Буря в Рая (Tormenta en el Paraíso)

Една историята, която доказва, че любовта може да победи времето и проклятията!

През 1519 година, майският племенен вожд Ацак открива, че дъщеря му, принцеса Иксми, се е отдала на бял мъж, а е трябвало да бъде отдадена в жертва със скъпоценности и черна перла с голям размер. Знаейки че белият мъж ще вземе черната перла, Ацак произнася проклятието: „Всеки човек, който притежава черната перла, никога няма да узнае щастие!"

През 1987 година, Ернан Ласкано, морски биолог, женен за Анали, по рождение Маи, която очаква дете от него, открива съкровище. Той и неговият приятел Елисео Браво откриват Черната Перла. Това събужда амбициите на Елисео и предизвиква смъртта на Ернан, оставайки Анали и новородената Аймар сами, въпреки че Елисио е обещал на Ернан да се погржи за съпругата и дъщеря му. Щастлив от откритото съкровище, той се връща във Веракрус, където научава, че съпругата му Мария Тереса го е оставила с трите им сина - Николас, Давид и Леонардо. Тогава Елисео решава да използва парите от съкровището, за да купи имението „Рай" („El Paraíso").

Междувременно, около „Рай" се намира дома на семейство Росемберг. Политикът събира смелост и изпраща да убият семейството и да подпалят дома им. След пожара оцелява само малката дъщеря на Росемберг. Политикът се разболява от склероза и изпада в тежко състояние. Луиса, съпругата му, изпраща малката Маура в Европа. Елисео претърпява инцидент, след който едната му ръка е отрязана.

Двадесет години по-късно, Аймар е станала красива жена. Тя и майка й Анали не са беззащитни, тъй като получават подкрепата на капитан Солис, Риго и Тачо. В това време, Елисео се е превърнал в огорчен мъж и отчаян след заминаването на съпругата си, а малката Карина Росемберг полудява и хората започват да й се подиграват, наричайки я „Лудата от руините".

Николас Браво отива в Косумел, където се запознава с Аймар и решава да се ожени за нея. Маура се завръща от Европа за погребението на баща си и Луиса й съобщава, че са на крачка от банкрута. За това те заминават за Веракрус, където Луиса разработва план Маура да се представя за Карина Росемберг. След като пристигат във Веракрус, те се запознават с Елисео, който след като разбира, че това е Кариниа, желае Николас да се ожени за нея. Така се създава любовен триъгълник между Аймар, Николас и Маура, която в действителност е влюбена в Давид Браво.

Николас и Аймар трябва да извървят дълъг път, да се противопоставят на много пречки, преди да могат да се радват свободно на любовта си.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Tormenta_en_el_Paraíso