Мащехата (2022) (La madrastra (2022))

Несправедливо обвинена в чужбина за престъпление, за което е невинна и уличена, Марсия Сиснерос е осъдена на 35 години затвор. Естебан Ломбардо, нейният съпруг, не само я обвинява за убийството на Николас Ескаланте, но и че е невярна жена, която се е опитала да прикрие изневярата си като се отървава от любовника си, поради което той решава да я изостави и да се разведе с нея.

С увереност и високо вдигната глава, Марсия доказва невинността си, като подлага на проверка приятелите на бившия си съпруг, за да открие кой е истинския убиец. По тази причина, тя решава да изучи право по време на присъдата си, за да може да отвори отново делото.

Веднъж пристигайки в Мексико, Лукресия, сестрата на Естебан заедно с него, представят образа на една различна жена, за да убедят Уго и Лусия – децата на Естебан и Марсия, че майка им е умряла при инцидент. Те израстват с вярата, че тази жена е била изпълнена с добродетели.

Двадесет години по-късно, един адвокат помага на Марсия да излезе от затвора за добро поведение. Така Марсия се завръща с високо вдигната глава и решена да си върне децата, както и да изчисти името си. За целта, тя организира една вечеря с всички заподозрени, по време на която тя се представя под нова самоличност – Мариса Джоунс. Всички са изненадани от завръщането ѝ, но новото име ѝ дава възможността да спечели доверието на децата си и да разследва всички заподозрени.

След като се появява, Марсия – с помощта на любовта, която Естебан все още изпитва към нея, го убеждава да се раздели с годеницата си, за да се ожени за нея. По този начин тя се превръща в Мащеха за собствените си деца.

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/La_madrastra_(serie_de_televisión)