Бедния богаташ... бедняк (Pobre Rico... Pobre)

Никой не осъзнава какво притежава, докато не го изгуби!

Андрес Ферейра и Браян Галиндо имат разменени съдби. Причината е в медицинската сестра, която преди да умре, признава на Антония - жена от висшето общество, че преди години, когато й е помагала при раждането в селска клиника, тя е допуснала малка грешка - разменила е бебето й.

При така създалата се ситуация, Браян, който е израснал в лишения, се оказва наследник на цялото състояние на семейство Ферейра, а Андрес, който от раждането си е живял в лукс и удобства, трябва да се бори всеки ден, за да има какво да яде.

Безразличието и равнодушието на Андрес и небрежността на Браян подтикват родителите им, Антония и Леонидас, да разменят животите им и да им дадат урок.

Двамата мъже се сблъскват с два напълно различни свята. Браян трябва да поеме отговорността за компания, в която произходът не е всичко. А Андрес трябва да се научи да цени онези, на които винаги е гледал от високо.

Персонажите:

Браян Галиндо

Син на Леонидас Галиндо. Той смята, че животът, който води, не е този, който заслужава. Той иска да преживее нещо лудо, но няма с какво. Докато яде боб, той си мечтае за блюдата, които ядат богатите. Той е непостоянен в работата - не се задържа на едно място повече от 15 дни. Започва да работи в „MundoExpress" като товарач. Там всеки ден вижда своята платоническа любов - моделът Фернанда дел Мар. Според него, тя е създадена само за него, но тя все още не го е разбрала. Мечтае някой ден да спечели от лотария, за да може да живее удобно и без усложнения.

Росмери

Годеница на Браян. Красива, отдадена, винаги усмихната, нежна, специална, жизнена и много влюбена в годеника си, който понякога не я оценява, но когото тя винаги се опитва да разбере, помогне и оправдае. Със скромен произход, но много трудолюбива и с голямо желание да успее и да бъде някой в живота. По-голяма сестра на Фидел и Ингрид, за които се грижи, след като са останали без родители. Съдбата й помага да се издигне и става секретарка на Андрес Ферейра, непоносим човек и деспот към персонала в „MundoExpress". Когато Браян става богат и приключва връзката си нея, Росмери има чувството, че светът й се е сринал, тъй като никога не е обичала някого повече от Браян. С разбито сърце, тя се отказва от любовта, но я открива отново там, където най-малко е очаквала.

Андрес Ферейра

Единствен син на Дон Аугусто. Егоист, арогантен, високомерен и невъзпитан. Той е свикнал всеки него каприз да бъде задоволяван и да има най-доброто в живота, въпреки че не е благодарена за това на никого. Той смята, че животът, който води, е точно този, който заслужава. За него, на първо място е работата, а всичко останало - на второ. Той е генерален директор на „MundoExpress" и смята, че да е началник, означава да крещи, да унижава и не приема служителите си за хора, за разлика от „хората на неговото ниво", с които излиза да играе голф през почивните дни. Той се смята за центъра на Вселената. Той се среща с известния модел Фернанда дел Мар, най-вече защото тя е на неговото ниво, но също така, защото наистина я обича. В действителност, той никога не се е влюбвал и се влюбва в тази, в която най-малко е очаквал. Той разкрива, че целият му свят е като кристален замък, построен от лъжи.

Фернанда

Най-красивата жена. Една от най-скъпо платените супер модели в страната. Тя знае, че животът на модел е кратък и за това се опитва да получи всичко, в това число и Андрес Ферейра. Тя е жена, чието лице се появява постоянно по телевизията, винаги е по страниците на списанията. Тя е недостижима за смъртните, с изключение на Андрес, за когото е сгодена и смята да се омъжи. Рекламното лице на „MundoExpress". Тя върви из света като кралица и не забелязва всички онези, които я гледат и желаят. Използва парите на Андрес, за да поддържа статуса си и поддържа тайна връзка с Максимилиано, когото умее на манипулира.

Леонидас Галиндо

Биологичен баща на Андрес и „приемен" баща на Браян. Практически сам е отгледал сина си след като е умряла съпругата му, когато Браян е бил малък. Той мечтае да успее. Той е възпитал сина, че парите не носят щастие и той може да е щастлив с малкото, което има. Когато разбира, че Андрес е истинския му син, той използва всякакви възможности, за да се сближи с него. За негово съжаление, Андрес не приема Леонидас като свой баща.

Антония де Ферейра

Биологична майка на Браян и „приемна" майка на Андрес. Останала вдовица като млада и все още с любов си спомня за Аугусто, покойният й съпруг, заради което не се е омъжила отново. Тя казва, че отдавна е затворила вратата за любовта, но това е преди да се запознае с Леонидас, бащата на Браян. Справедлива, честна и добра жена, но също - много взискателна. Когато научава, че единственият й син е невъзпитания Андрес, тя решава да изправи това. Решение, което променя живота на много хора.

Марица

Собственица на пансиона „La caridad", където живеят Браян, Леонидас, Росмери и братята й. Смята се за по-високо в обществото, защото е собственица на пансиона и за това е неотстъпчива с наемателите си, с които не поддържа добри връзки. Това се променя, когато пристига Андресито, който се превръща в новата цел на тази жена, която се смята за принцеса, попаднала на неправилното място.

Максимилиано

Един вълк облечен в Армани. Винаги е използвал Ферейра, а след това Лопес, за да кара хората да си мислят, че е част от това известно семейство. Единствени дете на Олгита Ферейра, починалата сестра на Дон Аугусто, която му оставя един товар след смъртта си - Матео, който завършва колеж в Швейцария. Привлекателен, мъжествен и се възползва от даденостите си. Приема околните лошо, защото вярва, че „няма безплатен обяд". Постоянен и упорит, понякога до крайност. Завижда на братовчед си Андрес за това, че е наследник на голямото състояние на Ферейра и собственик на „MundoExpress". Преструва се, че е неговия истински и единствен приятел с цел да се добере до всичко, което той притежава. Иска да притежава всичко, което животът е дал на Андрес и много скоро го постига заради обрат на съдбата. Лицемерен с леля си Антония и всички хора, които могат да му помогнат да постигне целите си.

Ингрид

По-малка сестра на Росмери и Фидел. Мълчалива, затворена, но нежна и безусловна приятелка на Браян, в когото е влюбена тайна и заради това понася хиляди унижения. Никога не се е осмелила да разкрие чувствата си, защото умира от страх и защото дълго време той е бил годеник на сестра й. Браян я използва, за да научава всичко за другите. Ингрид желае да остане до края с Браян и за това извинява всяко негово действие и изтърпява промяната, която настъпва у него, след като става Ферейра.

Уго

Самотен и мълчалив, той е телохранител, шофьор и доверено лице на Антония. Той информира Антония за всичко, което чуе или види. Влага сърце и душа в плана да изправи живота на Андрес и Браян.

Хулио

Служител в „MundoExpress", лицемер и интересчия, постоянно се стреми да блесне пред останалите и най-вече пред началниците. Към тях симулира вярност и привързаност. Съучастник на Максимилиано в тъмните му сделки. Кара Андрес да страда, когато той става товарач.

Източник: www.tvazteca.com