Глупачките не отиват на небето (Las tontas no van al cielo)

Възможно ли е щастието в брака? Колко продължава любовта? И какво правиш, когато ненавиждаш мъжа, а имаш нужда от половинка? Щастието на Канди продължава само няколко часа заедно с Патрисио. Тя разбира, че жените не могат да са толкова глупави, когато става дума за любов...

Това е историята на Канди. Жена, която се омъжва за Патрисио, вярвайки че той е мъжът на живота й, но в деня на сватбата си разкрива, че нейният съпруг й изневерява с Алисия, собствената й сестра.

Преди измамата на Патрисио, жената симулира собствената си смърт и има възможност да започне живота си отначало, премествайки се в друг град, за да живее при Меньо, любимия си чичо, без да подозира, че е бременна от мъжа, който я е предал.

И така, минават седем години, през които Канди променя живота си и се превръща в уверена и решителна жена, посветена на работата си в „Института по вътрешна красота", където се събира с предприемчиви жени, но освен това, тя се грижи за сина си, Салвадор.

Най-неочаквания момент се появява Сантяго - привлекателен пластичен хирург, който води двойнствен живот. От една страна - той е любящ баща на една дъщеря, за която трябва да се грижи след като съпругата му го напуска, за да продължи професионалната си реализация, а от друга - той е голям женкар.

Въпреки че любовта пламва между тях, страховете не напускат двамата и те трябва да се справят с различията си, преди да започнат връзка. Щастието на Канди и хирурга е нарушено, когато Патрисио, който вече е женен за Алисия, открива, че бившата му съпруга е жива и му е родила син.

Персонажите:

Патрисио

Любезен, предпазлив и високомерен с онези, които смята по-низши от себе си. Най-голямото му унижение за него е отказа на Канди, която наистина е обичал и това е голям удар за неговото самочувствие. Научавайки за смъртта на съпругата си, той се изпълва с лъжа. Той обича работата си, но не се чувства напълно удовлетворен от това, което прави и с това, което притежава.

Канди

Спонтанна, благородна и импулсивна девойка. Тези нейни качества й „помагат" да допуска много грешки. Измяната на Патрисио със сестра й Алисия е голям удар за нея, след което тя престава да вярва в мъжете и затваря сърцето си за любовта. Въпреки че е решена да контролира живота си, тя е и много чувствителна писателка, която води колонка във вестник, насочен към жени, под заглавието „Глупачките не отиват на небето".

Сантяго

Известен пластичен хирург. Привлекателен, приятен и симпатичен. След като съпругата му го изоставя, той започва да води двойнствен живот. От една страна е дъщеря му, която обожава и за която трябва да се грижи, а от друга - той е женкар, който си има годеница и безбройни завоевания. Дълбоко в себе си, обаче, той се чувства много самотен. Той е човек, който търси привързаност и любов.

Раул

Чувства се самотен и смъртта на съпругата му оставя дълбока празнина в живота му. Жените за него са много далечни обекти. Той се отказва от любовта заради страха от неуспех. Сега той се чувства длъжен да се грижи за сестра си, Мариса.

Мариса

Годеница на Сантяго. Тщеславна, безчувствена, пресметлива и хладна жена. Винаги иска да бъде в центъра на вниманието и годежът й с известния хирург й помага за това. Тя знае, че той е идеалната партия и за това иска да се омъжи за него колкото се може по-скоро.

Чайо

Мечтателка, със заразна усмивка и винаги радостна. Признава на Едуардо, че не е глупава. Връзката й с Канди я подтиква да научи коя е самата тя и каква е в действителност.

Едуардо

Сърдечен приятел на Сантяго, който знае всичките му тайни. Незрял в емоционално отношение и напълно безотговорен за своите действия. Не иска да нарани съпругата си, Чайо, но се наслаждава на живота на ерген, защото не може да престане да преследва другите жени.

Маргарита

Майка на Патрисио. Жена, която бяга от реалността, след като се преструва пред всички, че е много щастлива, но всъщност скрива от всички, че бракът й с Артуро, бащата на Патрисио, който е алкохолик, само я позори и освен това, той е неверен. Тя се бои да остарее и за това прибягва към пластичната хирургия. Тя се води от мотото: „Какво ще кажат другите!"

Исабел

Майка на Сантяго. Приятна, но малко разсеяна жена. Хипи, което се противопоставя на времето. Вдовица, която обича семейството си и се грижи добре за внучките си. Запознава се с Хайме, в когото открива нова възможност за любов.

Хайме

Артист, чувствителен, сърдечен, който се интересува от лесното. Вдовец с големи и задомени деца. Живее добре от дивидентите, които получава от банката всеки месец, но работи и като пианист в бар, който се намира в лобито на хотел. Исабел се превръща в неговата закъсняла любов.

Грегория

Злобна и завистлива, манипулаторка, тя е майка на Канди, която обвинява в смъртта на съпруга си, чието сърце не издържа след новината за смъртта на дъщеря му. Алисия е нейната фаворитка, която я подкрепя и тя е единствената й надежда да има внуци.

Меньо

Чичо на Канди. Зрял, приятен и чувствителен мъж, който живее сам. Преди време той е признал на съпругата и семейството си, че е хомосексуалист, но те са му обърнали гръб и са попречили да се сближи със сина си. Подкрепя племенницата си Канди и се надява тя да намери някой, който ще я оцени по достойнство.

Алисия

По-голямата сестра на Канди. След произшествие, тя е прекратила кариерата си на балерина. Чувствителна, безнравствена и пресметлива жена, която не пропуска възможността да използва хората в своя полза, особено Патрисио. За нея, на първо място за суетата и грижите за тялото й.

Източник: www.canalrcn.com