Преуспелите Гомес (Los Exitosos Gome$)

Мартин Гомес е един високомерен и манипулативен мъж. Той е най-известния водещ на новините в страната. От няколко години работи за канал „Mega Noticas“ и тази работа му е позволила да стане едно от най-познатите лица. Марсела Нуньес, собственица на канал „Notivisión“, основният конкурент на „Mega Noticas“, знае, че изтича договора му с канала и тайно му прави предложение за работа, а Гомес изглежда много заинтересован от тази възможност и е решен да приеме.

Мартин съобщава за решението си да напусне работа на собственика на „Mega Noticas“ - Франко, който е се отчайва от това разкритие и започва да спори с журналиста. В миг на раздразнение, Франко блъска Мартин, който пада по гръб и след като си удря главата, остава в безсъзнание. Изплашен и притеснен, Франко вярва, че е убил най-популярния човек в страната и възлага на дясната си ръка – Арманда, да разреши тази ситуация, след което си тръгва от канала.

Съвсем случайно, докато се прибира в дома, Франко блъска с колата си Гонсало Гера – актьор и театрален преподавател, който на външен вид страшно много прилича на Мартин. За това му прави предложение в замяна на голяма сума пари. Гонсало приема заради големите дългове, които е натрупал и след като подписва договора, който така и не прочита, започва да замества Гомес.

Гонсало, в ролята си на Мартин, разкрива, че семейство Гомес са идеалната двойка само пред камерите и зрителите, но в личен план не се понасят. Мартин е хомосексуалист и неговият приятел е Томас, синът на собственика на канала, докато Сол поддържа връзка с Диего Планес, журналист в „Mega Noticas“.

Малко по малко, Гонсало се влюбва в Сол и прави опити да се сближи с нея, но е отблъснат от предполагаемата си съпруга, тъй като тя знае, че Мартин не харесва жени, защото той сам й е признал това преди време, когато са започнали връзка, с която са искали да заздравят позициите си в канала. Но тъй като той не изпитва влечение към мъже, Сол привлича прекалено силно вниманието му и с времето той се сближава с нея, докато се отдалечава от Томас.

Персонажите:

Сол Гомес

Съпруга на Мартин Гомес. Красива жена, скептична, иронична, много умна и безкрайно амбициозна. Когато започва своята кариера, тя не показва много скрупули и за това приема да се омъжи за Мартин, въпреки че не може да го понася. Има връзка с друг журналист от канала: Диего.

Мартин Гомес

Успял журналист, амбициозен, раздразнителен, високомерен и манипулативен мъж, който желае да постигне успех на всяка цена. Той е най-важния човек от телевизията в страната, но крие своята истинска сексуална ориентация – той е гей. Женен е за Сол Гомес, но само за пред камерите и двамата се преструват на най-щастливото семейство.

Гонсало Гера

Актьор, чувствителен, неуверен, разхвърлян, добър, неподправен и бохем. Целта му е да изиграе ролята на живота си... да бъде Мартин Гомес. Когато замества Мартин, се влюбва в Сол, която го презира, защото го смята за Мартин.

Франко Андрада

Мъж на възраст, голям манипулатор, той е мажоритарен акционер в „Mega Noticias“, каналът, в който работят Мартин и Сол Гомес. Франко обича комфорта, елегантността и блестящите жени. Баща на Томас, гаджето на Мартин Гомес.

Марсела Нуньес

Собственица на телевизионната верига „Notivision“ и е била съпруга на Франко Андрада, когато и двамата са навлизали в света на новинарството, но Андрада я е изоставил и я е оставил без сентаво. Сега тя иска да му отмъсти.

Томас Андрада

Синът на собственика на канала и е вярното гадже на Мартин. Той е решен да направи всичко, за да не изгуби голямата любов, когато, без да знае за подмяната, забелязва, че любимият му започва да се интересува от жени.

Аманда Уедел

Дясната ръка на Франко в канала и в личен план. Мнозина биха казали, че тя е истинския мозък зад успеха на канала. Изтънчена, но студена и пресметлива. Нейната тайна е, че е любовница на Франко.

Сехио

Най-добрият приятел и довереник на Гонсало. Един от малцината, които знаят за подмяната.

Даниела

Тя е гримьорка в канала и най-добра приятелка и довереница на Сол.

Лили

Продуцентка на новините в канала. Тя е отдадена изцяло на работата си.

Начо

Продуцент в канала. Той има връзка едновременно с Даниела и Лили. За него жените са трофеи, с които да се хвали.

Диего Планес

Репортер в канала и любовник на Сол. Завижда на Гомес за всичко, което има – от мястото му на водещ и звезда на канал „Mega Noticias“ до съпругата му. Но Диего не притежава нито таланта, нито очарованието на Гомес, на когото тайно се възхищава.

Чарли

Личен асистент на Гомес. Той страда от постоянните унижения на звездата. Той е сред малцината, които знаят за уредения брак.

Алваро Примо

Режисьор на новините. Резервиран мъж, който е изпълнен с носталгия и който не спира да си спомня за отминалите времена.

Рикардо Каталано

Адвокат на Франко и съветник в канала. Голям професионалист, в личен план той е най-големият песимист на Земята.

Хуан

Асистент на Нуньес. Той страда заедно с нея, когато се провалят опитите й да си отмъсти на Андрада.

Марина

Млада ученичка в театралната школа на Гонсало, с когото има непостоянна връзка. Тя може да изложи на риск плана, когато разкрива размяната.

Алекс

Журналистка, наета от Франко, за да напише неформална биография на най-популярното семейство в телевизията. Нейната поява събужда ревността на доста хора. 

Източник: www.frecuencialatina.com.pe