Серафин (Serafín)

Серафин е малък щастлив ангел, с добър характер, но с малък недостатък: много е палав.

Един ден на Небето се забърква в толкова проблеми, че е изпратен на Земята, за да се научи да бъде Ангел-пазител.

Когато пристига на Земята, той изпитва силен страх от онова, което вижда и без да знае какво точно прави, намира убежище и неочаквана помощ в една страда изоставена къща в град Мексико.

В този голям град, Серафин се запознава с Пепе – много нещастно момче, което живее с майка си Кармен, дядо си Хоакин и с жестокия си пастрок Раул.

Серафин решава да внесе щастие в живота на Пепе и да се превърне в негов Ангел-пазител. Заедно научават големите уроци на живота и натрупват опит в невероятни приключения.

Майката на Пепе – Кармен, е млада и работлива жена, която обича силно сина си и дава най-доброто от себе си, за да му осигури достоен живот.

Раул, от друга страна, малтретира Пепе и майка му. Дядо Хоакин е изобретател, който създава различни устройства в своята лаборатория, за да може да подпомогне финансовото положение на семейството.

Въпреки всички тези проблеми, Пепе има фантастична група от приятели и заедно със Серафин откриват положителните страни на живота.

Заедно, Пепе, Серафин и бандата от млади приятели и техните анимирани персонажи преживяват много приключения. Заедно научават какво е приятелство, толерантност, любов и морални ценности.

Решаващият тест за тях започва, когато един мистериозен мъж и двамата му спътници се преместват в изоставената къща. Никой не подозира, че този мъж е Лусио Фернандес – таен агент на Дявола.

Мисията на Лусио е изтрие всеки намек за любов от лицето на Земята и е подготвен да унищожи всеки ангел или дете, което се осмели да пресече пътя му, тъй като те са носители на невинност, приятелство и любов.

С напредване на времето, Лусио наема всички злодеи на Земята, за да осъществят неговата зла мисия.

Дяволът опасно се приближава и само любовта, постоянството, приятелството и обичта на Пепе и приятелите му, пазени от Серафин, могат да спасят положението.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Serafín_(telenovela)