Хубава жена (Mujer bonita)

Чарито е красива девойка, която живее в едно село в мексиканската провинция. Там тя се влюбва в Орландо – младеж с добро финансово положение. Неговите родители, обаче, са против тяхната връзка.

За да могат да са заедно, двамата влюбени решават да заминат за град Мексико. Оказвайки се там, те се изправят пред множество проблеми, най-вече парични, тъй като той не успява да си намери работа, а семейството му отказва да им помага по какъвто и да е начин.

Един ден Чарито открива, че е бременна и положението се усложнява още повече, защото страда от анемия, което изисква незабавно интерниране в болница.

Когато проблемите стават прекалено сложни и се стоварват на главата на Орландо, той започва да се изморява от положението, в което се е насадил и дори се убеждава, че е било голяма грешка да изостави всичко заради Чарито.

В същото време, Орландо се среща отново с бившата си годеница – Сандра, която, знаейки че е богат, си поставя за цел да го накара да се влюби в нея и така да я избави от бедността.

В болницата, Чарито се запознава със Сол- благородна жена, която е кабаретна актриса, и нейния приятел, Хосе Енрике – журналист, посветен на своята работа.

Сърдечността и добротата на Чарито спечелва сърцето на Хосе Енрике, който се влюбва в нея.

След като Чарито ражда, Каролина (майката на Орландо) пристига в столицата и отвежда бебето под претекст, че при така създалите се обстоятелства, тя може да се погрижи за малкото, докато Чарито се възстанови.

Като се връща в селото, злобната жена дава малкото на една прислужница и успява да убеди един лекар да издаде фалшив смъртен акт, който да покаже на Чарито, когато се появи да иска детето си.

Орландо претърпява катастрофа и остава прикован към инвалидна количка, а Сандра го изоставя. Тогава той осъзнава какво точно е направил и се разкайва за всичко, което е причинил на Чарито.

Хосе Енрике решава да върне бебето, тъй като обича Чарито и не може да я гледа как страда.

След множество проблеми и препятствия, младият мъж успява да измъкне от брата на Каролина къде се намира малкия.

Накрая, той успява да открие детето и да го върне на Чарито. Трогната дълбока от това, което е направил той за нея, Чарито най-накрая споделя чувствата на Хосе Енрике, нещо, което е отказвала да направи преди това...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Mujer_bonita_(telenovela)