Капризи на съдбата (Sortilegio)

Една история за любов и страст!

Антонио Ломбардо, един успешен строителен предприемач, без да предполага, се влюбва във Виктория, съпругата на най-големия си приятел, Самуел. От тази връзка се раждат близнаци – Бруно и Ракел, но Антонио не успява да припознае децата, защото Самуел отвежда Виктория в Европа преди да се родят бебетата.

Години по-късно, Виктория и Антонио се срещат отново, и двамата са вдовци сега. Те решават да се съберат заедно с Бруно, Ракел и Алекс, синът на Антонио от починалата му съпруга, Адриана. Децата са израснали без да знаят истината за биологичния си баща. Бруно отблъсква Алекс, държейки се агресивно и грубо към него и така в продължение на години.

Антонио, отчаян заради непокорното и безотговорно поведение на Бруно и от безделничеството на Ракел, определя за единствен свой наследник Алекс. Когато Антонио съобщава на Виктория какво е решил, двамата се скарват. Антонио неочаквано умира и младежът поема отговорността за семейството и компанията на Ломбардо, като в резултат на това, омразата на Бруно към Алекс нараства неимоверно.

Бруно се запознава със скромната и красива провинциалистка Мария Хосе и й предлага брак, представяйки се за по-малкия си брат. Той е замислил доста дързък план – да се представи за него, да се отърве от него и по този начин да заграби всичко, което му принадлежи.

Бруно извършва покушение на живота на брат си, който е обявен за мъртъв след ужасна катастрофа, въпреки че е тежко ранен и дни по-късно се появява за изненада на всички, особено на Бруно. Предполагаемата му вдовица, без да подозира, се оказва оплетена в интриги и шантажи, от които е много трудно да излезе, защото е заложена свободата й, свободата на баща й и сестра й. Въпреки тежкото положение, в което се намира, той е изненадан много от ситуацията, в която се оказва – омъжен без да си спомня за това. Той не може да не забележи красотата на девойката.

Любовта на главните герои е заплашена от игрите на враговете им – Бруно и Маура, която винаги е била влюбена в Алехандро, които правят и невъзможното, за да ги разделят.

Персонажите:

Алехандро Ломбардо

Млад, умен, решителен, смел и възпитан в едно семейство от висшето общество. Остава без майка, която умира по време на раждането му. Израства с баща си, мащехата си и доведените си брат и сестра – Ракел и Бруно, без да подозира, че между тях има кръвна връзка. След смъртта на баща си, той поема управлението на семейната компания за недвижими имоти. Става жертва на опит за убийство от страна на Бруно, който цели да присвои семейния бизнес, но успява да се спаси и се завръща в дома. Там научава, че е женен, с която се е оженил тайно – Мария Хосе. Алекс не си спомня за нея в първия момент, тъй като има частична загуба на паметта. Но след това потвърждава, че никога не я е познавал. Тогава, той решава да продължи играта, за да разследва мотивите за измамата и всички, които са замесени в нея. Неговият непримирим характер го подтиква да разследва жена си и Бруно, основните заподозрени за случилото се с него. Без да се усети, малко по малко той се влюбва в Мария Хосе и се бори против недоверието.

Мария Хосе Саманиего Миранда

Привлекателна млада провинциалистка, работлива и наивна. С уникална красота. Живее със семейството си, което е от бедната прослойка. Те не подозира, че става жертва на измама, след като докато смята, че се омъжва за Алекс Ломбардо, Бруно се жени за нея, за да я използва за плана си да заграби наследството на своя доведен брат. Преживява тежко новината, че Алекс, нейният съпруг, е преживял тежка катастрофа, при която е умрял, ден след сватбата им. Когато отива в дома на семейството, тя открива един напълно различен от нейния свят, изпълнен с лукс и пари. Изненадващо, пред нея се появява Бруно и й обяснява своите мотиви и своя долен план. Мария Хосе отказва да бъде част от този план, но Бруно я шантажира, че ще вкара нея и семейството й в затвора. Тя е напълно шокирана, когато се появява истинския Алекс Ломбардо, който не е умрял. Мария Хосе не смята, че Алекс ще й повярва и мисли, че той ще я преследва, докато не открие истината. Чувството за вина я преследва, но с времето разбира, че Алекс не е лош човек и започва да изпитва към него обич, която постепенно се превръща в огромна любов.

Виктория де Ломбардо

Красива, елегантна, високомерна, дискретна, резервирана и нежна. Произлиза от добро семейство. Тя е домошарка, отдадена на семейството: това я прави да се чувства пълноценна. На млади години, докато е била съпруга на Самуел, водена от страстта тя е станала любовница на Антонио Ломбардо, когото обича искрено. Забременява от него и като научава за това, Самуел я отдалечава от Антонио, отвеждайки я в чужбина. Ражда близнаци. Живее, изпълнена с болка от раздялата с любимия мъж, но уважава решението на съпруга си, осъзнавайки своята вина. Като начин да намали болката, която изпитва, тя се отдава на писането и се превръща в добра писателка, която работи под псевдоним, за да защити самоличността си. След смъртта на Самуел, тя решава да се върне при Антонио и да осъществи голямата си любов. Тя става мащеха на Алекс. Тя се превръща за него в истинска майка и го обича, също както и собствените си деца. Малко по малко, без да си даде сметка, се влюбва в един младеж – Фернандо, приятел на Алекс, единственият, когото е смятал за свой приятел. Преживява силна вътрешна борба заради разликата във възрастта между двамата. Фернандо я печели с всеки изминал ден, докато за нея не остава друг избор, освен да се отдаде на чувствата си. Тя започва тайна връзка с него, защото се страхува от критиките и неразбирането на децата си. Изживява ударите и осъждането им, когато разбира истинския му произход. Тя се чувства ужасно виновна пред Бруно и Ракел, които се опитват да я манипулират. Докато не решава да се освободи и да заживее собствения си живот.

Фернандо Аланис

Млад, очарователен, добър приятел. Произлиза от семейство от средната класа. Притежава добро образование и чувствителност. Има сестра, която е много по-млада от него. Двамата са сираци и Фернандо се опитва да й осигури най-доброто, да й даде най-доброто образование в САЩ. За него Алекс е като брат, негов довереник и не веднъж е доказал своята вярност. Безусловен приятел, който винаги е готов да му помогне с каквото може. Разбира се, обичта им е взаимна. Но Фернандо има един голям проблем – влюбва се във Виктория, но премълчава чувствата си, защото се страхува да не го отблъсне. В един момент решава да се бори за чувствата си и започва да я ухажва. Изненадващо, той успява да покори сърцето на жената, но трябва да крие връзката си с нея. Когато разкрива предателството на сестра си, която се съюзява с Бруно, за да навреди на семейство Ломбардо, той я кара да види, че помага на престъпник. Той се ядосва, но не я изоставя, защото знае своето задължение – да се грижи за нея.

Маура

Млада, привлекателна, модерна, независима жена. Произлиза от добро семейство от висшата класа. Умна, със силен и своеволен характер. Единствената й слабост е, че е лудо влюбена в Алекс, с когото поддържа връзка с надеждата, че един ден той ще я приеме на сериозно. Въпреки всичко, тя не спира да ходи в дома му и да поддържа приятелството си с Ракел. Когато научава, че Алекс е жив, тя се зарадва и в нея отново се заражда идеята да го накара да се влюби в нея. Този път трябва да се бори и да го раздели с Мария Хосе. Тя използва всичките си „оръжия“ - кокетничи с него, предлага му се, опитва се да го убеди, че Мария Хосе не е на нивото му. Прави всичко възможно да стане негова любовница, но без резултат. Заедно с Улисес и сестра си Лисет замисля план – да убеди всичко, че нейната съперница си има любовник: измисленият Марио Агире.

Бруно Албенис

Млад мъж с груб външен вид и арогантно поведение. Израснал в семейство от висшата класа, той е амбициозен и самоуверен. Изпълнен е с ревност, завист и неприязън към доведения си брат, Алекс, когото баща му определя като наследник на семейния бизнес. Той измисля много коварен план, с който смята да се отърве от Алекс и да поеме управлението на бизнеса. За да постигне целта си, той използва Марияи Хосе, която се чувства предадена. Той иска всичко за себе си: жена и облагите, които тя може да му донесе. Той е достатъчно хладнокръвен и прави опит да убие брат си. Когато разбира, че се е провалил и Алекс се появява жив, той изпитва силен гняв и ярост. Той ревнува, когато го вижда с жената, която обича и прави всичко възможно, за да ги раздели.

Ракел Албенис

Повърхностна, неуверена и огорчена девойка. Дъщеря на Виктория и Антонио Ломбардо, тя е отгледана от Самуел Албенис, чиято фамилия носи и когото смята за свой истински баща. Сестра на Бруно и полу-сестра на Алекс. Изпитва силно привличане към Алекс без да знае, че между тях има кръвна връзка. Омъжена за Роберто – красив, непринуден, който открива в Ракел начин да живее без да прави нищо, освен сексуално наслаждение и удоволствие. За Ракел това няма никакво значение, защото тя се интересува само от това бракът й да изглежда щастлив пред обществото. Започва бурна връзка с Улисес, който влиза в дома им като семеен приятел. Когато научава за брака между Алекс и Мария Хосе, тя веднага изпитва отвращение от нея. Единствено обществената дискриминация не й позволява да приеме връзката си мъж от по-ниска класа. Не понася мисълта да живее под един покрив със семейството на Мария Хосе. Тя се чувства притисната и подхранва неодобрението на Мария Хосе от Виктория.

Паула Саманиего Миранда

Млада, красива, жизнерадостна, свежа, безгрижна, забавна, симпатична и изпълнена с различни интереси жена. Учи компютри благодарение на парите, които дава сестра й Мария Хосе. Много разсеяна, тя няма голямо бъдеще в работата. Това не я интересува, защото тя цели да си намери богат мъж, който да я направи щастлива. Обича много сестра си и е нейно доверено лице, въпреки че я шокира с начина си на поведение. Мария Хосе е отговорна и обикновена, докато Паула е безсрамна и амбициозна. Тя се радва на новината, че сестра й се е омъжила за мъж с добро положение и не се отказва от идеята да се възползва от нея. Тя се превръща в „лошата съвест“ за сестра си Мария Хосе, принуждавайки я да се възползва от всяка възможност.

Роберто

Младеж с привлекателна външност. Чист и добре облечен, винаги с вкус, изискан и сърдечен в отношенията си. Произлиза от добро, но разорено семейство. Въпреки това, той запазва своите добри маниери и изтънчени удоволствия. Води двойнствен живот – той е бисексуален. Женен за Ракел. Той се старае да пази в тайна своите извънбрачни връзки. Амбициозен, той се справят с нещата с лекота. Живее за сметка на семейството на съпругата си като се занимава много малко с бизнеса. На няколко пъти се опитва да спре Ракел, когато тя се опитва да навреди на Мария Хосе. Той смята, че е по-добре не бъде на страната на Бруно. Има любовник – Улисес. Той не подозира, че той е любовник и на съпругата му.

Улисес

Привлекателен мъж, каризматичен, очарователен, образован и възпитан. В действителност, той е кариерист, който преследва богатството, което иска да има в джоба си. Измамник от класа, той умее да получава от хората това, което иска. Измисля си минало, уверявайки всички, че произхожда от добро семейство и е подготвен да се занимава с бизнес. Няма скрупули и прави всичко, дори да се предлага. Той е любовник на Ракел, но също така и на Роберто. Връзката му с Ракел е изпълнена със страст, докато тази с Роберто е много спокойна, тъй като двамата се познават много добре. Търси спокойствието на семейството покрай тях и намира начин да ги използва. Приятел на Маура, на която помага в плановете да раздели Алекс и Мария Хосе, но дълбоко в себе си, също като Роберто, търси собствената изгода.

Фелипа

Жена на възраст. Скромна жена със съзнание и възприятия на жена от село. Приятелка, прислужница и компаньонка на Виктория. Умее да слуша и винаги има готов съвет за нея. Изключително вярна и умее да пази тайни. Симпатична, тя не обича да говори много.

Източник: www.esmas.com