Дива прелест (Negra consentida)

Барбарита е млада дама, която обобщава в себе си всички характеристики на венецуелските жени: неподправена красота, смесица на цвят, силната страст на бреговете...

Тя не знае своя истински произход, който е съвършена комбинация на кръвта й, тъй като знае, че е дъщеря на негърка, но игнорира, че баща й е бял португалец.

В живот, изпълнен с недостатъци, тя е принудена да избяга от земите си заради обвинение в престъпление, което не е извършила и трябва да отнесе със себе си документите от една набожна жена, която е отнесла в гроба много тайни. По този начин се свързва със семейство Аристигиета, които смятат за достатъчно обиден цветът на кожата й.

В този преломен за Барбарита момент, пътят й се пресича с този на Мигел, успял бизнесмен, който живее само за работата си, прекалено честолюбив ръководител на империя от супермаркети "Colosal-Funchal".

Въпреки че Мигел отхвърля емоциите в живота си и се противопоставя пред тези ураганни ветрове, той е привлечен от прелестта, с която тя е дарена.

Така се появява една голяма любовна история между два свята с различни цветове и вкусове, които се смесват в ароматно кафе с мляко.

Персонажите:

Барбарита Бланко Гуарамато

Дъщеря на Тринидад Гуарамато де Бланко. Тя е красива, силна, енергична и чиста. Нейната чувствителност покорява мъжете и предизвиква завист в жените. Тя е обвинена в престъпление, което не е извършила и по тази причина тя приема самоличността на друга жена: Исабел Велес. Още при първата й среща с Мигел Анхел успява да го покори със своята магическа прелест.

Мигел Анхел Аристигиета Мартан

Истински кавалер и държащ на етика, блестящ управител и отдаден на работата си. Всички го смятат за очарователен ангел, въпреки че бившата му съпруга не мисли така. Когато се запознава с Исабел Велес, съпругата на починалия му брат, в него се заражда огромна борба между разума и сърцето му. Без да забележи и да си даде сметка, той се превръща в открит, забавляващ се човек и ще позволи на "Прелестната негърка" да отвори сърцето му за любовта за първи път.

Тринидад Гуарамато де Бланко

Дъщеря на Доня Барбара и майка на Тибисаи, Барбарита и Климако. Невероятна готвачка. Тя е омъжена за безполезния Хуан де Диос. Благородна жена, вярваща и обикновена, придържаща се към консервативните идеи. Тя пази тайна от една далечна нощ в Сан Хуан. За нея настъпва време за промяна в живота и схващанията за любовта.

Исадора Русиан

Бившата съпруга на Мигел Анхел, за когото се е омъжила без любов, с единствената цел да влезе във висшето общество. Конкурентка на Барбарита; тя е известна пианистка, която умее да манипулира останалите с културата и прелестите си. Тя е суетна и развратна натура. Като цяло тя е музикално съвършена, хармонична личност изпълнена с ритъм, красота и чувственост. Има дъщеря.

Ема Мартан де Аристигиета

Майка на Родолфо, Мигел Анхел, Стела и Раймундо. Тя е истинска расистка, която крие своя собствен произход. Външно тя е истинска бяла жена, но генетично е негърка. Тя ненавижда дъщеря си и нейната къдрава коса, поради което успява чрез различни методи да я шлифова и да изправи косата й. Тя живее в постоянна борба с календара. Тя крие ужасна тайна. Това е тъмната страна на историята.

Каетано Насименто

Обикновен и трудолюбив човек. Португалски имигрант, който е пристигнал във Венецуела без пукната пара. Той се занимава с продажби и изгражда една винарна. Но малко по малко той успява до токова, че построява един голям търговски център. Той е женен за La Nena Meano, аристократка, която е съблазнил, за да може да се възползва от богатството й. Неговият живот е постоянен риск. Когато разчиства плевелите около себе си, той се възражда за любовта и успява да върне на дъщеря си щастието, което са й откраднали.

Естела Аристигиета

Дъщеря на Ема Мартан де Аристигиета и сестра на Мигел и Раймундо. Повърхностна, забавна и чувствена. Тя се страхува от изяви в обществото. Неумолим враг на Барбарита. Съдбата й поднася изненада свързана с любовта.

Вивиана Алтунес Меаньо

Една кукла: съвършена, умерена, чувствителна, красива и предана. Но тя е просто едно момиченце затворено в тяло на жена. Тя се подготвя за сватба с Раймундо Аристигиета... но не по любов. Тя се запознава с Климако, черен младеж, който напълно я разбира и я изслушва, дори я кара да се смее. Той изпълва живота й с радост и й помага да промени своите ценности.

Ерминия Меаньо де Насименто

Красива аристократка. Има две деца от покойния си първи съпруг. Сега тя е омъжена за Каетано Насименто, царят на супермаркетите. Тя е горда, решителна и прагматична. Тя иска да възвърне своя статус сред богаташките семейства, но иска да запази по-голяма част от богатството. Тя прави всичко по силите си, за да не се върне към нищетата.

Роландо

Мечтател, стъпил здраво на земята. Красив, мъжествен и с изявено чувство за хумор. Той е отдаден на обществена работа и не очаква възнаграждение за труда си. Когато става дума за любов, той става много срамежлив, което му докарва много проблеми.

Фройлан Малпика

Приятен събеседник, който има особен поглед върху живота. Той познава семейство Бланко, защото са от едно и също село. Приятел на Хуан де Диос и приятел на Каетано. Той е изумен да научи, че неговият приятел, когото е искал да наеме за шофьор преди години, е преуспял.

Доня Барбара Гуарамато

Баба на Барбарита, Климако и Тибисаи. Негърка с екзотични сини очи. Тя е жизнерадостна. Обича много и използва всеки момент. Помага на внучката си да израсне.

Раймундо Аристигиета

Популярен и екстравагантен младеж. Той живее, за да се забавлява. Учи икономика в университета. Той е очарован от красотата на Барбарита и насочва вниманието си към негърката. Зад неговата солидарност се крият тъмни страсти. Това ще го вкарва в много схватки.

Хуан де Диос Бланко

Баща на Тибисаи и Климако и дядо на Грегори. Той е женен за Тринидад. Той е остроумен, обича жените, типичен мъжкар, пияница и мързелив. Заядлив играч. Той е способен да заложи всичките си пари за конни надбягвания или в бой с петли. За него няма разкаяние.

Антония Бланко "La Negra"

Сестра на Хуан де Диос. Тя е интересна личност, обичаща да залага на коне и да играе на лотария. Няма деца. Надява се някой ден съдбата да се сети за нея и да спечели голямата награда. Тя е увлечена от алкохола. Когато се напие, се превръща във великодушна жена. Накрая тя се превръща в добрата леля. Но с всеки изгрев тя отново се превръща в лошата леля...

Доня Бернарда Паласиос Аристигиета

Майка на покойния Мигел Анхел Аристигиета-баща. Блондинка, милионерка и честна. Умерена и чувствителна, но в същото време е хитра. Наясно е, че нейната снаха Ема чака нейната смърт, за да вземе цялото й богатство. Никога не й се е доверявала и има причини за това. Животът й става черен, когато научава, че внукът й Родолфо е мъртъв. Тя намира в Исабел (Барбарита) жизненост, която животът й е отнел и отново иска да се върне към него.

Фелисидад Мартинес

Сестра на Ема. Те са израснали в нищета. Това се променя, когато Фелисидад забременява от немски турист, но никога не го вижда отново. Тя ражда красиво бяло момче, но нейната развратена сестра я убедила да й го даде и да се откаже от правата си на майка. Фелисидад страда мълчаливо.

Уилфред Мелендес

Син на Ефрен Мелендес. Той е младеж с груби навици, жесток, безскрупулен, подъл и непоносим. Той живее, за да отмъщава и досажда. Той се превръща в един от най-неумолимите и жестоки преследвачи на Барбарита.

Валентина Аристигиета Русиан

Дъщеря на Мигел Анхел и Исадора. Тя е отгледана от много и различни жени, между които и домашна учителка. Липсата на привързаност я прави непоносима, невъзпитана, капризна девойка, а също така груба. Тя не е особено привлечена от учението. Барбарита ще й се противопостави чрез привързаност.

Анибал Алтунес Меаньо

Син на Ерминия Меаньо. Елегантен, изтънчен, но жесток. Без да се замисля мами. Готов е на всичко, за да запази своя статус. Много опасен. Ненавижда Каетано.

Тибисаи Мария Бланко Гуарамато

Дъщеря на Хуан де Диос и черната Тринидад. Тя е също толкова красива като сестра си Барбарита. Тя е фриволна, мързелива и завистлива. Има малък син, Грегори, но никога не се занимава с него, защото единствената й цел е да си намери богат мъж, за когото да се омъжи.

Климако Бланко Гуарамато

Брат на Барбарита. Добронамерен, предприемчив, трудолюбив и чувствителен младеж. Той завършва бакалавърска степен и търси стипендия в университета. Той тренира отбора по футбол. Той се влюбва във Вивиана, дъщерята на Ниня Меаньо, една от наследниците на империята от супермаркети. Той смирено приема обществените условности.

Селина

Момиче, което работи при Аристигиета. Тя разпространява слухове, много влюбчива, а също така много дейна. Чрез нейните грациозни разследвания, ние научаваме тайните на Фелисидад. Тя се опитва да спаси Барбарита от капана, който съдбата й залага.

Грегори Бланко

Син на Тибисаи. Умен, нежен младеж, творческа натура. Винаги казва истината и така поставя в неловко положение възрастните. Ще се спечели стипендия и ще се запознае с дъщерята на Мигел Анхел. Въпреки трудностите в началото, между тях се заражда една много красива връзка и откриват какво означава приятелство.