Дива земя (Sangre de mi tierra)

История, която се развива сред красивите пейзажи на Напа, Калифорния – един от най-популярните райони за винопроизводство...

Крисанто Кастаньеда и Наталия Мартинес де Монтиел за хора на земята и лозята. За тях, гроздето, отглеждането му, култивирането и качеството на вината им не е просто търговия, нито начин да се издържат... Това е страст. Начин на живот. Единственият начин да дишат и да чувстват. Това е история, която сами пишем. Две динамични и сложни семейства, Кастаньеда и Лос Монтиел, техните срещи, вражди, любови, омрази и непоносимост, в рамките на голямата страст, която споделят: живота.

Крисанто Кастаньеда пристига в Напа преди тридесет години от родния си Мичоакан без пукната пара. След години на упорита работа, той е изградил своя свят: има вярна съпруга – Мерседес, четири деца – Емилио, Аурора, Палома и Леонардо, има своите невероятни лозя, но преди всичко, той притежава собствена винарна с мощни и силни вина, също като него.

Наталия Мартинес де Монтиел се е родила сред обширните лозя на Напа и е израснала отглеждайки грозде заедно с родителите си Хоакин и Емилия Мартинес. Те са скромни работници, които са се борили за по-добър живот на тази земя и благодарение на тях, Наталия е успяла да завърши университет. Омъжена е за Пако Монтиел – възпитан и добър мъж, който я подкрепя в мечтата ѝ да се превърне в собственица на винарна и сега за сега продължава с плановете за разширение. Имат едно дете – Луис Монтиел, женен за Анита Кармона и дипломиран енолог, като баща си. Освен това Наталия е отгледала сина на съпруга си – проблематичния Хуан Хосе Монтиел... Симпатичния и хаотичен Хуанхо.

Семейство Кастаньеда и семейство Монтиел поддържат приятелски отношения от години. Хоакин Мартинес е помогнал на Крисанто да закупи първата земя, а години по-късно Крисанто е дал назаем пари, за да могат семейство Монтиел да отворят своя малка винарна. Хармонията на техните отношения приключва със смъртта на Емилио – по-големия син на Крисанто, в автомобилна катастрофа предизвикана по невнимание от най-добрия му приятел Хуанхо Монтиел – сина на Пако.

След тази семейна трагедия, започва истинска война между семействата и винарните. И това, защото изпълнен с болка и гняв от загубата, Крисанто повдига обвинение в непреднамерено убийство на Хуан. Хуанхо прекарва година и половина в затвора и погребва любовта, която е изпитвал към Аурора, дъщерята на Крисанто. Следват редица разногласия между Наталия и Крисанто и следователно, между останалите членове на семействата. Но насред омразата, любовта разцъфва: любовта на Хуанхо към омъжената Аурора. Също така пламва страстна любов между Пако, съпругът на Наталия, и Палома, най-малката дъщеря в семейство Кастаньеда. Тази връзка приключва от непрекъснатите караници и капани, които залагат Наталяи и Крисанто.

В разгара на тази враждебност се случва и убийство, което поставя под контрол и двете семейства, тъй като мнозина имат мотиви да го извършат. Към напрежението от убийството, всеки член от двете семейства е принуден да се бори и своите собствени и конкретни демони, които трябва да победи.

Хуан Хосе Монтиел трябва да приеме вината си и да покаже на света и на жената, която обича, че е нещо повече от черната овца в семейство Монтиел. Аурора Кастаньеда трябва да приеме, че е допуснала грешка при избора си на партньор в живота и освен това, трябва да се научи да бъде смела и да се бори както срещу физическите, така и срещу психологическите нападки на съпруг насилник.

Палома Кастаньеда, през пролетта на живота си, и Пако Монтиел, пред портите на зимата, откриват, че любовта може да дойде най-неочаквано и да ги увлече с нови мечти и начин на живот.

Луис и Анита Монтиел, въпреки голямата любов, която изпитват от тинейджъри, затъват в неочаквани и опустошителни кризи.

Леонардо Кастаньеда, роден в традиционно семейство, в което мъжете са на почит, открива и трябва да разкрие с гордост истинската си същност, която е нещо повече от пола, с който се е родил.

Мерседес Кастаньеда се научава да цени своя глас като майка и силата си като жена пред авторитарния си съпруг.

И Крисанто най-накрая открива, че нищо не си струва да спечелиш войната срещу неприятелите си, да притежаваш най-добрите земи или да произвеждаш най-доброто вино, ако не можеш да отвориш една от тези бутилки с вино и да празнуваш с всичките си близки новата реколта.

Тази история е шарен калейдоскоп, който разкрива историите и страстите на много реални и специални хора: хора, отдадени на земята, с пуснали дълбоки корени в тях и изправили глави срещу слънцето и вятъра; динамични и силни хора като отлежало Каберне Совиньон. И в тази картина не присъстват нито добри, нито лоши, само човешки същества, които изпитват емоциите на максимум и по тази причина грешат, падат и отново стават... и чакат новата реколта любов и надежда да бъдат обилни и да им дадат най-доброто от виното.

Източник: www.mastelenovelas.com