Семейство Пинчейра (Los Pincheira)

Изгубвайки всичко, дори родителите си – важни земевладелци, четирите деца на семейство Молина вземат решение да променят живота си. Организират група конекрадци, която наричат „Los Pincheira“. Към тях се присъединява синът на друго известно семейство, който се отрича от роднините си, което предизвиква скандал, а младежът започва да води двойнствен живот.

Мартин Ортусар, могъщ земевладелец, обявява цена за главатаря на групата не само заради престъпленията, които извършват, но и заради смелостта му да се загледа по съпругата му, Матилде.

Матилде не обича съпруга си и приема да се ожени за него заради уговорка. Поради тази причина между нея и Мигел, съблазнителният главатар на „Los Pincheira“, се разгаря тайна и бурна любовна история.

Мартин Ортусар се спасява от нещастния си съпружески живот чрез жени, към които има голяма слабост. Той е безбожник, който използва своята привлекателност и власт, за да съблазнява жертва след жертва. Обществена тайна е, че той има дете от готвачката в дома – момиче, което той възпитава като момче, защото винаги е мечтал да има син.

Уверен, че няма жена, която да устои на прелестите му, Мартин се увлича по Маруа – арабска емигрантка, която той се опитва да завоюва на всяка цена. Това се превръща за него в мания, дори започва общ бизнес със съпруга й.

Освен това, в селото се разгаря голям скандал. В друго известно семейство, Сотомайор, научават, че синът Игнасио е част от групата.

Любов, приключения, омраза и страст – това са основните теми в тази очароваща чилийска теленовела.

Персонажите:

Мигел Молина

Начело на групата „Los Pincheira“, в която влизат членовете на семейство Молина, но никой от района не знае това. Бащата на Мигел, Педро Молина, е бил осъден несправедливо и разстрелян. За Мигел, нещото, което не може да понесе, това е несправедливостта, независимо от нейното проявление. Той се чувства задължен да я поправи. Носят се легенди, че неговите очи омагьосват жените. Търсещ приключения и романтика, Мигел ловко борави с оръжие. Той се влюбва в Матилде при едно от нападенията на групата. Заедно преживяват бурна любовна връзка, която предизвиква гнева на Мартин Ортусар.

Игнасио Сотомайор

Произлиза от богато семейство, ентусиаст, хуманист, прогресивно настроен. Животът му е протекъл в столицата, където следва право. Това го прави човек, неразбран от съселяните. Включва се в групата конекрадци благодарение на това, че спасява живота на Исабел Молина, когато без малко да я изнасилят. Много наранен и с лоши спомени от жена, той се излекува от травмите си благодарение на Панкрасио. Когато групата се събира отново, Игнасио решава да не се включи, но се влюбва и моли да остане.

Тринидад Молина

Типична амазонка. Вярна на най-големия си брат, когото обича и уважава като баща. С времето тя се научава да не показва чувствата си, става част от групата и не се бърка в делата на Мигел. Тя се влюбва в Игнасио, но добре прикрива чувствата си. Близка приятелка на Панкрасио, бившият управител на Молина. Връзката й с Игнасио я променя напълно и се приближава до обществото, което толкова силно мрази.

Делфин Молина

Кариерист и интригант, изпълнен с тъмни чувства. Мрази най-големия си брат, когото ненавижда от дете, но въпреки всичко уважава като главатар на групата. Много импулсивен, опитва се да бойкотира действията на брат си зад гърба му. Не приема Игнасио като част от групата им и когато научава, че сестра му е влюбена в момчето, той става основната им пречка. Но като ирония на съдбата, той се влюбва в Росарио Сотомайор, сестрата на Игнасио.

Сантос Молина

Най-младият и безстрашен Молина. Екстравагантен, хитър и много ласкав с близките си, които обича еднакво. Приема идеите на Делфин и решава да му помага. Влюбен в жените и не пести сили, за да ги завоюва. Като разбойник е много безразсъден, което причинява много главоболия на най-големия му брат. Владее изкуството на маскирането, което много помага на групата.

Дон Мартин Ортусар

Голям феодал, могъщ земевладелец, суров и традиционалист, привърженик на нормите на епохата и класата си. Грижовен и любвеобилен със съпругата си, с която се е оженил заради уговорка. Спи в отделна стая, което му позволява да разполага свободно с времето си и често бяга през нощта. Голямо предизвикателство за него се оказва арабската емигрантка, Маруа Абу Касен, която той решава да съблазни на всяка цена. След като има неуспех, започва да я заплашва с екстрадиция от Чили, ако не приеме да спи с него. Мартин си мисли, че има само едно дете – Рамонсито, дете, резултат от връзката му с готвачката Маргарита Бараса. Но се оказва, че не само това дете носи неговата кръв. Без да подозира, той е баща на Игнасио. Преди повече от двадесет и пет години Мартин е съблазнил Естер, съпругата на Олегарио Сотомайор, собственикът на съседното имение, докато той е бил в Европа. Неговото най-голямо желание е и винаги е било да има син, за това постоянно упреква съпругата си, Матилде. Връзката им е изпълнена с неприязън, въпреки че той я обича. Когато открива, че съпругата му е невярна, той я заключва в къщата, анулира брака си с нея, за да се ожени за балдъзата си, Асунсион.

Доня Матилде дел Солар

Дъщеря на Доня Хосефина Коварубиас, с чиято благословия се омъжва за Мартин, когото никога не е обичала. Романтичка и мечтателка. Обича танците и театъра, с които се занимава с голямо удоволствие и с подкрепата на най-добрата си приятелка Росита – момиче, което обича като собствена сестра. Обича да чете любовни романи, много образована и културна, владее френски език. Води си таен дневник, в който излива всичките си фантазии. Влюбва се до полуда в Мигел Молина. Пише му любовни писма, които той получава благодарение на Росита. Като благодарност, Матилде пише любовни писма от името на Росита. Но споменатите писма попадат на погрешен адрес и последват множество недоразумения. Когато Мартин научава за връзката й с Мигел, той я заключва в една от къщите си и я обявява за мъртва. Мигел се превръща в любовта на живота й и накрая тя успява да избяга с него.

Мария Хоркера, котката

Привлекателната сестра на Панкрасио. Грижи се за домакинството на групата. Крайно чувствителна, дива жена. Започва сексуална връзка с Делфино, когото не може да забрави. Но скоро се влюбва в Игнасио, когото се опитва да съблазни. Става много ревнива, когато научава за връзката между Игнасио и Тринидад. Стига до там, че разкрива това на Мигел, което предизвиква истинска катастрофа.

Отец Антонио Ортусар

Свещеник, чичо на Мартин. Добър и с високи духовни принципи, неумолим пред греха. Той вярва в божието възмездие. Живее в дома на Ортусар, опитвайки се да прикрие своята болест – сифилис, болест, която с трудност контролира и с която се е заразил на младини, когато е водел безпътен живот. Практикува самобичуването като форма на изкупление и се надява да си спечели място в рая. Доволен е от добродетелите не Матилде, но не одобрява нейния вкус за книги. Винаги се опитва да я съветва и да я спаси от изкушенията на греха. Сблъсква се с Хосефина, която е неговата младежка любов и с която е преживял бурен роман. Отхвърля арабите, наричайки ги еретици. Благодарение на Мартин, с времето ги приема.

Панкрасио Хоркера

Син на туземка и чилиец. Бил е управител в имението на Молина и познава децата им от самото им раждане. Заедно с Мигел и Делфин обучава другите в изкуството на боя и използването на оръжие. Опитен кравар. Освен това много добре познава пътищата и помага на групата при набезите им. Мъдър мъж, с познания в лекуването, привърженик на традициите на предците си, които разказва край огъня.

Източник: www.tvn.cl