Трудни времена (Tiempos difíciles)

Една група от професионалисти обединяват своите способности, за да променят света, но опитите им са изпълнени с хумор, насилие и мистерии...

Базирана на истински събития, „Tiempos Difíciles“ използва свидетелствата на повече от тридесет младежи, които са участвали в студентската програма „Opción Colombia“ и разказва за опита, изживян от шест от тях, които са изправени пред екзистенциална криза в живота си, възрастта и кариерата, и решават да загърбят всичко, за да работят в „El Difícil“ - малка община в дълбините на колумбийската реалност.

Паула Кортес е млада и привлекателна студентка по право, която пристига в El Difícil като инспектор от полицията. Тя се опитва да забрави болезнената смърт на годеника си. Там се среща с Висенте Маркес – загадъчен персонаж, собственик на извор, който се чувства привлечен от нея на мига.

Това, което тя не знае е, че Висенте в действителност е Гилермо Дуран – лекарят, отговорен за смъртта на годеника ѝ, който пристига в El Difícil, бягайки от рутината в живота си, един разбит брак и трагичната смърт на младежа (годеника на Паула).

Но на място като „El Difícil“ (Трудност) най-лесно е да се влюби в погрешния човек. Така и двамата попадат в мрежата на страстта и трябва да се справят с огромни препятствия, като лъжата, предателството и съдбата.

Освен това, в „El Difícil“ пристигат още пет студенти, чието схващане за положението на страната изкривено през призмата на новините. Мафе – симпатична студентка по ветеринарна медицина, бяга от мачизма на представителите на своето семейство. Пачо Сепеда – студент от Картахена по Социология, принадлежи към спиритуалистична група, която си е поставила за цел да учи Конституцията, докато пее Вайенато. Хуан Диего Рамос Перфети – управител на компания, е решен да промени света и да раздели историята на града на две. Сандра Гарай – студентка по графичен дизайн, пътува повече на инат, отколкото по призвание, а нейното непокорство я забърква в скандална любовна връзка. Хуан Вега – студент по физика и икономия, участва за втори път и смята да покори сърцата на необвързаните дами в „El Difícil“.

Тази група младежи е подкрепена в своето приключение от важни хора за града, като Мариела Калдерон – ангажирана и смела кметица на града; Орландо Триана – безусловен приятел и довереник, който знае тайната на Висенте; отец Бето – духовен водач в „El Difícil“; Анибал Бустос – тайнствен управител с неясни връзки с наркотрафика и властта; и Маркос – любопитният собственик на смесен магазин, предлагащ какво ли не, който се е посветил на лечението на душевните болки...

Източник: www.anamaria-orozco.info