Клюката (2010) (Ti Ti Ti (2010))

Постоянството е като негово име, но също така може да бъде и измамата. Арикленеш Алмейда или Ари, както го наричат приятелите, е тип, за който в голяма степен в живота му важи старата поговорка: „Надеждата умира последна“. Дори и след като изгубва за кратко време малкото състояние, което е спечелил на лотария, Ари упорито се опитва да бъде добре и мечтае един ден да стане богат.

На младини, Арикленеш се е оженил за Сузана и двамата имат едно дете – Люти. Връзката им не потръгва, най-вече заради безотговорния живот, който води Ари. Сега той живее от издръжката на съпругата си, която се е превърнала в редактор на популярното списание „Moda Brasil“.

Но неговата основна цел е да промени живота си и отново да заблести. За това Арикленеш продължава да търси новаторски идеи да бъде успял мъж, или още по-добре, отново да спечели лесни пари, тъй като работата не е за него.

Ари прави големият удар на живота си, когато открива една бездомница – Сесилия, и забелязва нейната специална дарба: създава невероятни модели за малките си кукли. Носейки ръка в ръка, госпожата обяснява на Ари, че е взела една от принцесите си, за да му покаже оригиналната колекция от тоалети, оставайки го напълно очарован. Тя му показва една много специална кукла, мъжки вариант, и я назовава Виктор Валентини, „красивия принц на Испания“.

И чудо! Така се заражда гениален план в главата на Арикленеш: да се възползва от таланта на госпожата, за да навлезе в територията на най-големия си враг от детинство: Андре Спина, по-познат като Жак Л'Еклер – моден дизайнер, който се радва на голям успех. Освен това, той вижда шанс да свали от пиедестала, на който е издигнат противника му, и Ари решава да се възползва от това.

Използвайки моделите, създадени от Сесилия, Ари се вмъква в пазара на модата под испанското име Виктор Валентин, който пристига в Бразилия, за да революционизира света на висшата мода и измести от върха своя съперник Жак Л'Еклер. За да се подсили още повече враждата между двамата, децата им – Люти, синът на Ари, и Валкирия, дъщерята на Андре, се влюбват един в друг и започват да се борят за любовта си, която се преплита с борбата на двама модни дизайнера. Освен това, Жак предлага на Сузана, което направо убива Ари от ревност... 

Източник: www.teledramaturgia.com.br