ЛАЛОЛА (LALOLA)

Рамиро Падия, по-познат като Лало, смята, че никой и нищо не може да го спре. Лало върви в света на бизнеса с твърди стъпки. Той ръководи „Дон" - известно издателство насочено към мъжете. Обича да се хвали със своите завоевания, но неговото безотговорно поведение има последствия: не е обвързан сериозно и неговото его му пречат да постигне това, което иска - живот на „супер" мъж.

Лало триумфално се наслаждава на една нощ с Ромина, неговата последна жертва, а на следващия ден изчезва. Но този път Лало не знае с кого се е забъркал. Ромина е луда по него, но след като приема, че е отхвърлена, тя отива при една „магьосница", за да планира своето отмъщение: превръщането на Лало в жена. В следствие на магията, Лало се превръща в красива жена и няма друг избор, освен да се примири с живота си като Лола.

За да се справи с това преобразование, той се уповава само на помощта на Грейс, негова добра приятелка и безумно влюбена в Лало. Сега тя започва малко по малко да разкрива женските тайни пред него. Лола трябва да свикне с новото си тяло и да измине един дълъг път. Тя осъзнава, че нещата, които толкова много е харесвал у жените Лало, всъщност са много неудобни и смешни. Най-големият проблем пред Лало/Лола е да се справи със своята сексуалност. Сега усеща какво е да бъде жена, в която мъжката част се бори да запази своята идентичност, но която трябва да прикрива.

Лола не се приема за победена толкова бързо. Нейната мисия е да намери Ромина, за да развали магията и да си върне предишния вид. Но за целта се нуждае от пари и време. Именно заради това се налага да се сблъска със света и да продължи професионалните постижения на Лало. Налага се да се представи за своя братовчедка, за да заеме мястото си в издателството, като по този начин се превръща в жертва на трудовите пороци, които е определил като мъж.

В професионално отношение, въпреки че Лола притежава силни черти, които обикновено изненадват мъжете, тя е неоценена само заради факта, че е жена.

Тъй като Лало е умен и с неограничени средства, Лола бързо намира начин да се оправи в новата ситуация и да „остане в играта". Лола се възползва от това, че знае начина на мислене на мъжете и го прилага при контактите си, но примесен с женска хитрост. Освен със собствените си противоречия, трябва да се справи и с новопоявилите се препятствия - колегите. Сред тях Лола намира врагове, като Гастон, заместник директор на списание, и който, докато е била Лало, е бил най-добрия му приятел; Виктория, координатор в производството и любовница на Гастон; Тео, представител на група, който иска накрая да задържи издателството за себе си. Също така открива съюзници, като Соледад, отговорник на секцията за мода; Патрисия, отговорник за секцията за театър и с Хулия, секретарка. Запазва специална връзка с Агире, собственик на издателството, към когото, като Лало, е изпитвал синовна обич. Издателството отразява борбата за власт и реализация, както и завистта и ревността, които ръководят отношенията между мъжете и жените в офиса.

Всичко се усложнява допълнително, когато усеща, че започва да изпитва привличане към Факундо, художественият директор на списанието, който от първия миг, в който я вижда, остава омагьосан от нея. Факундо предизвиква в нея истински чувства и не се спира, докато не получи нейната любов. Въпреки че в началото Лола се противопоставя на тази връзка, тъй като не може да се разграничи от Лало, след като Факундо съблазнява и обръща голямо внимание на Наталия, дъщерята на собственика, Лола не може да контролира чувствата си, а тази любов според нея все повече става забранена.

Лола преминава през хиляди превратности на съдбата, за да се отдалечи от Факундо, но винаги постига обратен ефект. Накрая е принудена да приеме своята нова истина и независимо че никога не е смятала да приеме своето преобразование, решава, че трябва да забрави Лало и да живее завинаги като Лола.

Персонажите:

Рамиро Падия - Лало

Директор и редактор. Кралят на момичетата. За него най-голямо значение има секса. Той е лидер в издателството. Радва се на възхищението, уважението и доверието на Агире. Винаги търси нова жертва, за да продължи приятния си живот.

Лола

Директор и редактор. Лола е жената, в която се превръща Лало след магията, която му прави Ромина - неговото последно завоевание. Лола се опитва да оцелее като жена и да продължи с работата си в издателството като братовчедка на Лало.

Факундо

Отговаря за дизайна и художественото оформление. Чувствен мъж, който вярва в любовта. Има дъщеря, чиято майка ги е изоставила малко след раждането на Мелиса. В офиса той е от противоположния на Лало и Гасон лагер.

Грейс

Водеща в радио. Най-добрата приятелка на Лало и пази в тайна любовта, която изпитва към него. Именно това я подтиква да направи всичко възможно, за да открие магьосницата, която е направила магията и да му върне предишния вид.

Агире

Собственик на издателството. Женен за Карола, дъщеря на собственика на „High five". Имат дъщеря, Наталия. Обича Лало като син и дава своята подкрепа на Лола от първия момент.

Тео

Рекламен директор. Представител на групата на инвеститорите, които притежават 51% от акциите. В миналото е имал любовна връзка с Карола, съпругата на Агире, и без никой да знае, е баща на Наталия.

Карола

Съпруга на Агире, която пази тайна - Наталия, дъщеря й, е от друг мъж. Когато Тео се появява отново в живота й, тя прави всичко възможно, за да не излезе истината, която толкова години е крила.

Наталия

Редактор на модния раздел. Конфликтна девойка, която пристига в „Дон" след предполагаемо образователно пътуване. Заема мястото на Соледад и става съперница на Лола, когато става дума за Факундо.

Виктория

Координатор по производството. Хладна, пресметлива и с малък житейски опит. Любовница на Гастон. Въпреки че пред него твърди, че обича да се наслаждава на живота, много би й харесало да сформира семейство с него.

Гастон

Заместник директор. Предполага се, че е най-добрия приятел на Лао, въпреки че истината е друга - страшно много му завижда. Измамник, властолюбив и високомерен. Именно той разследва живота на Лола, тъй като не може да понесе, че тя заема „неговото" място в издателството.

Соледад

Редактор в обществения раздел. Произлиза от семейство от висшата класа. Гордее се с красивото си тяло и харчи цяло състояние, за да го поддържа. След пристигането на Наталия, тя става редактор на Общество и Нови тенденции, което показва нейния истински потенциал. Най-добрата приятелка на Факундо.

Пато

Редактор в „Изкуство и Култура". Истински калкулатор и след числата, той стига до заключението, че трябва да бъде кавалер, за да може да създаде семейство. Той е сватовникът и комикът на офиса.

Хулия

Секретарка на Агире. Мечтае да се издигне както социално, така и финансово. Именно тя организира живота на Агире до минута. Влюбена отчаяно в Нико.

Нико

Става кадет заради това, че Агире го изпраща при баба му. Няма определена професия, а в миналото се е занимавал с кражби.

Мартин

Собственик на радиото, където работи Грейс. Тя тъкмо го е изоставила, а той продължава да настоява да възстановят любовната си връзка.

Буги

Оператор в радиото. Гений в областта на компютрите и звука. Съюзник на Грейс, която дори не подозира, че той е неин таен обожател.

Мелиса

Дъщеря на Факундо. Тя преценява всяка жена, която се доближи до баща й. Именно тя одобрява Лола като подходяща жена за баща си.

Ирис

Съседка на Факундо и семейна приятелка. Превръща се в майка и баба за тях. Грижи се за тях и подтиква Факундо да си намери нова жена.