Италианската булка (Muchacha italiana viene a casarse (2014))

Фиорела Бианчи е млада италианка на 23 години. Останала без майка, тя се грижи за по-малката си сестра, Джана, която е на 17 и има здравословни проблеми със сърцето, и за баща си, Марио, който страда от пневмония.

Когато възрастният мъж умира, един негов приятел, италиански ресторантьор, който живее в Мексико – Виторио Драгоне, предлага брак на Фиорела и ѝ обещава да се погрижи за медицинските разходи за сестра ѝ. Тъй като е много по-възрастен от девойката, Виторио ѝ изпраща своя снимка на младини. Фиорела, принудена от нуждата и очарована от идеята да се омъжи за добър мъж, приема.

Двете сестри се отправят към Мексико, а когато пристигат, по стечение на обстоятелствата, те се изгубват. Така и не се срещат с Виторио и след множество перипетии, те се нанасят да живеят в райското ранчо, където живее видното семейство Анхелес. При тях, Фиорела започва работа и успява да направи така, че Джана да получи нужното лечение.

Именно в дома на семейство Анхелес, Фиорела среща Педро Анхелес – мъжът от мечтите ѝ, който също се влюбва в нея, а семейството му се впуска в борба за наследството, което е обвито в мистерии и може би е натрупано по незаконен начин.

Социалните различния между двамата влюбени са огромни, но дори и така, Педро и Фиорела се опитват да защитят своята любов от ударите на съдбата.

В същото време, Виторио – който така и не е спирал да я търси, се появява и измисля планове как да се ожени за младата италианка.

Това е история за двама млади влюбени, които се борят против всичко и всички, за да постигнат щастие и любов.

Персонажите:

Фиорела Бианчи

Красива, очарователна, винаги с позитивно мислене, предприемчива, смела, решителна, без страх от живота, романтична и мечтателна, с невинно чувство за хумор и със слабост към любовни истории, които вижда във филмите и мелодрамите по телевизията, но също така, със силен характер, който се проявява, когато се сблъсква с несправедливости. Работи в сватбена агенция от високо ниво в южна Италия, най-вече като чистачка. Грижи се за болната си сестра, поема ролята на майка и сестра за нея, а също така се грижи и за умиращия си баща, поради което всички разходи и отговорности за къщата падат върху нея.

Педро Анхелес

Красив, със студен характер, но благороден, със саркастично чувство за хумор, наследено от баба му. В същото време, притежава чар и усет за бизнес, което го прави неустоим за жените. Въпреки че е млад, той е успял бизнесмен и е начело на Корпорацията Анхелес, която се занимава с консервиране на зеленчуци. Семейството е било много силно и властно години наред и има история, изплетена от интриги и подозрения, и за това се съмнява в съществуването на истинската любов. Майка му пази тайна, която по-късно излиза наяве. Достатъчно е да се каже, че майка му е депресирана жена и пристрастена към медикаменти, поради което Педро се преструва на защитник на Таня, една годеница, което е принуден да крие, за да я предпази от трудното си семейство.

Рокасана Ривера Анхелес

Руса и красива. Миналото ѝ е обвито в мистерия. Представя се за дъщеря на един далечен братовчед на Максимо и че е останала сираче много малка. Истината е съвсем различна – заради произхода си, тя е нещо повече от протеже на Максимо. Винаги е живяла под протекцията на Максимо и Елоиса. Тя обожава лукса и лекомислието. Саркастична и завистлива. След като е била лишена от баща, дом и вещи, тя чувства, че заслужава всичко и че целият свят трябва да ѝ се реваншира. Влюбена е в братовчед си Педро и не понася Гаел, другия ѝ братовчед, който я ухажва. Заради държанието ѝ на уверена, зашеметяваща, капризна и без морални задръжки, та изглежда по-възрастна, отколкото е. Дълбоко в себе си, тя е слаба и неуверена, точно заради липсата на бащина фигура в живота ѝ. Постоянно се държи предизвикателно и нарушава реда, установена от Елоиса. Нейното войнствено и повърхностно отношение е просто начин да оцелее.

Хулиета Мишел

Нейното семейство от поколения е било в приятелски отношения със семейство Анхелес. Често посещава Елоиса, старата приятелка на починалата ѝ майка, която приема като втора майка, с която може да споделя своите проблеми. Богата е и няма никакви нужди. Винаги е имала деца (или както всички мислят), но има скандално минало, което пази ревниво. Намразва Фиорела, тъй като съпругът ѝ Анибал открито показва своето увлечение по девойката, без да подозира какво ги свързва. Познава Серхио от дете и въпреки че двамата много добре познават миналото на другия, тя се държи дистанцирано, защото от деца той не спира да я ухажва.

Виторио Драгоне

Познат на Марио, въпреки че от 20 години не са се виждали. Успял италианец в Мексико. Ресторантьор. Благороден, с добро сърце, но когато се усети предадена и измамен може да бъде много горделив и отмъстителен. Вдовец, той е привлекателен най-вече заради парите, с които разполага. Жените го търсят заради това, но той търси любовта на обикновена жена, негова сънародница. Марико му е помогнал, когато е решил да опита късмета си в Мексико. За това се чувства задължен към него и без да се съмнява, предлага помощта си на умиращия Марио и приема да помогне на дъщерите му. Предлага брак на Фиорела без да я познава лично.

Серхио Анхелес

Баща на Педро. Красив и очарователен, с неустоимо чувство за хумор, но като цяло е истински паразит. Непоправим плейбой и прахосник. Пропилял е всичко, което баща му е оставил и сега се осланя на богатството и милостта на майка си, Елоиса, с която не се разбират много добре. Разчита на сина си Педро, който винаги го спасява от проблемите. Дотолкова е зависим от Педро, че понякога го нарича „баща на баща си“. Влюбен е в Хулиета още от детинство, но животът ги е запратил в различни посоки. Никога не е прекъсвано приятелството между двете семейства, но сега Хулиета е омъжена, а Серхио не изоставя навика си да се увлича по красивите жени от обкръжението си.

Елоиса Анхелес

Баба на Педро. Вдовица на Максимо Анхелес, основателят на компаниите Анхелес и наследница на богатството и силата на семейството. С аристократична красота и потекло, властна, пресметлива, с остър хумор и желязна воля, когато трябва да защитава империята на Анхелес. Модерна и светска жена, която използва технологиите в своя полза. Често разчита на Педро. Пази болезнена тайна, която може да изложи на риск семейното богатство. Използва това, че всички имат тайни и не спира да се надсмива над околните, само Педро остава недокоснат от нея. Тя обожава внука си, може би защото много прилича външно на починалия ѝ съпруг Максимо. С Педро споделя по-голяма част от тайните си и разбира се, поверява му управлението на семейния бизнес. Само от него приема критики. Изпитва безусловна любов към него. Принудена е да понася роднините си, тъй като това е било последното желание на починалия ѝ съпруг. Освен Педро и понякога Серхио, всички я мразят и се страхуват малко, но показват лицемерни уважение и почит, които тя презира най-силно. Има 'хетерохромия' или иначе казано – едното ѝ око е в един цвят, а другото – в друг. За това погледът ѝ винаги изглежда силен, излъчвайки загадъчен и внушителен характер.

Данте Давалос

Шеф на сигурността на семейство Анхелес. Познава множество от тайните, които пази Елоиса и събития от миналото ѝ. Той е бил доверено лице на Максимо и е единственият, който може да контролира Елоиса, заради нещата, които знае. Мълчалив, сух, подозрителен, загадъчен и дискретен, ревнив към информацията, с която разполага и много лесно може да стане опасен човек. Не харесва, нито дори симпатизира на Фиорела. Съперничи си с Фидел, шофьорът на Педро, защото и двамата мъже са били довереници на Максимо. За да наблюдава всичко и всички, той използва своите мъже и кучета, които могат да бъдат истинска опасност.

Хоакина

Готвачка и шефка на прислужниците. Вярна на Елоиса, дискретна и справедлива, но също така с огромно чувство за хумор. Защитничка на Фиорела, но преди всичко на Роксана, към която изпитва специална обич, въпреки лошото отношение на девойката. Била е повече от служителка за Максимо.

Анибал Валенсия

Съпруг на Хулиета. Заможен мъж, който живее за своите бизнес дела. Неспасяем женкар и често пътува по 'служебни причини', за д се среща с любовниците си.

Федерика Анхелес

Дъщеря на Габриел (братът на Максимо). През живота си е преживяла много емоционални проблеми, не се е омъжвала никога и ѝ е много трудно да поддържа връзки. Мрачна, но много интелигентна. Винаги саркастична и в позиция да се защитава. На моменти изглежда параноичка. Мнозина си мислят, че е травмирана, но всъщност, голямата цел в живота ѝ е да свали маската на семейството си, защото вярва, че те са замислили заговор срещу баща ѝ. Елоиса не се понася с нея и за това я държи на разстояние. Увлечена е по гадаене с карти Таро и често гледа на карти на своите близки, за да разкрие какви недостатъци имат. Много често се преструва на увлечена с картите си, но в същото време чува всичко и всеки разговор в имението на семейство Анхелес. Знае тайните на всички и въпреки че се преструва, че не разбира от технологии, използва ги с голяма лекота. Някои от семейството вярват, че не е добре с главата.

Марио Бианчи

Италианец, баща на Фиорела. Събира боклук в Италия. Болен от пневмония, той скоро може да умре. Обича дъщерите си и най-голямата му болка е осъзнаването, че ще умре и ще ги остави неосигурени. Роден е през 1942 година в Мексико, син на италианец и мексиканка. Бащата на Марио, Клементи Бианчи, италианец, е заминал за Мексико след раждането на сина си и там е успял в бизнеса и се е оженил за мексиканка. Страда от носталгия по Мексико и често се сеща за приятеля си Виторио Драгоне, италианец, на когото преди години е помогнал да се установи в Мексико. През 1990 година се е оженил за Силвана, красива и обикновена италианка, 15 години по-млада от него.

Таня Касанова

Годеница и любовница на Педро. Красива, с объркани емоции, със странни епизоди, които граничат с биполярни разтройства. Бивша актриса и бивша любовница на няколко известни мъже, участвала е в голям скандал с дрога и един политик. Била е пристрастена към алкохола и антидепресантите. Била е спасена от Педро, който ѝ е осигурил апартамент в Поланко, близо до работното му място, за да може често да се среща с нея. Тя е обсебена от идеята да стане голямата любов в живота на Педро, но поведението ѝ и характерът ѝ не винаги действат в нейна полза. Най-голямото ѝ разочарование е, че Педро не може да я види като жената на живота си.

Джана Бианчи

Сестра на Фиорела. Страда от болест на сърцето и въпреки болестта ѝ, тя жадува да живее пълноценно. Чувствителна, емоционална, заради болестта си, тя е съзряла преждевременно. Изпитва голяма любов и възхищение към сестра си и се страхува да не направи някоя глупост. Защитава я по свой начин, но Фиорела често взема решения и за двете. Благодарна ѝ е, че винаги се грижи за здравето ѝ. Рационална, винаги се опитва да подкрепя Фиорела в безумията ѝ. Въпреки че здравословното ѝ състояние не ѝ позволява, много би ѝ се искало да бъде по-игрива. Когато нещо я ядоса, реакцията ѝ е непредсказуема, но винаги силна. Въпреки това, тя притежава добро чувство за хумор и независимо че си мисли, че любовта не е за нея, би искала да се влюби някой ден.

Източник: www.televisa.com