Чудесата на любовта (Milagros de amor)

Мигел, голям безсрамник, женкар и неверен колумбийски съпруг, трябва да бяга, когато съпругата му открива безбройните му изневери, а тъща му, губернаторка на района и корумпирана жена-политик, го обвинява и заплашва със смърт.

Мигел е наясно, че тъща му няма да остане само със заплахите, за това избягва, за да спаси живота си. Той се скрива в Орнито, малко селце, където хората го объркват с Отец Емилио Луна, новият свещеник, който трябва да пристигне същия ден.

Нашият герой не се замисля и приема тази роля, тъй като е открил идеалното място, където да се скрие и за да избегне евентуалните обвинения в смъртта на истинския свещеник.

И така, „Отец Емилио Луна", който не е нито свещеник, нито пък светец, пристига в селото в същия ден, в който на мястото се появява „чудотворния" образ на Девата, от чиито очи текат сълзи.

„Отец Емилиано" разбира, че е попаднал на неподходящото място и решава да избяга. Но преди да го направи, той научава за Милагрос, вдовицата на Амор, най-красивата жена, която е виждал някога. Тогава той решава да продължи тази игра и своята лъжа.

Милагрос, вдовицата на Амор, която се жертва като приема да се омъжи за Владимиро Пералда Жуниор, син на политик в района, който има същото име.

Бъдещият съпруг на Милагрос й е обещал да даде необходимите пари, за да може да се подложи на операция и да си върне слуха и говора.

Милагрос знае, че ако не се оперира до една година, след това няма да има шанса да се оправи. Тя е готова да се жертва, но пред образа на Девата, която плаче, тя моли за Чудо, за да я спаси от нежелания брак.

От първия миг, когато се виждат, привличането е взаимно. Емилио не може да приеме истината, а Милагрос е убедена, че извършва най-тежкия грях, влюбвайки се в Божи човек. Двамата страдат заради невъзможната любов, толкова невъзможна, че Милагрос вярва, че заради нейните действия, Девата плаче.

Но нито Емилио, нито Милагрос подозират, че Плачещата Дева в номер, измислен от Пералта в съюз с губернаторката, които планират да отбият реката от коритото й, за да залеят оризищата, принуждавайки селяните да продават земята си на ниска цена, а след това да я препродадат за строеж на язовирна стена.

„Milagros de amor" е теленовела, която доказва, че чудесата съществуват и че истинското чудо се състои в това, че един типичен мъж се вразумява и фалшивият свещеник се превръща в истински герой, а корумпираните политици накрая получават заслужено наказания. А вдовицата открива щастието да обича като жена и майка.

Източник: www.rcnusa.com