Мария от квартала (María la del barrio)

Мария е скромна девойка, която е израснала в бедност. Тя обикаля града и събира боклуци. Въпреки своето положение, тя е симпатична, изпълнена с оптимизъм и много красива.

Кръстницата й Касилда се грижи за нея от съвсем малка, учи я на морални ценности и най-важните неща в живота. Когато Касилда умира, Мария остава сама. Единствената й опора е отец Онорио, който моли един от благодетелите на църквата, милионера Дон Фернандо, да я взема на работа в дома си като прислужница.

След като се установява в къщата, Мария не е приета добре от Виктория, съпругата на Дон Фернандо и неговия голям син, Луис Фернандо.

Луис Фернандо е безотговорен младеж, който след като не може да командва Мария, решава да я съблазни, за да й се подиграе. Но и двамата се влюбват безумно един в друг.

За да бъде щастлива заедно с любимия си, Мария трябва да се бори със Сорая, могъща съперница, която е способна на всичко, дори да прибегне до измама, за да се омъжи за Луис Фернандо. Чрез лъжи и клевети, Сорая, подкрепена от Виктория, опитва да се сгоди с богатия младеж.

Мария е на върха на щастието, когато Луис Фернандо решава да я направи своя съпруга. Но много скоро, животът й се руши - той решава да се раздели с нея, убеден, че тя му изневерява, тъй като я заварва в прегръдките на брат си и съперник в любовта, Владимир.

Мария научава, че е бременна. Когато съпругът й я моли за развод, тя полудява и избягва от дома. Мария ражда син и го дава.

Луис Фернанд открива истината, връща се и открива съпругата си затворена в лудница. Мислейки, че синът й е умрял, Луис Фернандо осиновява Тита, осиротяло дете. Мария също приема момиченцето, но не губи надеждата да открие сина си.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/María_la_del_Barrio