Око за око (Olho no Olho)

Историята в „Olho no Olho“ започва в Рим, когато Армандо разкрива по време на изповед пред отец Гидо Белини, че се притеснява за една криминална организация, ръководена от един младеж с паранормални способности.

След време, Гидо открива, че Армандо е мъртъв и изпълнен с вина, че не е успял да предотврати смъртта на този мъж, решава да продължи неговата борба и да се върне в Бразилия.

В град Сао Пауло, Гидо се отдава на изучаване на паранормалните способности, за да може да се бори срещу организацията, водена от Сезар Запата и неговия син Фред, властен млад мъж, за когото е споменал Армандо.

За да се противопостави на Запата, Гидо разчита на помощта на Алеф, който също има паранормални сили, но който не е успял да овладее напълно своите способности.

Успоредно с борбата срещу криминалната организация, Гидо преживява романтична връзка с Дебора, майката на Алеф. Неговият основен съперник, Сезар, също харесва Дебора и прави всичко възможно, за да му я отнеме. Той започва истинска война с бившия свещеник, използвайки злите сили на Фред.

Източник: memoriaglobo.globo.com