Семейство Гонсалес (Las González)

Преди да ви разкажем историята, нека да ви въведем в обстановката. Представете си една улица, нито много бедна, нито прекалено грозна, една от онези улици, пълни с малки сгради, които са украсени с цветя. Улица, по която може да се стигне до площада с голяма статуя и дървета и църква на отсрещния тротоар. Една улица, която вместо да е в центъра на хаоса в големия град, в който живеем, се разхождат хора, които все още си пожелават „Добро утро!" един на друг и се познават по име, където всеки има време за едно кафе с другите, докато си разговарят хубаво, където се пазарува на кредит и хората си отслужват с всичко, наглеждат децата на комшиите. Можете ли да си представите такава улица?!

И така, именно на една такава улица се развива историята. Направо на тротоара, или срещу будката за вестници, или във фризьорския салон, църквата, банката, авто-сервиза, малкия ресторант на ъгъла, в супермаркета, дори в малкото шивашко ателие или в зъболекарския кабинет... или в цветарския магазин.

Описваме обстановката подробно, защото Гонсалес са група жени с едно и също фамилно име, но също така и име на цветарския магазин: Las Gonzalez ltd., където има много цветя и много жени Гонсалес. Казваме жени, защото в цветарския магазин, в това семейство, също като в много други семейства в града, в страната и по-специално в нашата история, няма мъже. Или са умрели, или са си тръгнали, или са били изгонени, или все още не са се появили.

Нека ви разкажем историята на семейство Гонсалес, основните персонажи в нашата история, и разбира се, техните съседи, останалите герои в историята.

Гонсала е най-възрастната от семейството. Да, Гонсала Гонсалес, вдовицата на г-н Гонсалес, когото смята за последния добър мъж на Земята. Гонсалес е майка, лела, баба и дори пра-баба на останалите Гонсалес. Двете й дъщери, Орхидея и Виолета Гонсалес, са разведени. Орхидея е от онзи тип жени, които не вярват в приказки. Тя е най-малко романтичната. Тя е от онези жени, на които като кажеш, че си открила мъжът на живота си, тя отговаря: „Ох, дай му шест месеца и отново ще говорим". Орхидея не винаги е била такава. Тя се е променила в деня, в който е открила, че съпругът й Каетано Мора си има друга жена, Лирио, която е бременна с Каетано Джуниор.

Виолета, сестра й, е пълна нейна противоположност. Въпреки че един ден е изгонва съпруга си, Ото де Хесус Пино, с когото постоянно се кара, защото той не дава пари за двете им дъщери, Маргарита и Петуния, не е престанала да се усмихва, нито е изгубила оптимизма си, нито желанието да се влюби отново. Тя не иска да се омъжи отново, защото съпрузите предизвикват само проблеми, но би искала да преживее любов с мъж, дори да е за кратко.

Вече ви разказвахме за Гонсала, Окхидея, Виолета, Маргарита и Петуния. Сега трябва да ви споменем и за най-важните малки цветя: Алели и Росита.

Алели е единствената дъщеря на Каетано и Орхидея и в много отношения е като Орхидея, която е била прекалено заета да мрази Каетано и да го гони от дома им, желаейки му болезнена и мъчителна смърт. Алели забременяла от мъж, за когото казва, че е неин годеник и голямата й любов. Изпълнена със страхове и много нервна, тя отивашла да съобщи на младежа новината, без да подозира, че той ще излезе с класическата фраза: „От къде да съм сигурен, че детето е от мен?!" И така, Алели се оказва самотна майка и днес дъщеря й, Росита, е на седем години.

Това са дъщерите, внучките и пра-внучките на Гонсала, но има още членове на семейство Гонсалес.

Тук са също така Камелия, Гладиола и Амапола, дъщерите на Убалдо Гонсалес, вдовец, девер на Гонсала, братът на последния й съпруг и собственик на единствения ресторант на улицата.

Камелия, най-голямата му дъщеря, работи в салона за красота на същата улица. Тя е приятелка на Америко, месарят, който въпреки че е добър мъж и е обожаван от всички, тя не иска да се омъжи за него, тъй като Камелия вярва, че носи някакво проклятие.

Гладиола, средната сестра, се смята за единствената грозна жена в семейство Гонсалес. Парадоксално, но тя е и единствената омъжена за Уолтър Пиня.

Амапола е най-младата. Тя е на същата възраст като братовчедката си Алели. В действителност, те са израснали заедно . Те биха били добри приятелки, ако не беше постоянното желание на Амапола да се докаже като по-добра от Алели.

Това са жените от семейство Гонсалес. Всяка със собствен стил, но всички се събират да говорят за мъжете и за това какви би трябвало да бъдат. Всяка си има собствена представа за идеалния мъж. Те не губят надеждата, че в един прекрасен ден истинския мъж ще се появи и мечтите им ще станат реалност.

Ако все още не сте разбрали, „Las Gonzalez" е история за любов, за влюбване, срещи и раздели, забъркване с неподходящ човек. Това е история за жени, които живеят на една улица, по която, може би, минаваме всеки ден и на която, ако се спрем поне за малко, бихме се запознали с тези невероятни персонажи.

Източник: www.serials.ru