Необичана (La malquerida)

„La Malquerida“ е историята на Акасия – красива девойка, която много малка е изгубила баща си Алонсо при ужасна катастрофа. Без да иска, ще попадне в един от най-смъртоносните любовни триъгълници.

Кристина, майката на Акасия, изведнъж остава вдовица и открива, че имението ѝ е затънало в дългове. Без да открива възможно решение, решава, че най-добре би било да продаде имението, въпреки голямата болка от загубата на наследството на починалия си съпруг. В този момент, Естебан – наперен работник в имението, предлага на Кристина да ѝ помогне да спаси земите си.

Малко по малко, Естебан и Кристина изправят имението, съжителствайки и с общи усилия, а връзката им се превръща в красива любов. Това предизвиква у Акасия ужасна болка, тъй като е много малка и не успява да преодолее и приеме смъртта на баща си, а още по-малко може да приеме новата връзка на майка си. Нейното неодобрение е толкова голямо, че прави опит да избяга от имението. Като усещат какво изпитва Акасия, баба ѝ и дядо ѝ разговарят с Кристина, за да я убедят да остави внучката им при тях, поне докато преживее смъртта на Алонсо.

Минава време и една нощ Акасия се връща в имението. Тя се е превърнала в красива девойка, която събужда желанието на Естебан, който в първия момент не я разпознава и се представя като собственика на имението. Акасия обаче го засича и отбелязва, че собственица на имението е Кристина, вдовицата на Ривас – нейната майка. Естбан си дава сметка, че тази красива девойка е Акасия и се опитва да изглади нещата с нея. Започва да се държи снизходително и внимателно, както когато е била дете.

Завръщането на Акасия в имението събужда интереса на Мануел – приятел от детинство, който предлага да се ожени за нея. По желание на съдбата, Акасия се запознава с Улисес, който един ден се противопоставя на Естебан. Това заражда у нея силно възхищение, а малко по малко, това възхищение се превръща в любов.

Тази любов умира в деня, в който Улисес изчезва от живота на Акасия. Това я сближава още повече с Естебан. Тази близост предизвиква нарастване на безумното желание на Естебан към Акасия. Всичко толкова се обърква, че самата Акасия, объркана от своите чувства и в опит да избегне голяма трагедия, приема да се омъжи за Мануел.

Естебан се разгневява и голямата и чиста любов, която е изпитвал към Кристина, се превръща в огорчение, а мисълта, че не може да има Акасия направо го подлудява.

Само истинската любов може да върне радостта в имението и да възстанови хармонията в сърцата на Акасия и Кристина, за разлика от сляпата страст, която убива, разрушава и превръща една любима жена в необичана.

Персонажите:

Кристина Малдонадо Рейес

Добра майка, тя обожава дъщеря си Акасия. Била е щастлива заедно с първия си съпруг, но смъртта му е предизвикала болка и несигурност. Когато се е чувствала най-уязвима, се е появил Естебан, който въпреки че е бил просто работник, е спечелил доверието и любовта ѝ. Вдовицата се изправя пред много трудна ситуация като вижда как се изправят един срещу друг двамата ѝ най-любими хора: съпруга ѝ и дъщеря ѝ.

Естебан Домингес Пара

Силен, привлекателен и отдаден мъж. Пристига в имението „Бенавенте“, където бързо се научава как се управлява и се влюбва безумно в Кристина, една любов, която е смятал за невъзможна, докато не се е оженил за нея. Щастието на Естебан е непълно, тъй като иска да спечели обичта на доведената си дъщеря, от която се чувства силно привлечен. Намразва Улисес, който се превръща в главното препятствие между Акасия и него.

Акасия Ривас Малдонадо

Каризматична, добра, решителна, ученолюбимва, със силен и страстен характер. Единствена дъщеря на Кристина. Обожавала е баща си и е страдала много след смъртта му. Естебан – работник, когото е харесвала, се е сближил с нея и майка ѝ, но когато се оженил за Кристина, предизвикал огромно неодобрение от нейна страна. Преместила се да живее при баба си и дядо си, за да се отдалечи от майка си и Естебан. Завръща се в имението „Бенавенте“ с желанието да разобличи Естебан. Тя се влюбва в Улисес. Етичните конфликти, с които се сблъсква Акасия, я кара да се изправи срещу майка си в една борба на жена срещу жена.

Улисес Торес Гаярдо

Очарователен и оптимистичен младеж. Дълбоко се влюбва в Акасия, въпреки че след завръщането си в имението е направила живота му невъзможен. Той е първият осмелил се да се конфронтира открито с Естебан и това събужда възхищението на Акасия. Решителността и голямата му любов към Акасия го карат да се справил с всички препятствия, за да разобличи Естебан и да изживее голямата си любов.

Ана Алехандра Силва Гонсалес

13-годишно привлекателно момиче. Майка ѝ я завежда при Данило, за да проституира. Тя си тръгва от Сан Хасинто с измами и с вярата, че той ще ѝ даде работа, благодарение на която ще помага на брат си, който страда от сърце. В замяна, тя се превръща в „Тюркоаз“ и започва да проституира. Когато умира брат ѝ, тя избягва от бордея. Запознава се с Акасия, която ѝ предлага помощ и решава да започне самостоятелен живот. Влюбва се в Херман, който ѝ дава силата, за да се изправи срещу всички и най-вече срещу миналото си.

Елена Рейес де Малдонадо

Майка на Кристина, на която помага във всичко. Решила да се погрижи за внучката си Акасия, когато Кристина се омъжва отново. С изразено майчинско чувство, тя вярва в брака и обича съпруга си Хуан Карлос, с когото е била през целия си живот. Именно тя дава кураж на Кристина, за да се справи с проблемите, които има с Естебан, без да подозира, че крайният резултат ще бъде ужасен за дъщеря ѝ.

Хуан Карлос Малдонадо

Баща на Кристина, съпруг на Елена и инженер по професия. Добър и любящ мъж, семеен тип. Заедно със съпругата си е пример за идеалния брак за дъщеря си и внучката си. Хуан Карлос се разбира добре с Улисес, с когото имат еднакви ценности и вярвания, освен това той е първият, който подкрепя Акасия да продължи връзката си с него.

Норберто Паласиос Ринкон

Мачо, амбициозен мъж, който обича да контролира и крайно отмъстителен. Желае земите на имението „Бенавенте“ за себе си. Оженил се е за Хулиана, защото я е обичал и ѝ е обещал да бъде баща за детето, което е очаквала. Припознал го е и му е дал името си, но не го обича и не прави друго, освен да го унижава и да го сравнява с Мануел, неговия собствен син.

Хулиана Салмерон де Паласиос

Красива и повърхностна жена. Най-добрата приятелка на Кристина. Омъжила се е за Норберто, въпреки че е очаквала дете от друг. Независимо че е наясно, че Норберто има връзки с други жени, тя го търпи, защото се страхува да не разкрие пред Херман, че не е негов син. Амбициозна жена, която желае синът ѝ Мануел да се ожени за Акасия.

Браулио Хименес, Ел Рубио

Работник и дясна ръка на Естебан. Харесва му да демонстрира власт и да се показва като онова, което вярва, че някой ден ще стане. Отнася се грубо с подчинените си и е ласкател с онези, които са над него. Възхищава се на Естебан и иска да бъде като него. Навил си е на пръста, че Луиса трябва да бъде негова жена, но тя не го приема. Малко по малко спечелва доверието на Естебан, който споделя с него чувствата, които изпитва към доведената си дъщеря.

Данило Варгас

Натрупва богатство като използва девойки, които проституират за него. Той ги привлича чрез лъжи и измами. Освен това продава наркотици в бордея си. Държи да бъде в компанията на хора с добри връзки. Влюбва се в 'Тюркоаз' (Алехандра), която е превърнал в най-добрата атракция в бордея. Когато тя избягва, той се заклева да не спира, докато не я открие. Данило е мъж, който се представя за честен бизнесмен с много пари.

Мануел Паласиос Салмерон

Красив, симпатичен и незрял младеж. Той е разглезеното дете на Норберто и е наясно, че може да разчита на сигурна работа, както и поне с половината от имението, което му се полага по право. Сключва сделки с лекота, благодарение на своя чар и лекотата, с която общува с хората. Въпреки че го обича много, той постоянно се кара с по-големия си брат, Херман, по вина на баща си, който винаги го тормози с брат му и постоянно му го дава за пример. Влюбва се в Акасия и е готов на всичко за нея, включително и да се ожени за нея без тя да го обича.

Херман Паласиос Салмерон

Сладък и отговорен младеж. Желае да се отдаде на рисуването, но усеща, че няма да има смелост да се противопостави на баща си, който не одобрява. Когато открива, че Норберто не е истинския му баща и че майка му се е оженила за него вече бременна от друг, променя напълно възприятията си за живота. Когато се запознава с Алехандра, се влюбва от пръв поглед в нея заради срамежливостта и чувствителността ѝ.

Луиса Валеро

Симпатична прислужница в имението „Бенавенте“, внучка на Роса, готвачката. От малка познава Акасия и е голяма нейна приятелка. За това и става нейна съучастница, когато Акасия започва да се среща с Улисес въпреки неодобрението на Естебан. Влюбва се платонично в Мануел и въпреки че знае, че не може да спечели битката, тя настоява пред Акасия да не се омъжва за него без любов.

Роса Молина

Селска жена, която отговаря за кухнята в имението „Бенавенте“. Обича внучката си Луиса, за която се грижи, откакто тя е била бебе. Най-големият ѝ страх е да не би Луиса да се влюби в Мануел, защото знае, че няма да отвърне на чувствата си. Опитва се да ѝ повлияе, когато забелязва, че започва да изпитва чувства към него, а това води до проблеми между двете. Доверено лице и съветничка на Кристина, която подкрепя безусловно.

Перла

Красива проститутка, която е била любимката на Данило, докато не се появява Алехандра. За това и от първия миг, в който се запознават, изпитва завист и ненавист към нея. Винаги изпълнява онова, което Данило ѝ нарежда. Когато той премества бизнеса си, Перла е единствената жена, която остава с Данило и му помага в контрола над новите момичета. Единственото, което би я освободило от неговото влияние, е да осъзнае, че той никога не я е обичал.

Кармен Галиндо де Торес

Майка на Артуро и Улисес. Работи като преводач, културна и образована. Освен това е майка за пример. Ангажирана, лоялна, работлива и честна. Винаги говори направо. Със силен характер, тя никога не се съмнява в децата си и винаги ги защитава яростно. Отказва да се омъжи отново, въпреки че открива любовта в лицето на Андрес.

Андрес Виванко

Лекар, благороден, интелигентен, честен и привлекателен. Обича професията си и е много добър във всичко, което прави. Страстта му е рисуването. Бил е безумно влюбен в Хулиана, но нейната амбиция за нещо повече, я е накарала да го изостави заради Норберто. Андрес никога не е знаел, че Хулиана е била бременна от него и винаги е вярвал, че го е изоставила от амбиция. Андрес трябва да се справи с шантажите на Хулиана, която прави всичко по силите си, за да възкреси миналото.

Артуро Торес Галиндо

По-големият син на Кармен. Отговорен, ученолюбив и работлив младеж. Притежава приятно чувство за хумор. Добронамерен, симпатичен и забавен. Работи в бизнеса за планиране на събития и мечтае да има собствена компания някой ден. Когато се запознава с Луиса, остава очарован от нейната красота и искреност; възхищава ѝ се за желанието да продължава напред и да търси по-добро бъдеще. За това се сближава с нея и я кани да работят заедно, без да обръща внимание, че в имението тя е просто прислужница.

Мемо

Един от служителите на Данило. Започнал е да работи за него по препоръка на Ел Рубио, който е негов братовчед. Винаги е бил беден и възможността да печели добри пари с малко усилия го омайва. Влюбва се в Перла.

Олга

Служителка на Данило. Работи като управител на бордея. Вярна и лоялна на Данило, тя не се забърква в нищо и с никого, занимава се само с работата си. В действителност, тя има слабост към 'Тюркоаз' и малкият и болен неин брат Карлитос. 

Източник: masquetelenovelas.blogspot.com