Вълк (Lobo)

Във фигурата на Лукас Морено се превъплъщава мита за върколака. Седмият син идва на свят със съдба, предопределена по-рано: когато навърши 30-годишна възраст, по време на пълнолуние, се превръща в ужасен звяр, наполовина човек и наполовина вълк. Този звяр е способен на на-ужасното престъпление: да убие собствения си баща.

Младежът, обаче, не подозира за съдбата и историята си. Не знае кой е истинския му баща, нито пък кой е поръчал да го убият малко след раждането му, за да попречи изпълнението на тази съдба. До този момент, Лукас трябва да се справи с това проклятие и да се бори срещу животинските си инстинкти.

По време на тази трансформация, Лукас се запознава с Ана – девойка, която работи в голяма компания, в която той иска да работи. Двамата се чувстват привлечени един от друг, но за да могат да изживеят своята любовна история, те трябва да се борят срещу различни врагове, с произходите си и срещу проклятието, което измъчва Лукас.

Освен всичко друго, винаги когато се появи вълка, се появява и ловец. Това е Лисандро Диас Пухол – амбициозен мъж, любител на оръжията, който не се притеснява да ги използва, когато иска да повали поредната си жертва. А Лукас се превръща в идеалния обект на неговите най-ужасни стратегии.

Персонажите:

Лукас Морено

Седмият син в семейство Диас Пухол. Роден и отгледан от скромна жена в едно малко селце в провинцията. На 30-годишна възраст се премества в столицата, където открива жената на живота си: Ана; с бъдещия си най-голям враг: Лисандро; и с ужасната си съдба: една нощ с пълнолуние се превръща във Вълк.

Ана Линарес

Девойка, която живее с единствената си сестра, Хулия, и с майка си, алкохоличка и постоянно депресирана. Ана е единствената, която се грижи за издръжката на семейството като работи през всеки възможен час от денонощието си и помага на майка си да се измъкне от зависимостта си към алкохола.

Лиасндро Диас Пухол

Потаен и зъл човек, който иска да заеме мястото на брат си Леополдо и да придобие всички акции от компанията, която делят. Понастоящем, ръководи собствена компания за лична охрана.

Леополдо Диас Пухол

Успешен бизнесмен, който е изградил кариера в семейната компания. Винаги е бил любимеца на починалия си баща и това винаги е било причина за конфликти с брат му Лисандро. От Исабел, първата си съпруга, има седем момчета. Втората му съпруга е Ребека.

Вики Робледо

Била е гадже на Лукас през юношеството му. Така и не е успяла да го забрави, все още е влюбена в него и заминава за Буенос Айрес с намерението да възроди тази стари любов.

Бруно Диас Пухол

Заедно с починалия му брат-близнак, той е най-големият от братята. Бохемът в семейството. Страстен сърфист, той ръководи детска градина в близост до плажа. Бруно страда мълчаливо за смъртта на близнака си.

Андрес Диас Пухол

Третият син на Леополдо. Обожава баща си и мечтае да заеме президентския пост в компанията. Никога не е имал сериозна връзка, но появата на Ана го бележи завинаги.

Хулия Линарес

По-голямата сестра на Ана. Не е готова да работи каквото и да е, за да се издържа, както прави сестра ѝ. Не желае да изгуби младостта си в грижи за майка си и в издържане на дома.

Франко Диас Пухол

Тъй като не знае за съществуването на Лукас, той вярва, че е най-малкият син на Леополдо. Чувствителен и затворен младеж, който има говорен дефект – заеква. Той е единственият, който пази жив спомена за мъртвата си майка и за починалото при раждането дете.

Ребека Диас Пухол

Красива и умна жена, истински професионалист, амбициозна и манипулаторка, която не се притеснява да използва всякакви начини за постигане на целите си. Заема поста на Финансов Директор в компанията.

Торибио Паес де Толедо

Привидно, той е важен и властен бизнесмен, но в действителност, той е лидер на тайна секта, наречена „La Comunidad“, която вярва в научната доктрина, която популяризира идеята за „новия човек“, който ще се роди от съюза на човек с човека-вълк.

Лусия Линарес

Млада жена, която винаги е била весела и работлива, докато не е попаднала в капана на алкохола след като съпруга ѝ я е изоставил. Тя е майка на Ана и Хулия.

Кристиан Кастро, Малте

Цял живот е живял в къщата в непосредствена близост до Лукас и използвайки тази причина, той е станал негов добър приятел. Като дете е претърпял инцидент, след който е останал куц.

Хорхе Валенсия

Съкровището на компанията. Той е довереник както на Леополдо, така и на синовете му.

Източник: www.pol-ka.com.ar