Сянката на желанието (La sombra del deseo)

„La sombra del deseo" е история, която се опитва да покаже двете страни на монетата. Тук, както и в истинския живот, никой не е съвършено добър или напълно лош. Просто те са обикновени хора, които живеят свой собствен живот. Несъмнено, сюжетът предизвиква размисъл върху всички видове връзки между хората. В основата са чувствата, от най-благородните до най-подлите. Дружба, любов, измяна, ревност, изневяра, честолюбие, страст и желание се преплитат по различен начин, за да превърнат живота на героите в постоянна игра на срещи и недоразумения. Появяват се ситуации, в които хитростта и лъжата, обществените норми, формализма и това, което се смята за „правилно" карат хората да се водят най-вече от това, което хората ще кажат. Където хората обикновено са безбожници, що се отнася до това, което изпитват. И едновременно с това има една друга реалност, в която най-важното е страстта, чувствата и любовта, в която желанието се превръща в безумие и границите не съществуват, а само настоящия момент.

От съвсем малка, Габриела е искала да се пребори с бедността си на всяка цена. Нейната главозамайваща красота й отваря вратите към един свят, където тя успява да спечели един мъж, който я отвежда към висшето общество, пълно с корупция. Много млада тя остава вдовица и успява в студения и труден свят на бизнеса. Когато любовта изглежда като химера, Алехандро се появява в живота й, обременен от безплодната връзка със съпругата си. Страстта изчезва, но пълното щастие е все още далеч. Понякога, животът и изневярата имат прекалено висока цена.

Персонажите:

Габриела Сан Мигел

Красива и интелигентна жена. В началото, тя е представена като опортюнистка, която се жени за Игнасио Ногера - мъж, който е по-възрастен от нея, но невероятно богат и който има репутацията на съблазнител. Тя се чувства успяла в професионалния си живот, но не може да каже същото и за личния, защото тя е наясно, че жертва младостта си за мъж, който вижда в нея само още една от скъпите си придобивки, още едно завоевание. Смъртта на съпруга й много я разстройва, въпреки че тя не го обича. Тя се възстановява, доказва своята невинност в очите на онези, които искат да я унищожат и поема юздите на бизнеса в свои ръце. Тя е успяла жена, с много класа, със стабилни морални принципи. Заради това, тя се чувства много наранена и обидена, когато разбира, че мъжът, когото обича, е женен и има деца. Не вярва на никого, освен на Лорена, асистентката й, и Симон, вечният й приятел. Семейството й винаги я е използвало, особено сестра й Олга, която винаги й е завиждала на красотата, интелигентността и таланта й.

Алехандро Солер

Жене мъж, баща на две дъщери, които обожава. Той се е оженил за Лаура Саенс, момиче от висшата класа, защото е забременяла. Има две дъщери, които обича и топли отношения със съпругата си, въпреки че никога не е бил влюбен в нея. По тази причина, той има много връзки с други жени, но винаги се уверява, че съпругата му няма да научи нищо, още по-малко - дъщерите му. Той е успешен бизнесмен, за когото се говори, че превръща в злато всеки бизнес, с който се захване. Той решава да помогне на Габриела при управлението на компанията й и дава най-доброто от себе си. Габриела събужда в него много чувства, за които той е мислел, че отдавна е изгубил, но въпреки това, не смята да изостави семейството си, дори заради това, че бракът му е в криза от години. Неговата най-близка приятелка и доверено лице е Нина, сестра му. Тя е единствената, която знае истинските му чувства към съпругата му и какво изпитва към любовницата си. Алехандро, който е по принцип е много добър, може да стане много зъл, когато реши.

Лаура Саенс де Солер

Съпруга на Алехандро. Приятна, мила и добре образована. Тя говори няколко езика. Бракът й с Алехандро е бил непредвиден, защото е забременяла. Страстта е нещото, което тя напълно игнорира: нейните интимни моменти с Алехандро са рядкост и сдържани, „както трябва да са в една почтена двойка". Лаура винаги е била пазена от другите, първо от родителите си, а след това от съпруга си, а сега от дъщерите си. Тя е жена, която живее заради идеята за показност на перфектното семейство, въпреки че много ситуации й разкриват колко повърхностен е светът, в който живее. Откривайки, че съпругът й не е верен, тя заживява живот, който винаги е отхвърляла, независимо че пред обществото може да се изкара жертва, тя се опитва да запази семейството си, тъй като за нея, Алехандро е единственият, който е виновен.

Олга Сан Мигел

По-голямата сестра на Габриела. Тя негодува срещу целия свят и ревнува сестра си заради красотата, интелигентността и успеха й. Тя е нелоялна и не се интересува от нищо. Тя винаги замисля нещо зад гърба на хората и се опитва да се представи пред всички мъже, които среща, в жертва, в жена с натрапчиви идеи. Манипулира хората и убеждава Габриела да вземат баща им, алкохолик, да живее с тях, защото знае, че по този начин най-лесно може да манипулира сестра си.

Иван Сан Мигел

Баща на Габриела и Олга. От старата школа, очарователен и непоправим играч и женкар. Възрастен, изморен и преди всичко, без средства. Той решава да се завърне в Колумбия и пристига в дома на Габриела, малко след като тя остава вдовица. С помощта на Олга, той успява да убеди Габриела да му позволи да остане в дома й, но неговият безразборен начин на живот и алкохолизма му й носят много проблеми. Той е близък приятел със Саломон, с когото споделя вкуса към забавления и невероятната мания по хубавите дрехи.

Сандра Мора

Привлекателна жена, крайно чувствена, с котешки поглед, чувствителна и секси. Единствената й цел е да разполага с пари срещу минимални усилия. Основният начин да направи това, е нейното тяло и нейната чувственост. От дълго време е любовница на Гилермо Сандовал. Тя го манипулира за своя изгода. Способна е да премине през всеки, който застане на пътя й.

Лорена Нуньес

Жена от средната класа, която работи като личен асистент на Габриела. Красива и обикновена, перфектна в работата си, лоялна към шефката си, към която изпитва голяма благодарност. От дълги години е гадже на Маркос Агасакос, преподавател по философия в училище.

Алисия Олгин де Солер

Майка на Алехандро и Нина. Много толерантна жена, добра майка, мила с всички, въпреки че принадлежи на висшето общество. В отношенията си с другите не се води от фамилното име или финансовото състояние. Тя пази тайна, която може да промени тотално живота на всички около нея.

Саломон Ечевери

Конкурент на Габриела в бизнеса. Баща на Симон, най-добрият приятел на Габриела. Поддържа близки отношения с Иван Сан Мигел. Всичко, което има, го е постигнал сам и с много усилия. Добър събеседник по социални събития и непоколебим конкурент в бизнеса. Пред Габриела и семейство Солер играе двойна роля - неотстъпчив бизнесмен без скрупули и лоялен приятел. Винаги ходи сам на обществени събирания, пазейки ревностно своите сексуални предпочитания.

Симон Ечевери

Той е много нерешителен, което не е добре в света на бизнеса. Безупречен управител и в същото време, добър приятел на собственика на компанията, която представлява, но в същото време е и собственик на бар, където изявява своя музикален талант и получава много подкрепа. Харесва както женски, така и мъжки компании, тъй като има всестранни интереси, безпристрастен и интелигентен. Лаура, Татяна, София, Олга, Нина, Лорена и Сандра ще изпитат първични чувства към него, но той не иска да има нищо общо с никоя от тях и винаги мисли за Габриела - недостижимата му любов.

Гилермо Сандровал

Той е като паразит, който се интересува само от пари и секс. Той живее обиден на света и изпълнен с комплекси заради липсата на пари и фамилно име. Неговата любовница, Сандра Мара, го манипулира както си иска. В стремежа си да унищожи Габриела и сина й, той среща Лаура Саенс, лудо се влюбва в нея против природата и собственото си желание. Гилермо е от хората, които планират всяка следваща стъпка и за това се сближава с Олга, за да може да събере информация за Габриела. Но е принуден да си плати за това като влезе в леглото й.

Източник: www.caracolinternacional.com