Силата на любовта (La fuerza del amor)

Фелипе, Маркос и Карлос са трима младежи, ентусиасти, студенти по медицина. Те пристигат в едно изгубено село в Пачука с намерението да установят своята професионална практика там.

С пристигането си, тримата се сблъскват с категоричното отхвърляне на хората от селото, тъй като всички вярват сляпо в Дон Торино, местния лечител, който в действителност се възползва от доверието на хората, за да ги манипулира както си иска.

Въпреки студения прием, младежите не смятат да се връщат и се настаняват в селото, решени да спечелят доверието на хората.

Тъй като всяко началото е много трудно, Фелипе, Маркос и Карлос начертават план: Карлос предлага да се представя за инвалид и да посети първо Дон Торино, който по очевидни причини не би могъл да го излекува, а след това да бъде излекуван при тях. Те вярват, че ако го излекуват, хората може да ги оценят и да започнат да ги уважават.

Планът протича просто съвършено. Хората са смаяни и започват да ги наричат младежите „знахари“.

Както може да се очаква, Дон Торино – унижен и разгневен, след като изгубва доверието на хората от селото, пробва да изгони по всички възможни начини „натрапниците“. Усилията му се увеличават, когато открива, че Фабиола – младата девойка, от която Дон Торино е обсебен, се влюбва във Фелипе... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_fuerza_del_amor_(telenovela)