Амазонки (2016) (Las amazonas)

Викториано Сантос и Инес Уерта се влюбват един в друг много млади. За това, Инес се отдава на Викториано една нощ в една конюшня в селото, в което са живели. Тогава двамата се заклеват във вечна любов.

В резултат на тази нощ, Инес забременява, но тя не подозира за това, когато двамата решават да избягат от селото и да изградят живота си в Текскоко. Там живее негов приятел – Висенте Мендоса, който е натрупал голямо богатство. Висенте е готов да помогне на младата двойка да започнат нов живот.

Висенте и Викториано са приятели от деца. С тях се сприятелява и Лорето Гусман, който винаги им е завиждал. Докато Висенте е имал късмет с парите, а Викториано – в любовта, но най-вече привързаността на Инес, Лорето няма такъв късмет. Той цял живот е бил влюбен в Инес, но тя винаги го е приемала само като приятел.

Една нощ, когато Инес се прибира у дома си, Лорето я изнасилва. След този насилствен акт, Инсе променя отношението си към Викториано, който не разбира какво става с любимата му.

Когато Инес открива, че е бременна, тя веднага си помисля, че детето е от Лорето. Тя настоява Викториано да забрави за нея и да не я търси, защото „изведнъж“ е осъзнала, че обича Лорето. В това време, Висенте помага на Викториано да се установи като му дава заем, с който да построи скромна къща и малък обор, в който да се грижи за две крави.

С времето, Викториано успява да върне дълга си към Висенте и да събере пари, да отвори първия си магазин и да натрупа състояние. Благодарение на Висенте, който не умее да се справя с финансите, Викториано приема да му дава заеми всеки път, когато е на крачка от фалита. Така, накрая той става собственик на ранчото на Висенте...

„Las Amazonas“ е история за една голяма любов между двама души от село, които заради игрите на съдбата и злобата на Лорето, живеят разделени, но накрая се събират от силата на любовта...

Източник: www.televisa.com