Моите три Марии (Mis tres Marías)

Лео е преподавател в началото училище, който идва от Севиля, Испания. Той е добросърдечен и живее в Санто Томас де Акино, окръг в северно Перу. Има прекрасно семейство: съпругата му Елена и трите им дъщери, трите Марии – Мария Есперанса, Мария Соледад и Мария Пас, която очакват скоро да се роди.

Лео и Елена планират да се оженят и да изживеят един ден, изпълнен с щастие. Но заради едно престъпление и наемни убийци, те преживяват атентат в деня на сватбата си. При този атентат умира Чавито – малко момче от улиците, на което Лео преподава в училището и го приема като „осиновен“. Лео и Елена са принудени да избягат в Лима, защото следващия куршум може да уцели някоя от дъщерите им.

В Лима, Лео започва работа в едно училище и за да изкарва допълнително пари, той започва работа в книжарница.

Един ден, съпругата му Елена изчезва по много загадъчен начин и оставя писмо, с което се сбогува със семейството си. Просто ги изоставя. Лео е сам и трябва да се грижи за трите си дъщери, принуден да се научи да бъде едновременно и майка, и баща за тях.

Враговете от Санто Томас, от които Лео е избягал, му залагат капан: създават фалшив товар с наркотици, за да вкарат Лео в затвора и така да изгуби семейството си.

И така, Лео е задържан, откаран в затвора и осъден на 9 години затвор. Мария Есперанса, Мария Соледад и Мария Пас са разделени  и отведени при различни осиновители.

В затвора, Лео се заклева сам да докаже своятяа невинност и да си върне своите три Марии.

Изминават 9 години и Лео е освободен. Той излиза, твърдо решен да си върне трите дъщери. Те са се превърнали в красиви жени, но са изгубили всякаква връзка една с друг. Те имат свои семейства и свои любовни истории.

Първата, която открива, е Мария Соледад, която всички години, през които Лео е бил в затвора, се е грижила за леля си Олга.

Втората, която открива, е Мария Пас, която е била осиновена от Жаклин (добра жена, която по-късно се влюбва в Лео). За да я открие, той е принуден да открадне данните ѝ от приюта, в който е била настанена.

Последната, която открива, е Мария Есперанса. През цялото време тя е вярвала, че баща ѝ е умрял. Моментът, в който Лео я открива, трите сестри са заедно в спортната зала.

Не след дълго време се появява Елена, съпругата на Лео, която е била безследно изчезнала за тях. По нейните думи, била е отвлечена, докато не е намерила начин да избяга. Тя обяснява, че става дума за уреждане на сметки. Сега тя е решена да си върне дъщерите и съпруга си...

„Моите три Марии“ показва куража и смелостта, които крие един баща в сърцето си и преди всичко, на какво е способен за доброто на семейството си...

Източник: http://www.delbarrio.pe/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Mis_tres_Marías