Мария Роса ще ме сватоса (Maria Rosa, buscame una esposa)

Мария Роса е секретарка в голяма и процветяваща компания. Нейният благопристоен шеф, Рафаел Варгас, иска да се ожени. Той смята, че вече е настъпило времето да се задоми и да прекрати сплетните по негов адрес. Но тъй като е зает с работата си, той не може да отдели достатъчно време, за да търси подходящата съпруга. По тази причина той моли своята вярна секретарка да се заеме с тази работа. Той й дава нареждане: “Намери ми съпруга”. Проблемът е в това, че неговата секретарка Мария Роса... е безнадеждно влюбена в него.

Въпреки всичко, Мария Роса умело успява да прикрие чувствата си и Рафаел дори не подозира за тях. Любовта подтиква Мария Роса да стане най-усърдната сътрудничка в компанията. За успешния бизнесмен, Мария Роса е само е най-способната и най-лоялната служителка. Рафаел не вижда в нея жена, която е винаги на разположение и стои в сянката му. И така тя прекарва най-хубавите години от живота си за просперитета на компанията... и тя намира смисъл в живота си като е близо до него. Нейните любими занимания са да се грижи за имиджа и да защитава интересите на Варгас.

А личният й живот? Момичето е обект на обожание на двама мъже. Харесват я младият бизнесмен Мартин Диас, който е готов на всичко, за да я направи щастлива. Също толкова неравнодушен към нея е и Федерико Фореро, с когото тя се познава от детските си години и само нерешителността не му позволява да й признае чувствата си. Но за Мария Роса не съществува никой друг, освен нейния шеф.

Секретарката се чувства предадена, когато научава, че Варгас е готов да се ожени за коя да е жена, без да й обръща никакво внимание. Тя смята да саботира начинанието на шефа си: мисли да потърси жена в брачните агенции, но при това да постави прекалено високи изисквания за кандидатката. Така изборът ще е провален и никога няма да може да намери идеалната жена. В това време Мария Роса променя стратегията си спрямо Варгас. Тя започва повече да обръща внимание на своята външност, да подчертава привлекателността си и по този начин да завоюва любовта на шефа си.

За съжаление, тази рязка промяна на поведението на Мария Роса предизвиква безпокойство у Рафаел Варгас. Той стига до извода, че Мария се е побъркала от толкова много стрес в работата. Той решава да я изпрати на дълга ваканция в чужбина изцяло за сметка на компанията. И това е най-голямата грешка, която е допускала някога Мария. Когато Мария Роса се връща от ваканцията си, тя научава, че една много хитра жена е заела мястото й в компанията и е накарала Варгас да се влюби в нея, който е направо заслепен от любовта си. В това време, Ева Амадор, новата избраница на Варгас, разработва коварен план заедно с приятеля си Мигел Кортес. Не им дава покой състоянието на Варгас и плануват да се сдобият с него на всяка цена...

Това е само началото на дългата история на Рафаел Варгас, измамен от Ева. Само любящата Мария Роса го защитава от катастрофални последствия от неговото увлечение. Конкурентка за сърцето на Варгас ще се окаже и сестрата на Мария Роса, Йоланда, която винаги е завиждала на по-голямата си сестра...

Източник: vencor.narod.ru , www.serials.ru