Зрънце любов (Madre Luna)

Тази романтична история показва живота на Алехандра Агире, великолепна, твърда жена с невероятно запазено за възрастта й тяло, която е израснала в провинциалния град Кастейон и която крие шокираща тайна. Тя е петдесетгодишна жена, изпълнена със страст, чувственост и блясък. Нейната импулсивност я поставя между двама мъже: Леонардо Сиснерос и неговия привлекателен син Анхел. Тези енергични мъже искат притежават жизнена героиня.

Леонардо е стара любов на Алехандра, от който тя има две деца: Валентин и Деметрио. Той се появява отново в живота й след много години и съживява силните чувства, за които тя си е мислела, че са мъртви. Това преобръща целия й живот, принуждавайки я да се изправи срещу миналото.

Преди години, Леонардо среща Алехандра по време на бизнес пътуване и двамата се влюбват един в друг. Той никога не разкрива пред своята невинна любима, че той е женен за жестоката и пресметлива Флавия, която е майка на сина му Алехандро, от три години. Вместо това, той избира да води двоен живот, изпълнен с лъжа.

Без да подозира истината, Алехандра открива, че е бременна. Когато най-накрая разкрива измамата на Леонардо, тя прекратява връзката си с него. Тя решава да запази мълчание вместо да нарани семейството си. Когато тя приема парцел земя в Кастейон от Леонардо, тя го избягва години наред, но случайността ги събира отново.

Новото появяване на Алехандра събужда заспалата страст в сърцето на Леонардо. Това също така събужда омраза и злоба в отмъстителни хора, които искат да унищожат Алехандра и децата й. Сред тези опасни врагове са Доня Тринидад Сапата, тираничната майка на Флавия, и Тирсо Рейносо, който управлява собствеността на семейство Сиснерос, замисляйки планове с Капитан Веном (Отрова), който ръководи група от престъпници, наричаща се „Сиера бригада“ (Sierra Brigade).

Междувременно, младото поколение се изправя в собствена борба за любов, приятелство и задоволеност. Анхел, синът на Леонардо, се влюбва в Алехандра без да знае нищо за нейната тайна. Въпреки голямата разлика в годините, Анхел полудява от любов и се опитва да я има насила. Това провокира силното желание на Алехандра да се изправи срещу всеки, който заплашва нея или децата й.

Другите синове на Леонардо също се борят със своите проблеми. Валентин работи във ферма за ориз, а Деметрио посещава училище. Двамата се състезават за любовта на красивата племенница на Флавия, Анабел Салданя.

Всичко това повежда двете семейства по пътя на интригите, безнадеждност и предателство. Сблъскват се поколенията. Борбата за любовта и семейството тласка и Алехандра, и Леонардо отвъд границите на възможностите.

Персонажите:

Алехандра Агире

50-годишна жена. Характеризира се с жизненост, с физическа и емоционална сила. И, разбира се, с превъзходната си фигура, която я прави много по-млада и привлекателна. Поривиста жена, работлива и динамична. И страстна. Тя събужда у мъжете разнообразни чувства – от любов до омраза. Обичана от хората в селото. Всеотдайна към близките си, на моменти се превръща в хищник и добре използва „ноктите“ си. Готова е на всичко, за да защити себе си или децата си.

Леонардо Сиснерос

Голямата любов на Алехандра в миналото. Баща на Валентин и Деметрио, децата на Алехандра. Прибягва до измама, от която само Алехандра е жертва. Но в действителност, той изцяло е подвластен на чувствата. От една страна, той изпитва съчувствие към съпругата си Флавия и страх да не изгуби парите си, които му помагат да задоволява любимите си същества. Принуден да живее с жена, която го измъчва с незаинтересоваността си към него. От друга страна е неговата голяма любов към Алехандра, която е неговата най-силна любов в живота и която, въпреки годините, той не може да забрави.

Анхел Сиснерос

Син на Леонардо и Флавия. Той е единствено дете, но това не го е превърнало в капризен и самонадеян. Притежава чувство за хумор и е много приятен събеседник. Но светът му се променя в момента, когато се запознава с Алехандра. Той изпитва неустоимо привличане към нея, което с времето излиза извън контрол. За Анхел, спечелването на Алехандра се превръща в основна цел. Едно привличане, което остава без отговор заради разликата в годините и поради което за Алехандра, той си остава като син, също като нейните синове.

Флавия Портийо де Сиснерос

Съпруга на Леонардо и майка на Анхел. Добре запазена жена. Винаги е била богата и се е омъжила за човек, който не е имал пари. Тя не е знаела, че Леонардо си е имал любовница, но въпреки това е усещала нещо и се е превърнала в огорчена жена, чието единствено удоволствие винаги е било да го задържа до себе си. Но не сама, а с помощта на майка си, Тринидад, която е много жестока и пресметлива жена. Няма нещо, което може да я спре, когато иска да постигне нещо.

Тринидад Сапарта

Майка на Флавия, баба на Анабел и тъща на Леонардо. Иска да манипулира всички. Пресметлива, честолюбива, доминираща, жестока и злобна жена. Ненавижда бедните и особено бедните мъже, като зет си, когото смята за недостоен за дъщеря си. Има две основни цели в живота – да управлява живота на всички около себе си и да изглежда по-млада, отколкото е в действителност.

Валентин Агире

Син на Алехандра и Леонардо. Наперен и мъжествен. Наследил е от майка си непокорния характер. Поривист младеж, който е предпочел да работи с майка си на полето. Освен това, той я смята за най-добрата си приятелка и за това винаги се опитва да я защитава. Справедлив, атлетичен и много привлекателен младеж. Не познава любовта, докато не среща Анабел и не се влюбва завинаги в нея. Заради тази жена се кара с брат си.

Деметрио Агире

Син на Алехандра и Леонардо. Елегантен младеж. Учи, благодарение на усилията на майка си. Често се кара с брат си Валентин, когото смята за по-зле възпитан и с не толкова изискан вкус като него. Когато се запознава с Анабел, той се влюбва в нея, но открива, че брат я обича. По този начин се превръща в най-големия съперник на брат си.

Анабел Салданя

Племенница на Флавия. След като остава сираче, тя заживява с баба си Тринидад, Леонардо и Флавия. Прикрива буйния си нрав, тъй като не е склонна да се подчинява на баба си. Нещата се променят, когато се запознава с Валентин, който събужда нейните емоции. Без да иска, тя събужда ожесточено съперничество между двама братя. От друга страна, тя предизвиква недоверието на баба си и леля си, които винаги са приемали Агире за най-върлите си врагове. Красива и справедлива девойка. Въпреки всички трудности, тя се опитва да запази равновесието, уповавайки се на разума.

Тирсо Рейносо

Голям грубиян. Той прави невъзможен живота на Алехандра и децата й и който е безусловен съюзник на Флавия и Тринидад.

Източник: www.wikipedia.org , telenovela-world.com