Подарък от небето (Regalo del cielo)

Антонио Салдивар е успял бизнесмен. Единственият син е на бизнесмена Ренато Салдивар, с когото управляват семейна текстилна компания.

Всичко е наред, докато нещастието не спира пред вратата им – Антонио претърпява ужасна катастрофа, при която умира.

В момента на смъртта си, Антонио е бил женен и е имал прекрасно семейство с три деца. В мига, в който се насочва към „вечните си покои“, Антонио си дава сметка какво точно се е случило и започва да търси начин да се върне на Земята.

Така, той решава да сключи договор с Бог, който му позволява да се върне, но под специална форма: може да бъде виждан, усещан и чуван от малкия му син Диего.

За нещастие, нещата не са толкова лесни, тъй като постоянно е наблюдаван от ревнивия ангел Гаспар, който се заема да контролира лудориите и неразбориите, в които се забърква тази изгубена душа заедно с малкия си син.

От този миг, връзката между Антонио и Диегито става все по-специална...

Персонажите:

Антонио Салдивар

Главният герой в тази история. Текстилен предприемач, женен с три деца. В началото на историята претърпява тежка катастрофа, предизвикана от хората, с които работи, и която причинява смъртта му. Когато осъзнава какво точно се е случило, единственото му желание е да се върне и да види семейството си. Това негово желание води до сключване на договор с Бог, според който може да се върне, но ще може да бъде виждан само от малкия му син Диегито. Въпреки това, останалите персонажи в историята също усещат, по един или друг начин, неговото присъствие. Има способността да кара неща да изчезват, да променят местата си или показва присъствието си чрез физически контакт, както става, когато докосва лицето на съпругата си Ана Мария или когато качва по стълбите върху раменете си прислужницата Роса, пред изумените погледи на всички. Единствено не може да понася мисълта за бившите си колеги.

Диего Салдивар

Всички го наричат Диегито. Той е най-малкия син на Антонио и по тази причина, той най-силно страда от загубата на баща си. По някакъв начин е причина за завръщането на Антонио – когато е научил, че е изгубил баща си, той е помолил Бог да му позволи отново да го види. Бог е чул молбата му и е решил да му върне бащата. Демонстрацията на любовта на сина към баща му понякога кара останалите да го приемат за странен. Като в случая, когато брат му Фабиан влиза в стаята с група приятели, а в същото време Антонио упреква Диегито за това, че стаята е разхвърляна. В този момент, Антонио взема в ръце едни панталони, а другите – Фабиан и приятелите му, са изненадани да видят как панталоните се носят във въздуха.. въпреки всичко това, връзката между баща и син става все по-специална.

Пабло Сантана

Най-добрият приятел на Антонио и най-близкият му сътрудник в работата. След катастрофата на Антонио, той се вижда „принуден“ да се погрижи за семейството на приятелите му, а това включва и вдовицата му Ана Мария. При много сцени между Пабло и Ана, Антонио се намесва и показва на приятеля си някои от своите „призрачни“ способности. Независимо че изпитва специални чувства към Ана Мария, Пабло никога не забравя за Антонио, неговия приятел, за когото постоянно мисли и който много му липсва. Диегито го нарича „чичо Пабло“.

Ана Мария

Съпруга на Антонио. Тя също работи в семейната компания. След смъртта на съпруга ѝ, тя много по-често се появява в компанията. Присъствието ѝ там събужда желанието както на Пабло Сантана, така и на Фернандо Пералес, един от организаторите на катастрофата, при която умира Антонио. Винаги си спомня за Антонио и говори на портретите му. това, което не знае е, че Антонио се навърта наоколо и всеки път, когато открива Ана в трудна ситуация с Пабло или Фернандо, започва да ѝ влияе и повтаря неговите последни думи. Една от традициите си като двойка е на всеки рожден ден на Антонио, той ѝ подарява по една роза като символ за още една година заедно и като знак на потвърждаване на любовните си клетви към нея. Това се случва и на първия рожден ден на Антонио след смъртта му, когато той моли ангела Гаспар да съживи последната роза, която ѝ е подарил. Гаспар изпълнява желанието му и когато Ана Мария отваря книгата, в която пази последната роза, тя я открива съвсем свежа и червена като в деня, в който ѝ я е подарил.

Фернандо Пералес

Амбициозен и много пресметлив, той е злодея в историята. В началото, видът му е на силен мъж, който е способен да организира катастрофата на Антонио (заедно с любовницата си Каролина, негова секретарка) като прерязва спирачките на колата му. Времето минава и неговият образ се променя, като малко по малко се превръща в карикатура на злодей, тъй като плановете му постоянно се провалят. Винаги иска да има повече и въпреки че флиртува с Каролина, започва да се чувства привлечен от Ана Мария. Много често спори с Пабло, а и романтичните моменти с Каролина винаги са прекъсвани от появата на Ренато, Пабло или Ана Мария.

Гаспар

Ревнив ангел-пазител на семейството. Той се е заел да пази Антонио и Диегито и да им пречи да се забъркват в проблеми, но също така се намесва в някои проблеми, в които семейството може да бъде жертва. Освен Антонио, той е друг дух, който Диегито може да вижда, но с една малка разлика: Гаспар като ангел, може да приема човешка форма и да приема различни тела: лекар, адвокат и др.п. Точно така се е появявал пред останалите членове на семейството без те да забележат, че е един и същи човек. Възползва се от това, че с Диегито се сближавт, за да го съветва и да го предупреждава да внимава всеки път, когато баща му се появи. Той е много ревнив към Антонио и дори го упреква, все едно е малко момче. Също така, той е ужас за Роса, която подозира, че духът на Антонио се навърта из къщата, а идеята, че може да са два духа, е прекалено много за нея. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Regalo_del_cielo