Рафаела (2011) (Rafaela (2011))

Повече от една любовна история...

Една млада докторка се бори, за да напредне в професията и да се справи с всички препятствия, които ѝ пречат да бъде щастлива!

Рафаела е красива и млада докторка, която смята да специализира в болницата, която се ръководи от д-р Рафаел де ла Вега – бащата, който я е изоставил, когато е била много малка. Морелия, съпругата на Де ла Вега, решава да се отърве от девойката, тъй като приема тази ситуация за много унизителна.

Рафаел е решена да успее, огорчена от мизерията, в която се налага да живее с майка си – Каридад, и петте си братя и сестри от различни бащи: Росалба, Чучо, Белен, Лули и Гойито.

В болницата, тя се сблъсква с Хосе Мария – брилянтен лекар, мачист и донжуан. Но сблъсъкът на личности е неизбежен, а тяхното съперничество се превръща в привличане. Въпреки това, Рафаела не смята да започва връзка с Хосе Мария, който е любовник на омъжена жена (Илеана) и чиято връзка му носи много проблеми.

След една седмица почивка и докато се появи съпругата на Хосе Мария – Мирея, която го държи до себе си благодарение на една голяма тайна, двамата преживяват една пълна любов.

Рафаела се разочарова от своя любим и пред нея се очертава едно бъдеще, в което тя ще го мрази винаги, защото сега се е оказала сама. Хосе Мария води едни безкрайни битки и когато си дават сметка, че двамата са създадени един за друг, те трябва да се грижат и защитават своята любов от препятствията, които става все по-непоносими, за да постигнат в крайна сметка пълното щастие.

Персонажите:

Рафаела

Дъщеря на Каридад Мартинес и Рафаел де ла Вега, полу-сестра на Росалба, Белен, Чучо, Лулин и Чамито. На 23 години е, красива, свободолюбива, не понася несправедливост, открита и директна. Любовта към Хосе Мария я подтиква да му се отдаде и да приеме да заживее с него без да са женени. Таи недоволство към Рафаел де ла Вега, нейният баща, за това, че не е поел отговорност за нея.

Хосе Мария Баес

Лекар, който е свикнал да се радва на късмет при покоряване на женските сърца, но избягва любовно обвързване. Обожава професията си, но вярва, че това област само за мъже. Запознава се с Рафаела, на която обещава да се оженят, тъй като я обича, но скрива от нея факта, че е женен за Мирея. Новината, че Рафаела очаква дете от него го подтиква да се бори за раздяла с Мирея и да бъде с това бебе.

Рафаел де ла Вега

Лекар на средна възраст, елегантен, студен и арогантен. Женен за Морелия, с която не се разбират добре. Баща е на Алисия, на която не обръща много внимание, защото смята, че не е много умна и е прекалено защитена. Директор на болницата, в която работи Рафаела. Когато научава, че тя е негова дъщеря, изпитва огромна гордост заради това, че е успял, въпреки обстоятелствата.

Морелия де ла Вега

Съпруга на Рафаел. Елегантна, красива и перфектна във всичко. За нея е много важен социалния живот, но не обръща достатъчно време на дъщеря си Алисия. Морелия се опитва да отдалечи Рафаел от дъщеря му Рафаела и всичко, което е свързано с Каридад, тъй като това представлява един срам за нея в обществото, който тя не може да понесе.

Каридад Мартинес

Майка на Рафаела. Силна жена, която не може да приеме живот без мъж до себе си. Не е забравила любовта, която е имало между нея и Радаел и по някаква причина се изпълва с илюзии, че може да я възроди. Отдадена е изцяло на децата си и страда като вижда, че имат проблеми.

Браулио

Живее с Каридад. Мързелив, алкохолик, съблазнител и играч. Чувства се привлечен от Белен, която тормози постоянно. Насилва Алисия и ранява смъртоносно Чучо.

Илеана Контрерас

Съпруга на Алфредо и любовница на Хосе Мария. Навика от семейния живот, липса на стимул от децата, я карат да се чувства безкрайно изморена. За това тя опитва да се почувства отново млада и желана; иска да си докаже, че отново може да събуди любов у един мъж.

Мирея

Съпруга на Хосе Мария. Тя е красива, светска, свикнала винаги да става на нейното, обсебваща, с голяма решителност и без скрупули, когато става дума да постигне нещо. Шантажира и манипулира Хосе Мария чрез една тайна.

Виктор Акуня

Професионален футболист, който е преживял тежка автомобилна катастрофа. В болницата се запознава с Рафаела и се влюбва в нея. Когато научава, че очаква дете от Хосе Мария, той предлага да се ожени за нея, за да защитава както нея, така и детето.

Алисия

Дъщеря на Рафаел и Морелия, полу-сестра на Рафаела. Девойка, кивнала от правия път, алкохоличка, на която ѝ липсва компанията и обичта на родителите. Страда, защото те не се интересуват от нея и винаги я карат да се чувства като бреме за тях. След като се запознава с Чучо, двамата се влюбват един в друг.

Чучо

Брат на Рафаела, който се облича екстравагантно, за да привлича внимание. Той е интелигентен, винаги се лута между крайностите, защото е шизофреник. Влюбва се в Алисия, но страда жестоко по вина на Браулио.

Росалба

Дъщеря на Каридад и сестра на Рафаела. Росалба е твърда, позитивна и решителна. Работи в един бар и понякога проституира, за да има пари, които да занесе в къщи. Иска да бъде като другите момичета на нейната възраст, които мечтаят да се омъжат и да създадат семейство. Влюбва се в Карлос Луис и се опитва да запази любовта си на всяка цена.

Белен

Дъщеря на Каридад. Невинна и благородна девойка. Белен иска да се посвети на пеенето, тъй като има хубав глас и мечтае да стане известна. Живее в постоянен тормоз от страна на Браулио, нейният пастрок, който не спира нито за миг. Когато се влюбва в Раул, тя открива лесен начин да избяга от дома си, омъжвайки се за него, въпреки че е много млада за това.

Лули

Живее в очакване на завръщането на баща си, когото не познава. Има богато въображение, измисля си истории, на които понякога си вярва. Сладка, нежна и меланхолична. Надява се един ден да открие баща си и той да я дари с цялата любов, която винаги ѝ е липсвала.

Гойито

Симпатичен, но много зрял за възрастта си, тъй като е „вземал уроци“ на улицата. Помни баща си с много обич и мрази Браулио, защото той е заел неговото място. Солидарен и нежен.

Източник: televisa.esmas.com