Бягайки от съдбата (Prófugas del Destino)

Това е история за три жени, които, като много други жени по света, са принудени да плащат за престъпления, които са извършили в името на любовта.

Бети е затворена заради убийството на пастрока си, но крие истината, за да предпази онези, които най-силно обича...

Мариана е осъдена на 20 години затвор за това, че е помогнала на съпруга си да сложи край на живота си, когато се разболял от нелечима болест. Тя е изпълнила желанието на любимия мъж, без да мисли за последствията...

Лола, измамена от мъжа, когото е обичала, е призната за виновна и осъдена за участие в трафик на наркотици и така изгубва свободата си за шест години...

Трите се запознават в затвора. Единствената им цел е да излязат на свобода, за да се съберат с любимите си хора. Но никоя от тях не предполага какво ѝ готви съдбата.

Един ден, по време на бунт в затвора, една от пазачките им дава ключ, благодарение на който могат да избягат, но ги моли да скрият самоличността си, когато отидат в малкото село Сан Карлос.

Сан Карлос е спокойно село, благодарение на Фернандес – кмет на селото и собственик на по-голяма част от него.

Фернандес е очарователен мъж, но се превръща в най-големия враг на Лола, Мариана и Бети, които пристигат, преоблечени като монахини. Фернандес заподозира, че има нещо странно с бягството на жените от затвора и пристигането на монахините в селото.

Лола изпитва страх да не ги издадат на полицията и иска да напусне селото, но Мариана я убеждава, че няма къде да отиде и настоява, че селото е най-сигурното място за тях.

В Сан Карлос, Лола се запознава с Бермудес – оттеглил се полицай, фотограф и писател, който се връща в селото, за да се противопостави на Фернандес.

Между двамата се заражда любов, с която нито един от двамата може да се пребори и се отдават на своите чувства...

В Сан Карлос, Мариана, Бети и Лола намират нов смисъл в живота си. Тук успяват да си върнат вярата и надеждата в бъдещето. Но същевременно, те носят промяна за селото, докато не застават на пътя на Фернандес.

Скоро, игуменката, която ги приема като сестра Хуана, сестра Инес и сестра Мария, разбира, че те не са монахините...

Драма, загадки, любов и интриги са основните съставки в историята, в която свободата се превръща в окови за Мариана, Лола и Бети – три жени, които се опитват да избягат от съдбата си...

Източник: www.tvazteca.com