. Не след дълго Моника и Алтаграсия се превръщат в съперници за любовта на един мъж без да подозират за връзката, която ги свързва.

Йесения Сандовал

Йесения е леля на Рехина и Алтаграсия. Това е жена, която от дете е изучила тънкостите на изкуството на магьосничеството и практикува гледане на карти, на кафе, на тютюн и на всичко друго, от което може да гадае и да трупа пари. Амбициозна, винаги е мечтала да улови на въдицата си някой богаташ, но така и не е успяла, но когато племенниците ѝ пристигат в столицата Мексико, Йесения вижда в Алтаграсия възможност и започва да я подтиква да унищожи Ласаро, използвайки омразата на Алтаграсия срещу силния пол. Но Алтаграсия не ѝ позволява дълго да я манипулира и при първа възможност я захвърля в мизерията, от която се е показала.

Рехина Сандовал

Рехина е сестра на Алтаграсия и майка на Исабел. Покорна жена, която живее според това, което каже по-голямата ѝ сестра. Дъщеря ѝ е плод на неуспешна връзка и Рехина трябва да се примирява с факта, че Алтаграсия се отнася с нея като към своя дъщеря и я възпитава в дисциплина, нещо, което Рехина се опитва да компенсира с много любов. Рехина се чувства задушена, защото сестра ѝ я контролира във всичко, което прави, но ѝ го позволява, защото се чувства задължена. Алтаграсия се е жертвала и се е изправила срещу насилниците, за да може по-малката ѝ сестра да избяга, когато двете са се оказали в много тежко положение много млади.

Фелипе Валенсуела

Фелипе е настоящият съпруг на Алтаграсия. Много привлекателен политик, известен и с много власт. Влюбил се безумно в Алтаграсия и когато са се оженили, всички са ги приемали за идеалната двойка. И въпреки че са едно от най-обичаното от обществото семейство, в действителност връзката между двамата се влошава с всеки изминал ден, след като Алтаграсия се отнася към Фелипе по същия начин, както го е правела с Ласаро.

Даниел Ямас
 
Даниел е бивш член на бандата Поркис, група бандити, които преди години са убили родителите на Алтаграсия Сандовал и са я изнасилили. Носи тежкия товар на миналото, но се е превърнал в мъж с добри чувства. Измъчван от грешките си, Даниел търси изкупление за лошото си поведение като работи във фондация, която се грижи за деца и младежи сираци. Не се е женил, нито има семейство, защото все още не може да си прости лошите постъпки от миналото.

Браулио Падия
 
Браулио е красив адвокат, пристрастен към упражненията и експерт в бойните спортове. На вид е голям кавалер, но в действителност има психически отклонения и участва в незаконни борби, защото има нужда да изразходва цялата си жестокост. Превръща се в съучастник на Алтаграсия за всичко, от което има нужда, за да отстранят Ласаро от дома и компанията. Браулио не може да превъзмогне привличането, което изпитва към нея и всеки път, когато Алтаграсия го презира, той напада всеки изпречил се беззащитен на пътя му.

Валерия Пуертас

Валерия е съпруга на Браулио и майка на Диего. Тя е корумпиран съдия и без никакви скрупули и принципи. Манипулирана от съпруга си, тя е основната помощница в капаните и нападенията, които извършва Алтаграсия. Именно тя трябва да издаде заповедите за арест или изгонване на всички невинни в тази история. Валеерия няма никакви академични или интелектуални заслуги, поради което наема Лопесито да ѝ помага в разпитите. Плаща всичките си разочарования с легалния си асистент и ѝ се налага да се отдалечи от сина си, докато се опитва да накара съпруга си да я оцени като жена.

Хустино Лопес - Лопесито

Хустино, по-познат като Лопесито, е голям приятел и довереник на Саул. Женен за Елена, той е личен асистент на съдия Валерия Пуертас. Симпатичен, обикновен и с добро сърце човек. Понася униженията и обидите на шефката си, но по някакъв начин успява да избегне крайностите и злоупотребите със власт на Валерия. Среща се отново със Саул, стар приятел от университета и му помага в борбата му срещу Алтаграсия.

Емилио Кабрал

Емилио е син  на Рафаел Кабрал и съпругата му Летисия. Съученик на Исабела и Диего. Забавен, неуважителен и непокорен. Има пороци, консумира наркотици в определени случаи, но не е наркоман.

Диего Падия

Диего е син на Браулио и Валерия. Добър младеж, срамежлив и с добри чувства. Въпреки че е заобиколен от лукс, той е нещастен от липсата на внимание и обич от страна на родителите му, които го приемат само като натрапник, който харчи парите им. В един момент, Диего се чувства влюбен в Исабела, негова приятелка от детство, и приема да бъде неин лъжлив годеник, с тайната надежда един ден тя да отвърне на чувствата му. С времето, обаче, Диего страда мълчаливо, когато осъзнава, че Исабела е влюбена в Емилиано. Но всичко се променя, когато се запознава с Лидия и преживява бурна любовна връзка, която баща му Браулио се опитва да разруши.

Исабела Сандовал

Исабела е дъщеря на Рехина и племенница на Алтаграсия. Тя е типичната „свежа“ мексиканска девойка, образована в най-добрите колежи в града и свикнала с най-доброто. Движи се навсякъде с охрана по настояване на леля ѝ, но това ѝ причинява проблеми през цялото време, защото е във възрастта на непокорството и се чувства контролирана и шпионирана през цялото време. Въпреки това, тя успява да прави каквото си иска и докато пред майка ѝ и Алтаграсия тя да е „идеалната госпожица“, пред приятелите си тя е „госпожица скандал“, тъй като обича купоните и нарушаването на правилата.

Източник: https://www.televisa.com/gala-tv/ , https://www.telemundo.com/