Бедната Дяволица (Pobre Diabla)

Любовта, омразата, злобата и страстите се преплитат в „Pobre Diabla“ - една идилична и красива любовна история, в която призракът от миналото се заема да попречи на щастието на млада двойка.

Даниела Монтенегро и Сантяго Родригес се влюбват един в друг от пръв поглед. Тя е красива девойка, непокорна и борбена, израснала в един от най-бедните квартали на града. Той е син на милионери, един младеж с обещаващо бъдеще в света на бизнеса. Изглежда, че обстоятелствата в живота на индивидите управлява тяхното щастие или нещастие, или поне така е с Даниела и Сантяго, защото сянката на трагично минало прави тази история забулена в мистерия: Орасио, бащата на Сантяго, преди двадесет години е извършил престъпление, което определя съдбата и на двамата.

Преди двадесет години, воден от лудостта на несподелената любов, Орасио убива Даниела – съпругата на съдружника и приятеля си Диего Монтенегро. За да избегне затвора и да защити семейството си, Орасио нарежда така нещата, че всички улики да прехвърлят вината върху Диего и в резултат на това той е осъден на двадесет години затвор. Но това, което Орасио не знае е, че Микаела, бабата на малката дъщеря на Диего и Даниела, вижда престъплението и избягва с малката на ръце в търсене на помощ.

Съдбата е жестока с това бедно бебе, което не разбира какво става – освен смъртта на майката и заключението на бащата, Микаела преживява емболия и остава инвалид без да може да се движи и да говори, за да разкрие истината. И така, Отилия, една бедна жена, която събира боклук, прекалено голяма материалистка и крайно амбициозна, се заема с грижите на детето, надявайки се за тази „голяма услуга“ да получи добро възнаграждение.

В момента, в който бебето пораства, Отилия се възползва от нея и я изпраща да проси, а след това да продава по улиците вестници в квартала. Така минават годините за бедната Даниела – сред клошари и хора с много лоши намерения.

Когато Даниела навършва двадесет години, тя се запознава със Сантяго и любовта е мигновена, както и реакцията на семейството му, което се противопоставя на тази връзка заради разликата в социалните класи, към които принадлежат.

Но Орасио има и друго нещо, за което да се притеснява, тъй като Диего е на път да излежи присъдата си и да се заеме с отмъщението срещу човека, който го е натопил. Орасио наема адвокат, с помощта на който се надява да удължи престоя на Диего в затвора, дори ако се наложи, е готов да го елиминира... Диего също не е сам – Исидро, братът на баща му не го е изоставил през всички тези години на заточение. Именно той се заема да разследва всички следи, но когато се приближава до откриването на дъщерята на Диего, умира при много странни обстоятелства.

Животът на Даниела също винаги е бил в опасност – Отилия я продава все едно е предмет на Кармело, безскрупулен мъж, който винаги е желал Даниела.

Даниела се грижи за Микаела, към която се отнася с обич и уважение, въпреки че тя е обречена да прекара остатъка от живота си в инвалидна количка, надявайки се на чудо, което да й върне речта, за да разкрие цялата истина пред Даниела.

Даниела и Сантяго се борят за любовта, която имат и нещо още по-трудно, те се борят, за да приемат миналото и жестоката истина, с която се сблъскват.

Персонажите:

Даниела, Дяволица

Добра и вярна приятелка, милосърдна, практична и много романтична. Въпреки че е израснала в беден квартал, сърцето й си остава недокоснато от злобата. Има изявено чувство за справедливост и винаги реагира, когато стане свидетел на насилие, каквато и да е форма на несправедливост или злоупотреба.

Сантяго

Очарователен, много привлекателен, добър и горд младеж. Той е мъж само за една жена. Влюбва се в Даниела, но гордостта му пречи да види реалността, наранен от една любов, за която вярва, че е несподелена. Въпреки това, той е способен на всичко, за да защити чувствата си. Предполагаемата изневяра на Даниела го превръща в много сериозен и още по-горд мъж.

Санта

Красива жена, съблазнителна и капризна. Влюбва се в Сантяго и превръща в ад живота на Даниела, когато се опитва да ги раздели. Тя е милионерка и презира всички, които не са от нейната класа. Харесва предизвикателствата без значение колко трудни са. Свикнала да властва и се подчинява единствено пред Сантяго.

Тони

Брат на Сантяго. Красив, съблазнителен и женкар. Влюбва се в Даниела също като брат си, но знае, че родителите му никога няма да я приемат, тъй като още от самото начало се противопоставят на връзка с нея. За него по-важни са парите, а не любовта.

Диего

В началото той е много богат, добър и щастлив човек. След измяната на Орасио се превръща в загадъчен, пресметлив и студен мъж. Никой не знае, а и не подозира, че дълбоко в себе си той замисля отмъщение срещу Орасио. Той изгубва всякаква надежда, че може да открие дъщеря си и за това всичките му усилия са насочени към отмъщение на семейство Родригес. Въпреки всичко, той е добросърдечен, което се опитва да подтисне и винаги се притичва на помощ на по-слабите и се противопоставя на всякакъв вид несправедливост.

Орасио

Лош и много амбициозен мъж. От деня, в който е умряла майката на Даниела, не е обичал никого и се е интересува само от парите. Открадва всичко, което е принадлежало някога на Диего Алтамирано и въпреки че е самоуверен човек, той се страхува да не би Диего да излезе от затвора и да му отмъсти за онова, което му е причинил. Иска децата му да правят само това, което той иска. Жесток и с времето става крайно пресметлив и студен, с което се опитва да прикрие страховете му, че миналото може да излезе наяве.

Ребека

Съпруга на Орасио. Омъжила се е за него много влюбена, въпреки че е знаела, че той никога няма да я обикне. Прави всичко по силите си, за да накара съпруга си да се влюби в нея и след като той не й обръща внимание, тя започва да краде от парите му. Обсебена от пазаруването, маниачка на тема чистота, жестока и егоистична жена. Презира любовта, защото заради нея е страдала много и заради това тя не вярва в любовта между Даниела и Сантяго. За нея има голямо значение социалното положение.

Карина

Сестра на Сантяго. Жена със слаб характер. Притежава силна интуиция и знае, че родителите й крият нещо. Също така интуитивно тя усеща, че предстои да се случи нещо лошо, но страховете й не й позволяват да говори за това. Красива и добра девойка. Подкрепя на брат си Сантяго. Става приятелка на Даниела и с всички сили се опитва да й помогне. Влюбва се в Оскар – младеж, който не е от нейната класа.

Ядира

Красива и бедна жена. Работи в кабаре. Защитава като диво животно дъщеря си Пелуса и Даниела, която обича като собствена дъщеря. Винаги се опитва да предпази девойките от всяка опасност. Казва нещата такива, каквито са. Прави всичко с голяма страст и въпреки трудностите, през които е преминала, тя продължава да вярва в любовта.

Пелуса

Дъщеря на Ядира и най-добра приятелка на Даниела. Красива и много хитра девойка. Тя говори без много да мисли и често си навлича проблеми. Обожава майка си и иска да бъде като нея, но не успява заради мекия си характер.

Микаела

Бавачка на Даниела. Парализирана и не може нито да говори, нито да се движи. Комуникира с Даниела само с поглед. Знае, че Орасио е убил майката на Даниела. Братовчедка на Отилия и двете са израснали в село Оаксака. Добра жена, която обича много Даниела, но не е в състояние да направи нещо, за да й помага.

Отилия

Бедна и жестока жена, която винаги е преследвала лесните пари. Братовчедка на Микаела. Отилия не се спира пред нищо, за да стане богата. Използва емоционален шантаж, за да принуждава Даниела да прави това, което тя иска.

Чуи

Син на Отилия, лош младеж и престъпник. Харесва Даниела, но не предприема нищо. Не уважава майка си и се подиграва на Микаела. Прекарва много време в затвора.

Кармело

Жесток и сладострастен мъж. Влюбва се в Даниела и иска да купи от Отилия. Когато вижда, че не може да я направи своя любовница, той обещава да се ожени за нея, но като вижда презрението на Даниела, решава да я направи своя насила, което така и не успява да направи.

Оскар

Красив и скромен младеж. Приятел на Даниела. Влюбва се безумно в Карина. Притежава музикален талант. Чувствителен, добър и щастлив от мисълта, че любовта му към Карина е споделена, въпреки че семейството й прави живота му невъзможен.

Луиса

Красива жена с много класа. Принадлежи към най-важните обществени кръгове в града. Цял живот се притеснява какво ще кажат другите за нея и за своя статут в обществото.

Отец Ченте

Свещеник в църквата в квартала, в който живее Даниела. Добър мъж, който се опитва да предпази Даниела. Обучава младежи и помага на най-нуждаещите се.

Кармен

Майка на Агустин. Собственица на магазин в квартала, в който живее Даниела. Добра жена, която работи доброволно в затвора. Тя е успяла да отгледа сама сина си. Очаква завръщането на любовта в живота й.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com