Сгрешена самоличност (Mariú)

Казват, че отмъщението е удоволствие на боговете и историите за отмъщение служи като основа за много теленовели. "Сменена самоличност" е история на безграничното отмъщение, което се превръща в огромна страст, защото от любовта до омразата има само една крачка.

Емилиано Калвес е полицай, специалист по взривни вещества, има съвършеното семейство, което включва красива и нежна съпруга, Корая, и две деца.

Мария Еухения Сампедро, наричана кратко Мариу, е едно момиче, което живее в пълна нищета и се грижи за страдащата от астма майка, Пиедад.

Когато парите не стигат за лекарствата на Пиедад, Ериберто, приятелят на Мариу, решава да нападне аптеката.

Съдбата събира на едно място Мариу, Корая и Емилиано на неправилното място в неправилното време. Дете на бедността, Мариу се оказва забъркана в отчаян обир на аптека, с който се цели да се набавят необходимите, но непосилни във финансово отношение, лекарства за любимата й майка, които са от жизненоважно значение. В този момент на лудост, Корая, красивата съпруга на Емилиано, е невинен наблюдател и е убита от заблудил се куршум. Емилиано се заклева да си отмъсти на този, който е разрушил живота му и обещава да открие Мариу, която той знае само по име и погрешно мисли, че е убийцата.

Въпреки че е невинна, страхът и паниката я принуждават да избяга. Времето минава и съдбата отново събира Мариу и Емилиано заедно при необикновени обстоятелства. Готов да отвори сърцето си отново, Емилиано се влюбва в Мариу. Осъзнавайки че той не я разпознава, Мариу открива, че е влюбена в човека, от когото най-много се страхува. Те се женят и се установява безкрайно спокойствие. Но Мариу знае дълбоко в себе си, че болката от миналото може да експлодира, преди да може да я излекува и да се увери, че те могат да изградят едно щастливо бъдеще...