Лъжата (La Mentira)

Когато Деметрио Асунсоло, успял бизнесмен, пристига в Мексико, за да се посети своя полу-брат, Рикардо Платас, собственик на имението „Tequilera", той разбира, че се е самоубил, явно наранен от жена.

Решен да отмъсти за смъртта на брат си, Деметрио успява да разбере фамилията на жената - Фернандес Негрете, и инициала й В. С тези следи той пристига в дома на семейство Фернандес Негрете в Мексико сити. Там той се запознава с братовчедките, които имат едни и същи инициали - Вероника и Вирхиния.

Вероника и Вирхиния са осиновени дъщери на Теодоро и Сара Фернандес Негрете - богато и престижно мексиканско семейство, което има и биологичен син, Хуан, който учи в Европа.

Още от първия момент, Деметрио се чувства привлечен от Вероника - жизнерадостна и безразсъдна девойка, която е пълна противоположност на братовчедка си Вирхиния, която е скромна и лицемерна. Неговите подозрения падат върху Вероника - той вярва, че тя е виновна за смъртта на брат му. Истината е, че Вирхиния е виновната - безчувствена и амбициозна жена, която се е преструвала, че обича Рикардо, докато не разбира, че Хуан скоро ще се върне от Европа и не решава, че той е по-добра партия.

Намерението на Вирхиния е да се омъжи за Хуна и да наследи голямото състояние на Фернандес Негрете. Но плановете й са застрашени, когато след завръщането си, Хуан обръща внимание на Вероника.

В отчаянието си, Вирхиния казва на Хуан, че Вероника е разбила сърцето на Рикардо и той се е самоубил. Когато Деметрио научава това, той измисля план как да отмъсти за смъртта на брат си - да се ожени за Вероника и да я заведе в имението, за да я раздели със семейството.

След като заживяват в имението, Деметрио унижава и се държи грубо с Вероника, въпреки че в същото време страда, защото не може да заглуши своите чувства - той се влюбва в нея. Вероника, която искрено е влюбена в Деметрио, не разбира какво му става. Двамата трябва да открият истината, за да могат да се насладят на своята любов.

Източник: www.todotnv.com