Изпитание на любовта (Te voy a enseñar a querer)

Силата и страстта към борбата с бикове е съвършената сцена, където Диана и Алехандро да се борят за своята любов...

Диана Ривера е красива и млада ветеринарка, която е във възторг от развитието на кариерата си и особено от борбата с бикове. Голямата й страст към професията си Диана е била разпалена от Педро Ривера, нейният баща, който през целия си живот е работил в една компания с Алехандро Мендес и Феликс Салгадо, които освен основните дела в компанията, се занимават с отглеждане и износ на бикове.

В един прекрасен ден, Диана се запознава с Пабло Мендес – радостен и екстравагантен младеж, който е много впечатлен от нейната красота. Пабло се оказва син на Алехандро Мендес, човекът, за когото работи бащата на Диана. Майката на Пабло и съпруга на Алехандро умира най-неочаквано по време на тържество в Ранчото. Това носи много болка на семейството и засяга живота на всички в имението, особено този на Алехандро, който изпада в дълбока меланхолия. Но след като се запознава с Диана, неговото сърце започва да се възстановява и една нова любов се заражда.

От друга страна, Дебора, съпругата на Феликс, лицемерна и много развратна жена, много бързо разбира, че Диана е влюбена в Алехандро. Дебора решава тайно да снима Диана и Феликс, бившият й съпруг, тъй като силно желае наследството и вниманието на Алехандро. Но това, което Дебора не знае, че Алехандро също е започнал да се влюбва в Диана. Това е едно чувство, което малко по малко се превръща в голяма и неизкоренима любов в сърцата на двамата. И тъй като истинската любов не може да се скрие, бомбата избухва и всички научават за ситуацията.

Чувствайки се предаден от баща си и Диана, Пабло започва да пиянства и да се самоунищожава. Той решава да вземе участие в коридата в Satanas, познато като най-опасното имение. Както може да се очаква, животните са много ожесточени и Пабло е ранен, бори се за живота си. Вината обхваща сърцата на Алехандро и Диана и между тях зейва пропаст.

Може ли истинската любов да повлияе на съдбата? Кой ще остане с любовта на Диана, Пабло или баща му?

Персонажите:

Диана

Страстна, красива и смела девойка, която работи като ветеринар в имението на Алехандро Мендес. Там тя се влюбва в благородния и състоятелен вдовец, който се оказва баща на Пабло, най-верният й и влюбен претендент. Диана открива, че отговаря с взаимност, а с времето, нейният влюбен претендент разбира, че баща му е откраднал любовта на живота му. В този момент Пабло използва различни начини, за да манипулира ситуацията и да привлече вниманието на Диана, която остава като затворничка на положението и шантажа на Пабло.

Алехандро

Виден зрял мъж от висшата класа. Благороден, верен и доверчив. Парите му помагат за заздрави положението на семейството му. Неговата страст е отглеждането на бикове. След смъртта на съпругата му, Исабел, Алехандро потъва в мъка и се премества, за да забрави лошите преживявания. Тежки проблеми в ранчото му го принуждават да се върне и подкрепен от Диана, той започва борба за възвръщане на изгубеното. Успоредно с това, той започва да се влюбва в Диана. Това е едно чувство, което малко по малко расте и се превръща в мълчалива любов, която пуска корени в сърцето на видния господин.

Пабло

Младеж от висшето общество, успешен икономист. Благороден и жизнерадостен, но прекалено високомерен и много прям. Жените никога не са му отказвали и той е свикнал всички да му падат в краката. За това, когато реши да откаже е много надменен. Когато разбира, че Диана и баща му са влюбени един в друг, той чувства себе си предаден и от двамата. Именно това е причината да приеме предизвикателството да участва в корида в имението Satanas, която завършва зле за него и той е на границата със смъртта. Пабло се спасява и започва процес по възстановяване, но използва умело ситуацията, за да привлече вниманието на Диана и да я отдалечи от баща си.

Дебора

Много красива, лицемерна и извратена жена, която умее идеално да лъже. Честолюбива е и най-голямото й желание е да стане богата и известна жена, за да може да прави всичко, което й хрумне. Най-голямата й добродетел е силната й любов към сестра й Камила. Тя е омъжена за Феликс, съдружник на Алехандро, но си има любовник, Луис Карлос. Заедно замислят план за избавянето й от стария й съпруг и по този начин да си разчисти пътя към следващата жертва, която е не някой друг, а именно Алехандро. Дебора иска да разполага със състоянието на този виден вдовец и за това, когато започва да усеща нарастващата любов между Диана и Алехандра, измисля начини, за да ги раздели.

Милсиадес

Един възрастен мъж, хладен и рязък. Неговата безкрайна амбиция го прави един човек без принципи. Обкръжен е от слуги, които се отнасят към него като към крал. Използва своето положени и пари, за да контролира местната власт, като от време на време ги прави по-богати, ако успеят да свършат това, което той иска, но със същата лекота ги разорява, ако не се справят както се очаква от тях.

Луис Карлос

Млад мъж, който работи в компанията на Алехандро в града, заема мястото на негов довереник. Умел, лъжец, готов да застане на колене пред шефа си, но също така е много жесток с работниците и груб с подчинените му. Обича Дебора и е наясно, че с нея може да стане много богат, защото тази жена е способна да направи всичко за пари.

Камила

Красива млада жена, която е получила научна степен по Бизнес-администрация. Има противоречив характер. От една страна е много нежна, послушна и любяща. От друга страна, под влиянието на сестра си, тя е честолюбива, ненавижда другите и е готова за борба. Нейната най-добра приятелка е Елина, дъщерята на Алехандро. Тъй като Елена е богата и властна, Камила й се подчинява, защото се страхува да изгуби приятелството й. Любовта й към Пабло прави с нея чудо и тя се превръща в една красива и чувствена жена.

Елена

Дъщеря на Алехандро и сестра на Пабло. Красива, високомерна, своеволна и страстна. От много млада има любовници, които сменя като носни кърпички. Тя се чувства господарка на света, защото винаги е имала това, което е поискала и се е родила “със златна лъжичка в устата”. Има добри отношения с баща си и се чувства негова собственост. Смъртта на майка й много я променя. Трябва да се бори със себе си, за да може да има нормални отношения към хората. Преди да се влюби в Салвадор, един работник в ранчото, тя се води само от хормоните си.

Салвадор

Жизнерадостен и страстен мъж. Може да бъде много добър приятел и е много добър работник в ранчото на Мендес. Имал е годеница, но никога не се е женил. Когато се запознава с Елена, той не я харесва и се опитва да я командва като млада кобила. Но малко по малко попада в мрежите на Елена и се влюбва в нея, което предизвиква противоречия в него, тъй като тя е от друга класа.

Руфина

Майка на Диана и съпруга на Педро. Въпреки че изглежда високомерна и претенциозна, дълбоко в себе си тя е добра жена. Живее основно заради външния си вид и нейното хоби е пазаруването. В Пабло открива най-добрата възможност за дъщеря си и използва всякакви начини, за да я убеди да го приеме. Умее да манипулира съпруга си.

Педро

Благороден и добър мъж. Трудолюбив и честен. Баща е на Диана, която обича повече от всичко друго. Оженил се е много влюбен в Руфина и се предава на тази любов безусловно. От много години работи в ранчото на Алехандро Мендес и се занимава с отглеждане и износ на бикове за борба. За нещастие, един ден той става жертва на Луис Карлос и Дебора, в резултат на което е заключен.

Флор

Тя е на възрастта на Диана, с малко дива и провинциална красота. Благородна, вярна като куче и приятелка на Диана до гроб. Флор не е с благороден произход. С много усилия и благодарение помощта на Диана успява да се реализира като зоотехник. Безсрамна, много кокетна и често греши в избора си на кавалер. Това я кара да страда, защото мечтае за голямата любов и да създаде истинско семейство.

Емпера

Красива жена в зряла възраст, послушна и неуморима работничка. Използва мотиката, както и останалите работници. Страда от преследванията на Милсиадес, който иска да продаде земята си, но тя умее да се защитава и всички я уважават. Тя е твърдо решена да онесе в гроба тайната си: кой е бащата на дъщеря й.