Забранени страсти (Paixões proibidas)

„Paixoes proibidas" е адаптация на романите на Камило Кастело Бранко (Camilo Castelo Branco), един от най-големите португалски писатели.

Това е драма, изпълнена с тайни, приключения и чувства, която завладява сърцата на зрителите.

Теленовелата разказва три любовни истории и се развива в началото на XIX век. От Лисабон и Коимбра, Португалия, до Рио де Жанейро и малкия провинциален град Ресенде, в Бразилия, историята предлага любов, надежда, съперничество, мистерия, идеализъм и борба при най-невероятното пресичане на съдби.

Симао и Тереза, деца на семейства, отдавна разделени от омраза, се влюбват безнадеждно. Те не получават нито благословията на родителите си, нито подкрепата на обществото. Но сред бунтовници, роби и забележителни хора, тези млади влюбени откриват помощта, от която се нуждаят, за да се борят за любовта си, преживявайки много трагедии и приключения.

Отец Диниз, мистериозен мъж с три самоличности - аристократ, отмъстител с пелерина и френски херцог, посвещава живота си в помощ на младите влюбени и всички, които имат нужда от помощ. Това е неговия начин да се изчисти от вината, която изпитва заради тайна в миналото. Но неговата истинска битка е против любовта, която изпитва към Антония Валенте, жена, която търси дъщеря си, която й е отнета преди 20 години, докато е била дете.

Алберто де Миранда е бивш капер, който е натрупал богатството си от пиратство. Сега, той мечтае да започне нов живот като уважаван бизнесмен. В Португалия, той се замесва с Херцогинята на Понтиеу и остава с разбито сърце. Той се отправя към Бразилия, където се надява да започне живота си на чисто, заедно с младата Еужения Валенте, която обича. Но тайните му се използват срещу него от някой, който е изпълнен с жажда за отмъщение.

Източник: www.band.com.br