Доказателство за любов (Prova de amor)

„Prova de amor" е теленовела, чиято история е вдъхновена от класически литературни произведения (като „Граф Монте Кристо", „Принцът и просяка", „Оливър Туист", „Малката принцеса" и др.). Историята разказва как едно малко момиченце изчезва, а родителите й търсят начин да я открият.

Даниел и Кларис са родителите на Мариана и притежават всичко, за да са щастливи. Той е млад адвокат с обещаваща кариера, а тя учи биология, в специалност Екология и опазване на околната среда. Те решават да се оженят, когато Кларис забременява.

Даниел е привлекателен, очарователен и обича да плува, спортовете и бойните изкуства, но най-много обожава приятелката си Кларис. Когато тя забременява, той незабавно взема решение да се ожени за нея. Когато мечтата му се сбъдва, той е арестуван и затворен в затвора заради план, измислен от Лопо.

Лопо е влюбен в Кларис и не приема факта, че тя се омъжва за друг мъж. И така, той натопява Даниел, което го отвежда до затвора. Всички са отчаяни, включително и Кларис, неговата голяма любов.

Лопо е лицемерен мъж, който се преструва на най-добрия приятел на Даниел. Той се е влюбил в Кларис, когато е бил юноша. Той така и не може да приеме отхвърлянето на Кларис. За това, когато разбира, че Кларис ще се омъжи за Даниел, измисля план как да ги раздели. Заедно с няколко помощника, Лопо открадва колата на Даниел, извършва престъпление и след това връща колата. И така, полицията е убедена, че именно Даниел е извършил престъплението. Това е първата победа на Лопо. Сега той се чувства свободен да спечели Кларис.

Диана, една полицайка, се влюбва в Данил. Тя е принудена да го преследва, когато Даниел избягва от полицията. По дирите на Даниел тръгва полицията и хората на Лопо.

„Prova de amor" също така разказва историята на близнаци, които са разделени в болницата. Това са Едуардо и Жоаозиньо и техните родителите, Жоана и Фелипе. Жоана е лекар, а Фелипе е фотограф.

Елза има дългове, докато Гуиде й помага да отвлече Жоаозиньо, опитвайки се да оплете в мрежите си своя бивш приятел милионер. Гуиде, медицинска сестра, казва на семейството на близнаците, че единият близнак е умрял. От този момент, двете деца заживяват в различни къщи.

След няколко години, Едуардо и Жоаозиньо се срещат на улицата. Единият близнак е живял като принц в богато семейство, а другия - в бедност. Двамата разменят местата си и това предизвиква много комични ситуации, които объркват Елиза, техните родители и баба им, Мария Едуарда, докато предизвикват емоциите и любопитството на всички.

Една история изпълнена с напрежение, любов, екшън и забавни моменти.

Източник: www.recordtvnetwork.com