Соледад (Мексико) (Soledad (Mexico))

Тази теленовела разказва историята на Соледад Гонсалес, икономка в дома на Дон Анселмо, който е баща на пет деца: Хесус, който е инвалид, Рамиро, Чело, Андрес и Луисита

Дон Анселмо, знаейки че ще умре скоро, се жени за Соледад, за да може тя да поеме грижите за децата му. Хесус, Рамиро и Луисита обичат Соледад, но Чело и Андрес мразят Соледад, защото си мислят, че тя е имала любовна връзка с баща им и че именно тя е станала причината да умре майка им. Освен това смятат, че Соледад е приела да се омъжи за Дон Анселмо от финансов интерес.

Соледад пази тайна, която само Хесус знае. Тази тайна е свързана с Андрес и факта, че той е извънбрачно дете – плод на младежка връзка между Соледад и Бернардо Петриера: богат мъж, който я е съблазнил, а след като тя е забременяла, той я е изоставил. За да избегне срама на сина си в бъдеще, Соледад е помолила Дон Анселмо да го отгледа като собствен син. В знак на благодарност, Соледад обича и се грижи за всичките му деца. Заради финансови проблеми, те трябва да се преместят в по-скормна къща.

Рамиро работи в банка, но започва да краде пари от работата си. Той е разкрит и изпратен в затвора, но заради намесата на Соледад, той остава много кратко в затвора.

Чело си намира работа в офиса на Гилермо. Той се влюбва в Чело и двамата се превръщат в любовници. Ребека – съпругата на Гилерме, която е много ревнива, открива забежката на съпруга си и го убива. Чело е обвинена за убийството, но Соледад, за да спаси Чело, се предава на властите, заявявайки че тя е убийцата, след което я изпращат в затвора.

След случилото се, Чело се превръща в добра жена. Полицията открива, че истинската убийца е Ребека и Соледад е освободена.

Андрес научава, че Соледад е неговата майка, но я презира, защото е бедна. Андрес се забърква интимно с няколко жени. Държи се мило с Маргарита, която се влюбва в него. Той я съблазнява, а след като забременява, я изостава.

Рамиро се жени и заминава да живее и работи в САЩ, отвеждайки със себе си Луисита.

Оперират краката на Хесус и той отново прохожда. След това се превръща в популярен писател. Той се запознава със Синтия и Дейси. И двете се чувстват привлечени от Хесус, но той избира за съпруга Синтия. Не след дълго, тя умира от тежка болест. По-късно, Хесус се жени за Дейси.

Андрес моли Маргарита за прошка, но тя не му прощава и се омъжва за друг мъж. Андрес моли за прошка Соледад. Двамата се сдобряват и той заминава да живее в чужбина.

Соледад, от своя страна, започва работа като компаньонка на Доня Марта, а след като тя умира, Соледад започва работа при брата на Доня Марта – Дон Феликс, който е сляп. Двамата се влюбват, женят се и са много щастливи.

Източник: www.network54.com/Forum/223031