Лятно слънце (Sol de Verão)

Нещастна в брака си, Ракел решава да се разведе със съпруга си – бизнесмена Виржилио. Тъй като иска да промени живота си изцяло, тя се премества от Петрополис в южната зона на Рио де Жанейро заедно с дъщеря си Клара. Те се настаняват в дома на майка ѝ – Лаура, в Ипанема.

Настанявайки се на новото място, тя се влюбва в чаровния, но малко груб, Ейтор – собственик на монтьорски сервиз. Той живее със сестра си Ирене в една стара къща-имение, където се развива и основната част от историята в новелата.

След дългите години в брак, за Ракел е много трудно да започне нова връзка, но Ейтор успява да я покори. Двамата влюбени преживяват интензивна връзка, на която се противопоставя майка ѝ и приятелите на Ракел, които настояват, че нищо няма да се получи заради различното им социално положение. Ракел е толкова вдъхновена от тази любов, че иска да рискува всичко, за да я изживее пълноценно. За целта, тя се премества да живее при своя механик.

Клара страда много заради раздялата на родителите си. Тя е много разстроена, защото трябва да се раздели с баща си, с когото са много близки. Виржилио не приема раздялата и за това гледа да е по-близо до Ракел и по всякакъв начин се опитва да си я върне, защото все още я обича.

Актьорът, който играе ролята на Ейтор, умира от сърдечен удар малко преди края на снимките на теленовелата и това оказва влияние на самата история... Съдбата на Ракел претърпява големи промени. Тя е ухажвана от Орасио и Виржилио, като в същото време открива, че очаква дете от Ейтор. В последния епизод на новелата, Ракел ражда момченце. Виржилио е много щастлив, връща се при любовта на живота си и се чувства много добре с бебето. В последната сцена, тримата са заедно като се намеква, че семейството отново може да се събере...

Източник: memoriaglobo.globo.com