Сърцето ми настоява (Mi corazón insiste)

Любовта е да усещаш, че светът изчезва, когато се свържеш с някой, който обича и мрази със силата на вулкан...

Освен това, любовта е и адреналинът, който те изпълва, докато си с такава жена... която страда в мълчание, изживява силно болката, любовта и часовете на истинско щастие... защото тя е Лола Волкан...

Лола е огнена жена, от онези, които се показват твърди и непоколебими, но дълбоко в себе си крие неизчерпаема нежност за онзи, който успее да покори нейното сърце. Тя не проронва и сълза, което се дължи на травма от миналото и дори в най-тежките моменти от живота си, не може да покаже какво става вътре в нея... научила се е да пази всичко и запазва израза на чувства само за себе си...

Наследила е от семейство Волкан единствено трагедията, която преследва жените... и насред борбата за оцеляване, открива единствената причина, за да бъде щастлива – любовта към Андрес Сантакрус. От съвсем млади, те се влюбват безумно един в друг и са убедени, че това чувство е завинаги.

Те се опитват да дадат нов смисъл на думата ЛЮБОВ, отдавайки се на силното чувство, което изпитват един към друг и оставят адреналинът да ги яхне, за да се противопоставят на всички и всичко, за да бъдат заедно. Но семейството се оказва най-големият враг на това семейство и Марсело Сантакрус, бащата на Андрес, не пести усилия, за да ги раздели, дори и обвинява Лола за престъпление, което не е извършила.

Въпреки всичко, с всяка трудност, с която се сблъсква, Лола става все по-силна и все по-решена да събере с любовта на живота си – Андрес, въпреки че болката се е вкоренила в нейната душа. И тя се засилва, когато Дебора Нориега се появява с нейните капризи и обсебена от Андрес, се изправя срещу Лола в опит да я победи и да остане заедно с Андрес.

Така започва един живот на един вулкан от чувства, на една жена, която се опитва да се справи със загубата на онези, които обича и която се бори срещу съдбата с намерението да бъде щастлива далеч от мъжа, който я подлудява... Тя се заклева да изтрие страстта, която изпитва към Андрес, насочвайки се към любовта на други смъртни, но накрая животът се заема с това да я научи, чрез поредица от грешки и предизвикателства, че не трябва да се бори, а да се отдаде на Вечната си любов...

Персонажите:

Лола Волкан

Лола е огнена жена, която излъчва чувственост и обича с експлозивна страст... Огънят е като пожар, който я изгаря от вътре, един вулкан от чувства и тя обича риска, адреналина и приключението. Нейната красота е дива и непокорна, нейната чувственост предизвиква всеки мъж, а завладяващата ѝ същност подтиква всеки мъж да се бори за нея. За всички, тя е силна и различна жена, красива, но в същото време от части мъжкарана и за това на пръв поглед привлича вниманието с тъмните си дрехи. Очарована от опасността и се стреми към границата във всяка минута, за да чувства по-жива, докато нейните страсти не се пробудят в най-екстремните ситуации. Обича и мрази с лудостта, със същата интензивност, с която се изправя срещу предизвикателствата на всеки ден и успява да изпита силни чувства, които не е способна да разкрие пред другите, тъй като никога не се е научила да ги показва. Тя не може да плаче дори и в най-тежките моменти в живота си заради тежка травма, която преживяла като дете. Брилянтна, жестока и груба, винаги има готов отговор за всичко. Агресивна до точка, в която е способна да приложи насилие, за да покаже какво изпитва, поради което се влюбва в моторите и бокса – две силни страсти, които ѝ дават силата да прикрива чувствеността, която се крие зад маската на непоколебима жена. Нежността е богатство, което пази само за онези, които успяват да откраднат сърцето ѝ, а инстинктите са нейната основна движеща сила всеки ден, докато емоциите и силните ѝ отговори в действителност са причината за повечето ѝ проблеми.

Андрес Сантакрус

Непокорен и романтичен, природен съблазнител, но верен на онези, които успеят да го покорят... Андрес е един „Ромео“ в настоящето, красив, очарователен и със сексуално излъчване за всяка жена, въпреки че зад експлозивния му характер се крие способността да говори и да изразява онова, което изпитва по един цивилизован начин. Закачливостта му го прави неустоим, а лудостта му към живота – идеалният съблазнител. Той е непокорен младеж от висшата класа, който изживява всеки миг от живота си все едно е последен, но винаги в обществената среда, в която е възпитан. Поставя си граници и не губи контрол пред хората, но Лола успява да събуди животинската му страна, която го отвежда до крайни страсти. Той е добър човек, умен, нежен и много романтичен, кавалер в пълния смисъл на тази дума и това хвърля всяка жена в краката му. Притежава голямо чувство за хумор, което му помага да приема живота не толкова драматично, от колкото е в действителност и винаги успява да развесели хората около себе си. Вярва в любовта, в саможертвата на сърцето и никога не се стреми да променя нещата, когато усети, че е влюбен. Взема мигновени решения и знае как да управлява своя страх по един много хитър начин, защото иска да бъде щастлив, въпреки натиска от страна на семейството му. Не мисли, че трябва да изгуби собствения си живот в изпълняване желанията на другите. За това преследва онова, което иска. Лола е жената, която го подлудява и когато се сближава с нея, той се оставя на силните страсти, които го изпълват, и които му помагат да излезе извън клетката, подтиквайки го да действа импулсивно...

Дебора Нориега

Осбебена от мисълта да задържи една любов, която не е за нея, само за да притежава контрола. Дебора е красива и капризна жена, способна да стигне много далеч, за да поеме контрол над живота на онези, които са близо до нея, тъй като обожава да манипулира обкръжаващите я, за да постига това, което иска. Способна е да продаде душата си на Дявола, за да постигне целта си, тъй като не може да понася поражение. Красива, елегантна, добре образована и много близка на семейство Сантакрус, поради което се вманиачава по идеята да притежава любовта на Андрес, да се ожени за него на всяка цена и така да си осигури, че винаги ще бъде до нея. Никога не се е притеснявала за нищо, никога не е трябвало да работи или да се насилва, за да постигне нещо в живота. Тя смята, че е най-голямото постижение за онзи, който стане неин съпруг, в случая – наследника на Сантакрус. Нейната омраза към Лола е нелечима и я ненавижда заради това, че е застанала на пътя ѝ към мъжа, когото иска за себе си и без да се интересува от любовта, която съществува между двамата, Дебора е решена да я отстрани от пътя си, което я докарва почти до лудост... Обожава да се съюзява с мъжете, защото умело умее да ги манипулира чрез секс, за да получава онова, което иска без нуждата да прилага големи усилия. Въпреки че винаги изглежда невинна и дори малко глупава, тя крие хитро истинските си намерения, докато изпълнява тайния си план.

Чабела Волкан

Желязна жена, която се е отдала изцяло на защитата на семейството и племенницата си. Тя е модел, който води стъпките на Лола Волкан. Тя е нейна леля и жената, която е заемала мястото на родителите през целия ѝ живот. От нея е наследила силата, характера, темперамента и импулсивния начин, с който се справя с живота. Чабела е шофьор на камион. Обожава купоните, алкохола и добрия живот. Притежава чувство на хумор, което очарова и развеселява всеки, но никога не губи правилната посока, нито отговорностите, защото за семейството си тя е като опорен стълб и на раменете си е поела бремето да се грижи за дома на Волкан. Жена с голяма емоционална чувствителност и въпреки че прилича на мъжкарана, заради облеклото си, късата си коса, поведение и мислене, винаги спечелва сърцата на всички с вътрешната си красота и честността си. Говори силно, остро, не се страхува от нищо и се изправя срещу всичко. Тя се превръща в съветничка на Лола при всяка нейна постъпка и за решенията, които трябва да взема, за да се изправи срещу света и собственото си сърце.

Източник: msnlatino.telemundo.com