Изгряващо слънце (Sol Nascente)

Много различни в начина на живот, Марио и Алис са израснали заедно, тъй като семействата им винаги са били близки. Едно приятелство, което се е зародило преди повече от петдесет години между японеца Казуо Танака, приемен баща на Алис, и италианците Гаетано Де Анжели и Жепина. Родителите на Виторио и дядото и бабата на Марио – Милена и Пепино. Въпреки културните различия, двата клана си помагат много при пристигането им в Бразилия както и след това в живота си в квартала Arraial do Sol Nascente (селото на изгряващото слънце), изискано туристическо селище в близост до райските плажове и изпълнени с музика, младост, забава и много романтика.

Докато Алис се превръща в обективна и рационална жена, Марио все още носи незрялостта на тинейджърските години. Приятелството им винаги е било солидно, въпреки разликата във възрастта, и разбирателството им продължава дълги години. Всичко се променя, когато става ясно, че „Сержант Сардиня“ - нежният начин, по който Марио се обръща към дъщерята на японците, ще замине да учи в Япония, където ще остане две години. Марио усеща непознато до този момент чувство, една неочаквана страст по приятелката му от детинство. И за спечели жената, която наскоро е разбрал, че винаги е обичал, той трябва да се промени.

Емоционалната сигурност, на която Алис толкова много държи, се разклаща, когато тя се захласва по манипулатора Сезар. Младежът мисли само как да води хубав живот, каквото и да му коства, вижда в Алис идеална мишена. Двамата започват връзка, която продължава и през двете години, докато тя е в Япония. Алис се влюбва в този внимателен, решителен и зрял младеж, за какъвто се представя той. Когато се връща в Бразилия, Сезар решава да се премести в нейния квартал, заедно с баба си – Дона Синя. Целта му е повече от ясна – да спечели Алис, а с нея и рибарската компания на семейството ѝ...

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br