Шейхът на Агадир (O sheik de Agadir)

Историята използва като сцена арабските държави и окупирана от нацистите Франция.

Шейхът Омар Бен Назир се бори за любовта на Жанет Легранд с военния френски офицер Морис Дюмонт. Персонажите Ото Вон Люкен, Ханс Стаубен и Фрида представят нацистите.

На фона на романтичната история се извършват загадъчни убийства и се знае само, че престъпникът се подвизава под прозвището Плъха. След като удуши жертвите си, престъпникът винаги оставя чифт черни ръкавици до трупа. Действията на Плъха осигуряват напрежение в историята.

В края на новелата се прави голямото разкритие – Плъхът е арабската принцеса Еден...

* * *

В резултат на това, че новелата има голям успех, TV Globo организира ежедневни допитвания до зрителите с въпроса: „Кой е убиеца?“. Никой от участниците не е успял да предположи вярно кой се крие за мистериозния персонаж Плъха. Героят (Плъха) е първия сериен убиец в бразилските теленовели.

Зрителите не харесват актьорите, които интерпретират нацисти. Емилиано Кейроз (Emiliano Queiroz) е бил нападнат от възмутен зрител в сграда с магазини в Копакабана, Рио де Жанейро, ден след излъчване на сцена, при която убива Марсело, изигран от Клаудио Марзо (Cláudio Marzo).

Сцените, в които действието се развива в пустинята, са заснети в пясъчните дюни Рестинга де Марамбия, в щата Рио де Жанейро. Поради това, конкурентни телевизии са започнали да се подиграват на сценичния екип.

Източник: memoriaglobo.globo.com