Горещи пари (Pega Pega)

Историята разказва за кражбата на 40 милиона долара от сейфа на луксозния хотел Кариока Палас и последствията от нея в живота на всеки един от замесените, без значение дали са гости на хотела, заподозрени или присъстващите на една голяма бална вечер. Внучката на собственика на хотела – Луиза, вижда как празненството за 25-ия рожден ден се превръща в едно от най-големите полицейски разследвания.

Парите идват от петзвездната сделка между собственика – Педриньо Гуимараеш, разорен милионер, и младият бизнесмен Ерик Рибейро, без съгласието на единствената наследница Луиза, внучката на Педриньо. Престъплението е извършено от четирима служители на хотела: портиера Малагета, ментора на плана; сервитьора Жулио; рецепциониста Ажналдо и приятелката му, камериерката Сандра Елена. В началото те не бързат и не се решават, но след това, след като различни събития в живота им ги изправят на ръба, решават да участват в обира.

С плащането в брой, бонвиванът Педриньо планира да се премести в САЩ, придружен от внучка си и иконома си Нелито. В нощта на бала, след като се осъществява обира, Луиза преживява два удара: открива, че Ерик, в когото е влюбена, е новият собственик на Кариока Палас, и това, че дядо ѝ е разорен. И като капак на това, младата жена преживява още едно силно разочарование: любимият ѝ е разследван и е задържан от полицията като основния заподозрян. Тогава тя решава да се бори, за да помогне на дядо си, нещо, което преди никога не ѝ се е налагало да прави.

Вдовец и баща на тинейджърката Бебет, Ерик е искал да преобрази имота в нещо по-рентабилно. Младият бизнесмен не се е влюбил след загубата на съпругата си, въпреки опитите на Мария Пия. Тогава, една страст се заражда между Луиза и Ерик, а нейните мечти да застане начело на хотела, за да върне славните дни на мястото, са унищожени точно от мъжете, които обича най-много: дядо ѝ, който го е продал, и Ерик, който го е купил; факти, за които дори не е подозирала.

За да разнищи престъплението за милиони, инспектор Антонио, сестрата на Нелито, не щади усилия. Неподкупен професионалист, тя се бори за справедливост. Тя няма контрол над делата на сърцето и открива любовта в прегръдките на Жулио, разкаялия се крадец. Криминалния квартет не може да си позволи да харчи пари, за да не събужда подозрения и за това продължават нормално работата си в Кариока Палас, надявайки се скоро да бъде обявен фалит и всички да бъдат уволнени...

Персонажите:

Ерик

Успешен млад бизнесмен, той живее за работата си. Бизнесът запълва почти цялото му време и той успява да отдели много малко от него за дъщеря си, тинейджърката Бебет. Вдовец, той е изгубил съпругата си при автомобилна катастрофа. Сърцето му започва да бие отново след като се запознава с Луиза, в която се влюбва безумно. Променя начина си на живот, сближава се с дъщеря си и се жени за Луиза, от която има дъщеря.

Малагета

Портиер в хотела и жител на квартал в Копакабана. Малагета се казва Витор. Прякорът му е даден заради хитрост, пресметливост и много бърз математически ум. Амбициозен, той е ментор на кражбата и отговорен за привличането на колегите си. Влюбва се в Мария Пия. Задържан и осъден да плати за престъплението, което е извършил. След като излиза от затвора, той отваря хан в Бузиос заедно с любимата му, която очаква първото им дете.

Жулио

Сервитьор, той изпълнява плана с голяма отдаденост. Живее в Тижука заедно с лелите си Елиза и Празереш, както и малкото му кученце Шеркол. Той е добър и крехък младеж, но все пак участва в кражбата в хотела, за което дълбоко съжалява. Влюбва се в отдадената полицайка Антония. Плаща за престъплението, в което участва и се жени за Антония. Брат на Ерик, той приема отново да работи в хотела и наследява част от имуществото на баща им.

Антония

Инспектор от полицията, некорумпирана, тя успява да се наложи в една мъжка среда. Обича работата и не понася несправедливостта. Решителна и обективна, независимо дали става дума за работата или за любовта – поема инициативата за сближаването с Жулио. Изпитва голяма обич към брат си Нелито. След сериозна връзка с Доменико, тя се изправя срещу всичко, за да бъде с Жулио. Омъжва се за него, но не и преди той да излежи присъдата си. Явява се на конкурс и поема управлението на полицейския участък.

Мария Пия

Личен асистент на Ерик, към когото изпитва платонична любов. Тя е като сянка на бизнесмена, който я приема като сестра. Не ѝ допада връзката между Ерик и Луиза и не спира да я саботира с интриги, дори се съюзява с Малагета. С ниско самочувствие, тя лекува разочарованията си с храна. Връща се променена от Швейцария, след дълга почивка далеч от Ерик, и се забърква с Малагета. Има една тайна, свързана с нея: в нейния корем е била създадена Бебет. Сдобрява се с момичето и се премества в Бузиос, където живее заедно с Малегета. Очаква дете от любимия си.

Сандра Елена

Камериерка в хотела и една весела жена, но и завистлива, която иска да се издигне в живота и не се смята за крадец. Има връзка с рецепциониста Агналдо и заедно използват освободени стаи, за да се отдадат на връзката си. Живее в Тижука с майка си Дълсина и пастрока си Анибал, когото не може да понася. Става богата след като наследява богатството на Дона Мариета, но това не ѝ помага и тя си плаща за обира в хотела. След като излиза от затвора, нейният любим ѝ предлага брак.

Луиза

Изтънчена девойка, добре образована и доста попътувала. Наследява хотела Кариока Палас, където живее с дядо си Педриньо Гимараеш. Въпреки че е отгледана като истинска принцеса, не е разглезена, учи бизнес администрация и мечтае да управлява хотела. Очарована е от първия миг, в който се запознава с Ерик, но се чувства предадена, когато любимия ѝ купува хотела на дядо ѝ и не ѝ е казал, че смята да направи това. Когато изгубва богатството си, тя не се оставя на съдбата, а се взема в ръце. Започва връзка с Ерик, за когото се омъжва и има дъщеря с него – Флор.

Агналдо

Рецепционист, с хубаво лице, комуникативен, но завижда на гостите за това, което имат. Приятел на Сандра Елена, в която е влюбен, той приема да се включи в обира на хотела след като любимата му приема. Живее в малка стая за служители в хотел Кариока Палас и се сближава отново с брат си Вандерлей. Съден и осъден за престъплението, което е извършил. Като излиза от затвора, предлага брак на Сандрока.

Доменико

Инспектор от полицията, той винаги е бил близо до Антоия и двамата са много добър екип в борбата срещу престъпността. Харесва колежката си и не му допада това, че тя си пада по Жулио и го предпочита пред него. След кратка връзка с нея, той напуска участъка и започва връзка с друга полицайка.

Педриньо Гимараеш

Собственик на Кариока Палас. Плейбой, който винаги се е наслаждавал на живота. Работи от време на време, пренебрегва проблемите на хотела, които се задълбочават и се оказва във финансови трудности. Нищо чудно, че решава да го продаде на Ерик. Известно време има връзка със Сабрина и поддържа афера с Лижия. След кражбата, той се завръща, започва да работи и осъзнава стойността на парите. Жени се за Арлет.

Бебет

Единствената дъщеря на Ерик. Тинейджърка, тя не се разбира добре с баща си и предпочита вместо неговите пари, повече от времето му. Станала е свидетел на смъртта на майка си при автомобилна катастрофа, когато е била много малка и това е оставило следа в живота ѝ. Среща се с Марсио. Открива, че е създадена от Мария Пия, с която има трудна връзка. Подобрява отношенията с баща си, сдобрява се с бившата асистентка и живее в хармония със семейството на любимия си.

Сабине

Вдовица на бащата на Мирела и кръстница на Бебет. Със смесен произход – швейцарски и бразилски, тя е много арогантна жена и съдружница на Ерик в компанията. Ненавижда бизнесмена и има очи само за сина си Дом. В миналото е имала бурна връзка с Педриньо. Задържана е след показанията на Лижия за отвличането на Дом.

Синтия

Камериерка, тя е голяма приятелка на Сандра Елена. Става приятелка на Луиза. Влюбва се с Лоренсо, с когото има връзка. Подава оставка в хотела и става консултант по красота.

Дом

Осиновен от Сабине, когато бил много малък. Бразилец, но по-голяма част от времето е бил в Европа и получил най-доброто образование, което може да има. Ръководи част от компанията заедно с майка си. Открива истинското си семейство и се сближава с Мадалена, Криштовао и Дилсон. Започва връзка с Таня.

Нелито

Верен иконом на Педриньо, изпитва към шефа си искрено приятелство, което е реципрочно. Много коректен и отдаден на работата си, той живее със сестра си Антония. Подслонява шефа си в апартамента си в Тижука, когато той изгубва всичко и продължава да го обслужва. Влюбва се в Ракел, за която се жени.

Дъглас

Главен управител на хотела, Дъглас се движи в живота с високо вдигната глава. Започва като стажант и дължи тази възможност на Педриньо, когото много уважава. Извън работа, Дъглас води паралелен живот в Клуб Страс. Когато Луиза изгубва богатството си, той се превръща в голям приятел на бившата си шефка. Запознава се с Габриел – сина си, и заедно с малкия се учи какво е да бъде баща.

Атаиде

Баща на Мария Пия, пенсиониран съдия, той се старае да изпълни живота на дъщеря си и жена си Лижия да е удобен. Най-добрият приятел на Педриньо. Скрива, че има връзка с инцидента с Мирела. Задържан е.

Моника

Съпруга на Евандро и също толкова загадъчна като него. Прекарва дните си затворена в дома си, по заповед на съпруга си и малцина в селото са я виждали. Къщата им винаги затворена и без светлини. Бивша на Малагета, била е част от групата на Тимотео. Накрая е задържана.

Арлет

Майка на Жулио, търси сина си след като пораства и се забърква с Педриньо, за когото се омъжва. Разкрива една тайна от миналото: Жулио е брат на Ерик по бащина линия.

Таня

Камериерка, живее на плажа заедно със Сандра Елена. Амбициозна, тя се превръща в сянка на шефката си Сабине. Сближава се с Дом по заповед на мадам, но накрая се влюбва в него. Накрая се събират.

Евандро

Загадъчен и много затворен мъж, той пристига в селото с жена си Моника. Двамата живеят в изоставена къща. Луд по жена си, той признава пред Жулио, че е изоставил всичко заради нея. Избягва с Моника на кораб, но са заловени и пратени в затвора.

Лижия

Майка на Мария Пия, тя е доста суетна и мисли само за външния вид. Обвинява дъщеря си, че е излязла от форма и иска да даде нов наследник. Влюбена в Педриньо, с когото е имала афера в миналото. Разкрита е като човека, който стои зад случилото се с Мирела, а признава, че иска да убие Сабине от ревност. Задържана е заедно с Атаиде, докато се опитва да избягат от страната.

Лоренсо

Бивш приятел на Луиза, който се появява отново в Кариока Палас. Федерален полицай, разследва и задържа Атаиде. Влюбва се в Синтия.

Криштовао

Отговорен за малки ремонти в хотела, Криштовао носи вина по отношение на случило се в миналото, но споделя с Бебет, когато малката се премества да живее в хотела. Двамата се превръщат в приятели и довереници. Бивш съпруг на Мадалена, баща на Дилсон и Тидиньо. Среща отново Дом и спечелва отново Мадалена.

Инспектор Сикейра

Оставя разследваният в ръцете на своите служители, но всичко е напразно, защото поема изясняването на случаите. Обича да се появява в пресата. Напуска полицейския участък, за да управлява Клуб Страс заедно с Дъглас.

Марсио

Добър младеж, Марсио работи с родителите си в Сероте. Кара се с Боржез, защото вярва, че семейството се нуждае от друг източник на средства, за да се издържа. Гадже на Бебет, която много харесва.

Вандерлей

Брат на Агналдо. Преди години се е скарал с рецепциониста на хотела заради жена. Сближава се отново с брат си, за да си осигури алиби за вечерта на обира. Живее с Мадалена и Дилсон и се издържа с улична търговия. След като приятелят му спечелва павилион, става негов съдружник и работи в бизнеса.

Ешпедито

Инспектор в полицията. Дели един апартамент с Доменико в Копакобана.

Мадалена

Готвачка в дома на Мария Пия, майка на Дилсон и Тидиньо. Последният е изчезнал по вина на баща си Криштовао. За това, тя така и не е простила на съпруга си, с когото се е разделила. Среща отново Дом и се сдобрява със съпруга си.

Тимотео

Баща на Малагета. Влиза в затвора, защото е водил банда, която обира банкомати. Гневен е на сина си, че не му помага в последния обир, заради който е задържан. Умира при катастрофа.

Дилсон

Много привързан към майка си Мадалена, той мечтае да види родителите си да живеят в хармония. Страда, защото не е имал възможността да израсне с брат си Тидиньо. Издържа се като уличен търговец в Централ Барзил.Запознава се с Дом и открива, че двамата са братя. Спечелва един павилион на Сабине и става бизнесмен.

Адриано


Лекар. Има несериозна връзка със Сабине. След като излиза от бизнеса, се връща във Франция. Прибира се в Бразилия, за да оперира бившата си, но преживява афера с друга жена.

Празереш

Леля на Жулио и сестра на Елза. Обичана от всички, тя е голяма клюкарка и много често говори без да мисли. Заедно със сестра си помагат за връзката между Жулио и Антония. Влюбва се в Отавио, с когото започва връзка.

Русокоската/Флавио

Работи в Клуб Страс като кралица на красотата. Приятел и съдружник на Дъглас в клуба. Има връзка с Шавиер.

Елза

Леля на Жулио и сестра на Празереш. Много обичана в селото госпожица, тя обожава племенника си и палето Шерлок, за когото вече е запазила гробно място.

Боржез

Директор на дружеството за куклен театър Сероте. Идеалист, той не приема изкуството да се принизява до комерсиално ниво, като в същото време не успява да осигури финансиране на дружеството. Женен за Тереза, той е баща на Марсио и Дрика. Печели награда за спектакъла „Сън в лятна нощ“.

Жилда

Рецепционистка в хотела.

Сержио

Адвокат на Ерик.

Ингрид

Работи в компанията на Ерик и Сабине.

Шавиер

Су-шеф, той е дясната ръка на шеф Д'Анджело. Допълва доходите си като „придружител“ на нуждаещи се дами, които могат да му донесат добри и лоши моменти. Влюбва се в Русокосата в Клуб Страс, с която има връзка.

Касио

Бивш съдружник на Ерик. Напълно различен от бизнесмена, той е интересчия, корумпиран и вреди на някои бизнес сделки. Мисли само за парите. Забърква се с Малагета и Тимотео. Задържан по време на полицейска операция. Умира при опит да избяга от затвора.

Нина

Инспектор от полицията. И закрилник на Тимотео. Накрая е задържана, защото е забелязана от Моника.

Тереза

Съпруга на Боржез, тя управлява срещите и финансите в компанията. Грижи се за финансовото планиране в семейството и въпреки че се опитва да убеди съпруга си да си потърси друга работа, разбира неговите убеждения. Много привързана към децата си Марсио и Дрика.

Анибал

Пастрок на Сандра Елена, женен за Дулсина. Не работи и живее за сметка на жена си. След като участва в инцидента с Мирела е разкрит и задържан.

Дулсина

Майка на Сандра Елена. Работи като шивачка и е омъжена за Анибал. Много се разочарова като вижда мъжа си задържан.

Шеф Д'Анджело

Главен готвач в хотела, той командва в кухнята с твърдост и се превръща в приятел на Бебет, когато малката заживява в хотела. Той я учи да готви.

Дона Нейде

Съседка в селото, голяма клюкарка и обича да се меси в живота на всички. Съпругът ѝ Отавио я напуска заради Празереш.

Джеферсон

Пиколо в Кариока Палас.

Мурило

Охрана в хотела.

Наталия

Отговаря за връзките с обществеността и рекламата в хотела.

Отавио

Съсед в селото. Мъж под чехъл, той изпълнява заповедите на съпругата си Нейде, с която се разделя, за да изживее романс с Празереш, тяхна съседка.

Д-р Матиаш

Психиатър, който се грижи за Бебет. Добър човек, има крайно положителна представа за света. Използва различни методи в терапията.

Елиас

Сервитьор в хотела.

Жилмар

Портиер в хотела. Работи в Кариока Палас от времето на бащата на Педриньо.

Кика

Работи в Клуб Страс като кралица на красотата.

Лео

Рецепционист в хотела.

Роже

Работи в Клуб Страс като кралица на красотата.

Източник: www.teledramaturgia.com.br , globo.com