Двете лица на Ана (Las dos caras de Ana)

Ана Ескудеро е мексиканка, жизнерадостна и изпълнена с илюзии девойка, която живее в Маями с майка си, Хулия, и брат си, Фабиан. Ана има талант и мечтата й е да стане актриса. Само че липсата на средства й пречи да учи актьорско майсторство.

Ана се грижи за Доня Грасиела Салгадо, богата вдовица с две внучки, които само й създават проблеми. Доня Грасиела обича много Ана и й помага да се яви на прослушване в училище по актьорско майсторство. Там, Ана се запознава с Густаво Галван, напорист младеж изпълнен с енергия, който споделя с нея мечтата да стане актьор.

Брат й, Фабиан, който е здрав и атлетичен младеж, претърпява ужасен инцидент – блъснат е от Игнасио, безотговорния син на милионера Умберто Бустаманте. Игнасио отказва да спре колата, за да помогне на Фабиан, игнорирайки по този начин протестите на брат си Висенте. С влиянието и парите, които има, Умберто успява да излезе чист от тази ситуация и да остане на свобода без да понесе последствията на вината. Той отказва да помогне на Фабиан, който остава инвалид. Като отчаян опит, Хулия и Ана прибягват до репортерите. От страх да не отиде в затвора и зависим от наркотици, Игнасио подпалва къщата на Ана, мислейки че тя е там с майка си. Но вместо тях, в пожара умират Хулия и Марсия, годеницата на Фабиан. Страхувайки се за живота на момичето, Доня Габриела взема решение да замине с Ана в Ню Йорк, докато Марсия е погребена под името Ана Ескудеро. За Ана светът престава да съществува.

В това време, Густаво не може да престане да мисли за момичето, с което се е запознал в деня на прослушването. Густаво е богат младеж и се записва да учи актьорски майсторство против волята на баща си, който го изхвърля от дома и блокира всеки негов опит да започне работа. Густаво започва работа като градинар и по този начин се запознава с Ирене, внучката на Доня Грасиела, която го заинтригува, въпреки че е любовница трафикант на наркотици, който го притиска, когато разбира, че е син на милионер. Ирене се свързва с бащата на Густаво и му предлага помощта си, за да се опита да му повлияе и да забрави за актьорството.

Минават години. Фабиан умира в следствие от инцидента. Ана се отправя в Маями и когато пристига там, среща Густаво – вече завършил висше образование като актьор, но който все още не се е поддал на интригите на Ирене и баща си. След като осъзнава, че няма да може да забрави Ана, Густаво започва връзка с Ирене, която се кълне, че ще бъде до него. След време, спомените и не само те, помагат спомените да се превърнат в истинска любов. Ана намира спокойствие в ръцете на мъжа, чието лице не е успяло да се заличи през годините.

Но Ана се заклева да си отмъсти заради майка си и брат си, но без Густаво да разбере и с помощта на Доня Грасиела, тя приема нова личност, различна от истинската: Марсия Ласкано – хладна и пресметлива жена, която влиза в живота на Бустаманте. Прави така, че и баща, и син, да се влюбят в нея и всява разногласия между тях, решена да ги разруши.

Но Ана не обръща внимание на опасностите и интригите не Ирене, която постоянно се приближава към нея и заради своето отмъщение може да изгуби любовта на Густаво, тъй като „Густаво Галван“ е просто сценично име на Рафаел Бустаманте, третия син на Умберто.

Персонажите:

Ана Ескудеро

Млада, жизнена, красива и трудолюбива. Притежава силен и решителен характер. Притеснява се за другите и гледа оптимистично на живота. Но пред несправедливостта, тя става хладна и пресметлива. Ана се бори личността на Марсия да не вземе превес в нея.

Висенте Бустаманте

Чувствителен, благороден, умен и със способности, но винаги е бил слаб и се е примирявал. Той позволява на хората да го използват и се поддава на манипулациите на брат си Игнасио и баща си.

Фабиан Ескудеро

Брат на Ана. Солидарен, жизнерадостен и цени приятелството. Дори и след като отава инвалид, той помага на Ана. Но тази трагедия бележи живота му и дори предизвиква смъртта му.

Рафаел Бустаманте

Младеж от висшето общество с изключителни морални ценности. Независим и страстен. Има вроден талант да играе, но обича толкова актьорството, че под името Густаво Галван го превръща в своя професия, от която не се отказва дори под заплаха да не получи нищо в наследство от баща си.

Умберто Бустаманте

Корабен милионер. Силен, високомерен, взискателен и перфекционист. Не търпи да му противоречат и винаги получава това, което иска. Интересува се от общественото мнение и прибягва до двойствен морал.

Игнасио Бустаманте

Големият син на Умберто. Честолюбив, подмолен и властолюбив. Завистлив и манипулативен. Харесва му да унижава и да злоупотребява с по-слабите, дори с брат си Висенте. Пристрастеността му към наркотиците и противоречивия му характер го правят много опасен.

Ирене Алкарас

Внучка на Доня Грасиела и годеница на „Густаво Галван“, въпреки че е любовница на престъпник. Амбициозна и съблазнителка на мъже, които използва, за да получи това, което иска. Крайно ревнива и може да бъде много жестока.

Източник: www.americatv.com.pe